Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 жовтня 2020, 00:09
5068
15

Упоралися без Максимова. Ворскла не пустила Олімпік в зону єврокубків

Мінімальну перевага полтавчанам забезпечив влучний удар Владислава Кулача

| Оновлено 19 жовтня 2020, 00:09
5068
15
Упоралися без Максимова. Ворскла не пустила Олімпік в зону єврокубків
УПЛ

Обидві команди на старті сезону показали хороші результати. «Олімпійці» здобули три перемоги, продемонструвавши змістовну гру в атаці, поступившись тільки «Динамо» і «Шахтарю», «Ворскла» ж і зовсім видала безпрограшну п'ятиматчеву серію і перебувала в трійці лідерів. Однак, саме господарі вважалися фаворитами матчу. В паузі на матчі національних збірних в «Ворсклу» прийшов короновірус, в результаті чого головний тренер команди Юрій Максимов не зміг керувати своїми підопічними, були відсутні Ребенок, Скляр і Кане, а заявка полтавчан на гру була неповною. У «олімпійців» проблем зі складом не було ніяких, здивувало тільки відсутність в старті лідера атак Шахаба, місце якого зайняв Каргбо.

Перші хвилини пройшли в більш-менш рівній боротьбі, після чого господарі забрали м'яч під свій контроль і замкнули суперника на його половині поля. До всіх проблем «Ворскли» додалася травма Сапая, який був змушений поступитися своїм місцем молодому Челядину вже на 11-й хвилині. Не зовсім впевнено на початку зустрічі діяв центральний захисник полтавчан Альюн, «завдяки» якому двічі виникала напруга біля воріт Різника. Спочатку височенний француз ледь не зрізав м'яч у свої ворота після прострілу, але голкіпер був напоготові, а через кілька хвилин Альюн перед лінією своєї штрафної подарував м'яч Каргбо, на удар якого зреагував Різник. Був хороший момент і у Політила, який зліва увірвався в штрафний і низом пробив у дальній кут, Різник відбив м'яч перед собою, Завійський , що знаходився перед голкіпером, був в офсайді.

Стартова активність донеччан швидко змінилася затишшям, господарі продовжували контролювати м'яч, але з плином часу все більше боротьби проходило далеко від воріт полтавської команди. Після закінчення третини матчу створили свій міні-момент і гості, коли Кичак поспішно вибіг з воріт в район кута штрафного, але випередивший голкіпера Васін не зміг пробити по потрібній траєкторії і потрапив м'ячем у стража воріт. За великим рахунком, в першому таймі суперники на гол не награли, тому результат на табло був відображенням подій, що відбувалися на полі.

Після перерви полтавчани додали в плані руху та контролю м'яча і саме вони на перших хвилинах диктували супернику свої умови. Подібне становище і гра команди в атаці не могли влаштовувати головного тренера господарів Климовського, який незабаром провів відразу подвійну заміну, посиливши напад виходом Шахаба і Беніто. Однак, заміни на загальний характер матчу ніяк не вплинули. Навпаки, суперники стали грати ще обережніше і практично перестали загрожувати воротам один одного.

Гол у ворота «Олімпіка» прийшов дуже несподівано. Пуцлін від центральної лінії поля виконав просте закидання у штрафний, де відразу два центральні захисники господарів дозволили вийшовшому недавно на заміну Щербаку зачепитися за м'яч і скинути під удар Кулачу. Кичак практично напевно взяв би несильний ударфорварда з району кута воротарського, але гостям допоміг рикошет від ноги Цимбалюка, після чого м'яч опинився в сітці.

Тільки після пропущеного м'яча «олімпійці» накрутили темп і незабаром цілком могли зрівняти рахунок, але Різник забрав м'яч після відмінного удару Тейшейри з штрафного. Супершанс зрівняти рахунок втратив на 88-й хвилині Беніто, після проникаючої передачі Кравчука з декількох метрів пробивши поруч із верхнім кутом.

«Ворскла» вперше в історії зберегла свої ворота в недоторканності в виїзній грі проти «Олімпіка» і після сьогоднішньої перемоги наздогнала за очками «Динамо», поступаючись лідеру тільки в різниці м'ячів. Уже в наступному турі на сьогоднішніх суперників очікують дуже важкі матчі, полтавчани на своєму полі зіграють з «Шахтарем», а на «Олімпік» чекає непростий виїзд до Чернігова

Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

«Олімпік» – «Ворскла» - 0:1

Кулач, 70

 Тейшейра, 45, Альваренга, 47 – Якубу, 46, Резник, 90+4

 Якубу, 90+2 (друге попередження)

«Олімпік»: Кічак – Лебеденко, Снурніцин, Цимбалюк, Пасіч – Бабенко – Тейшейра (Чогадзе, 84), Завійський (Кравчук, 75), Політило (Романовський, 84), Альваренга (Беніто, 57) – Каргбо (Шахаб, 57).

«Ворскла»: Різник – Сапай (Челядін, 11), Альюн, Чеснаков, Якубу – Васін (Щербак, 64), Пуцлін, Пердута, Сємілєт (Кравчук, 46) – Степанюк, Кулач.

Арбітр: Володимир Новохатній (Київ).

Стадіон: «Динамо»  ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 10 (5) – 3 (2)
Кутові: 1 – 2
Оффсайди: 3 – 0.

ОЛІМПІК-ВОРСКЛА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 10°C

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Olma Sharp
Шахтёр начинает бороться за 4 место.
BekXan
Браво команда без 7 игроков основы.Вырвать победу против очень сильной и забивающей команды.Особенный респект Кулачу !Всем здоровья !
kum_Poltava_
Якуба гарно грав. Його не вистачатиме проти шахти.
Поручик Ржевский
Ворскла мне очень понравилась в финале КУ. Поэтому буду рад, если у них дела вгору идти будут.
Виталий Тараненко
Прогноз sport.ua 3:1 Абасрались? Позорище
bullyUA
Молодцы Ворскла. Это не какой-нибудь Шахтер, который умеет играть только с фармами.
SportsMan
Да что там Олимпик, Ворскла не пустила Шахтер в зону Лиги чемпионов
Анатолий Маковський
Ето наш Полтавський Лестер.P.S.только не кому не говорите, .Ето моя Полтавська Большая Мечта !🤫🤫🤫
Вячеслав Самойлов
Ворскла два года "потынялась" по дворам разным (в смысле - без еврокубков), ей не понравилось. Решили, что надо бы попасть, чтобы "отклеиться" от "минималки" (очков, полученных как клуб Украины). Может, раскочегарятся и составят бОльшую конкуренцию и нашим лидерам (как в том году это почувствовало Динамо)...
Правда, пока-что "недорабатывает" Заря, упираясь в играх с лидерами и неся необязательные потери в матчах с конкурентами за места в еврокубках и остальными. А ведь были надежды еще и на нее...
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Кохан
Команда
Вячеслав Самойлов
...почувствовало Динамо от других "преследователей")...