Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Росія
|
8847
6

ВОРОНІН - про роботу в Динамо Москва: «Втомився чекати дзвінка з Києва»

Колишній гравець збірної України розповів, чому прийняв пропозицію російського клубу

ВОРОНІН - про роботу в Динамо Москва: «Втомився чекати дзвінка з Києва»
ФК Динамо Москва. Андрій Воронін

Колишній футболіст збірної України Андрій Воронін пояснив, чому прийняв пропозицію московського «Динамо» увійти до тренерського штабу російської команди.

«Перше офіційне запрошення від «Динамо» я отримав, коли командою керував Діма Хохлов. Я дуже хотів допомогти своєму другові, але увійти в його тренерський штаб по ряду в тому числі сімейних обставин у мене не вийшло. Крім того, ви знаєте, що під час кваліфікації до ЧС-2018 мені подзвонив старий товариш по збірній Андрій Шевченко і запропонував допомогти національній команді скаутинговою роботою. Я був радий співпрацювати з рідною збірною, після чого чекав офіційного призначення. Через це, власне, відхилив кілька інших пропозицій - зокрема, з Німеччини. Час минав, але телефон мовчав. Паралельно я здобував освіту, навчаючись в центрі ліцензування тренерів при українській федерації.

Проте, у мене зберігся канал зв'язку з радою директорів «Динамо». У якийсь період обговорювали перспективу моєї роботи скаутом в Європі. Потім представники клубу радилися зі мною щодо ряду потенційних тренерів, з якими я перетинався, ще граючи в Бундеслізі. Питали моєї думки і про майбутнього спортивного директора - Желько Бувача, який був багаторічним помічником Юргена Клоппа, в тому числі і в той період, коли я грав під його керівництвом в «Майнці». Сам Бувач також цікавився «Динамо», і в підсумку, оцінивши отриману інформацію, сторони уклали контракт.

Зараз же досить несподівано надійшла пропозиція увійти в німецький тренерський штаб «Динамо» на чолі з Сандро Шварцем, з яким 20 років тому ми три роки грали в тому ж «Майнці». Оскільки дзвінка з Києва я втомився чекати, а «Динамо» для мене команда не чужа - тут я закінчував свою кар'єру - вирішив дати згоду.

Диплом УЄФА у мене є, тренерський досвід в нижчих лігах Німеччини з «Бюдеріхом» пройшов, час робити перші серйозні кроки в професії на більш високому рівні. З радістю повчуся у професіоналів і допоможу людям, які поставилися до мене з довірою», - сказав Воронін.

Нагадаємо, Андрій Воронін виступав за «Динамо» Москва з 2010 по 2014 рік.

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

ВІДЕО. Сейв Трубіна увійшов до топ-5 найкращих дня у Лізі Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 05:02 1
ВІДЕО. Сейв Трубіна увійшов до топ-5 найкращих дня у Лізі Європи

Українець показав гарну реакцію

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Standard
Спасибі, що хоч від зубожіння в пополчєнци не записався.
Владимир Копяк
Там немного другая история, Воронин не договаривает. Проблема возникла из-за оплаты труда, Воронина цена не устроила, на том и разошлись...
Игорь Нестеренко
Вітаю ще одного хохла на мокшанській землі! Головне, щоб не ображався на "хохла"! Тим більше його запрошував раніше сам Діма Хохлов
Саша Яковенко
ещё один голубь мира. лети голупь, лети.
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил