Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 19 жовтня 2020, 16:26
1465
0

Євген ЧЕБЕРКО: «Шахтар і Динамо в Австрії претендували б на чемпіонство»

Захисник ЛАСКа розповів про конкуренцію в австрійській Бундеслізі

| Оновлено 19 жовтня 2020, 16:26
1465
0
Євген ЧЕБЕРКО: «Шахтар і Динамо в Австрії претендували б на чемпіонство»
УАФ. Євген Чеберко

22-річний захисник австрійського ЛАСКа і національної збірної України Євген Чеберко розповів про адаптацію в новій команді та плани на сезон.

«Як то кажуть, у мене проходить адаптація. Може, у мене довше, ніж у всіх, це нормальне явище. Можливо, мало граю через якісь помилки в обороні. Команда грає трохи за іншою схемою гри, в три центральні захисники. Це перший мій досвід. Гравці ж давно грають за цією схемою, знають, хто за що відповідає. Проте я працюю і сподіваюся, що скоро почну більше грати. Раніше в ЛАСКу був інший тренер. Коли в минулому чемпіонаті залишалося 2-3 гри, я розмовляв з ним, виходив на зв'язок. Але його зняли в кінці сезону, там був якийсь скандал. Коли я приходив, був вже новий тренер. Наскільки я знаю, він мене теж хотів, як і генеральний директор, з яким я теж спілкувався.

Коли дізнався про інтерес ЛАСКа до мене, став більше дізнаватися про цей клуб, дивився їхні гри. За останні п'ять років він сильно піднявся. Вони показують хороший футбол в чемпіонаті і займають високі місця, почали грати в єврокубках і навіть вийшли в 1/8 фіналу Ліги Європи, де грали з «Манчестер Юнайтед». З точки зору спонсорів і фінансів в клубі все вишикувалося добре, система клубу також вже налагоджена. У плані життя і колективу я всім задоволений. Сам не очікував, коли приходив, вчив англійську 2-3 місяці. А коли перейшов, виявилося, що тут в основному німецькою мовою говорять. Але все одно 80-90% людей тут знають англійську і можуть спокійно на нею говорити.

Що стосується «Ред Булл Зальцбурга», то вони тут як «Шахтар». У них дуже великі фінанси і вливання в клуб, вони щороку купують і продають хороших гравців за великі гроші. У нас з ними велика різниця в фінансовому плані. Думаю, що наші топ-клуби - «Шахтар», «Динамо», «Зоря» і, можливо, Десна - тут боролися б за високі місця. Думаю, «Шахтар» сильніший за Зальцбург, проте я ще з «Ред Буллом» не грав, не знаю їхній рівень. Але все одно «Шахтар» і «Динамо» тут були б претендентами на чемпіонство», - сказав Чеберко.

Читайте також: Євген ЧЕБЕРКО: «Вихід на матч з Францією – це для мене вже подія»

Джерело Футбол 1/2/3
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.