Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Правильне харчування
| Оновлено 12 жовтня 2021, 11:46
27688
0

Зв'язка спорт і правильне харчування тримає в формі або можна щось одне

Спорт або правильне харчування? Харчування або спорт? А може, спробуємо поєднати?

| Оновлено 12 жовтня 2021, 11:46
27688
0
Зв'язка спорт і правильне харчування тримає в формі або можна щось одне

Дана стаття розповість вам, як правильно поєднувати спортивні навантаження і при цьому не відмовляти собі в їжі; розкриє основні аспекти простого, правильного харчування і допоможе зберегти красу і здоров'я на довгі роки.

1) Заняття спортом - краще вибрати один вид або займатися всім потроху

У наш час світ спорту рясніє різноманітністю. Дивлячись на весь асортимент пропонованих послуг, у нас розбігаються очі. Часом ми не можемо визначитися з вибором, бажаючи спробувати все і відразу.

Ви активні і жадаєте експериментів? Тоді пропонуємо вам поєднати відразу кілька видів спорту. Головне, про що не варто забувати - знайти баланс у спорті. Мова про те, що людина повинна знайти свій оптимум фізичних навантажень, враховуючи свої індивідуально -фізіологічні особливості і вік.

Займаючись одним видом спорту, ваші м'язи швидко адаптуються до даного виду навантажень і незабаром результат стане непомітним. Практикуючи одночасно кілька видів спорту, це принесе користь для вашого здоров'я. Таке поєднання благотворно відіб'ється на тій групі м'язів, яка не була задіяна раніше. При цьому, ви зможете зміцнити здоров'я і організм в цілому.

Як і будь-яка наука, яка охоплює різні напрямки і сфери життя, так і спорт представляє сукупність всіх видів фізичних тренувань.

Пам'ятайте, що різко переходити з одного на інший вид спорту теж має свої ризики для здоров'я і самопочуття. Тому, не потрібно гнатися за двома зайцями одночасно. Тут важлива поетапність переходу. Деякі види спорту мають схожості в вправах (Кроссфіт і сноуборд, бойові мистецтва і важка атлетика, гімнастика і лижний спорт). Тому, правильно комбінуючи їх, ми зможемо в перспективі уникнути проблем зі здоров'ям.

Зібравши синергічну комбінацію з декількох видів спорту, ви отримаєте бажаний результат і розвиток в кожному з них.

2) Чи варто займатися спортом сезонно - серфінгом влітку, лижами взимку

Йти по життю з любов'ю до спорту- кредо людини, яка веде здоровий спосіб життя. Спорт - це скульптор нашого тіла і настрою. З його допомогою людина стає сильнішою, витривалішою, спритною, граціозною. Він виробляє в нашому характері такі якості як: впевненість, комунікабельність, лідерство і цілеспрямованість. Такі показники пробуджують в людині почуття щастя, оптимізму і стрімко направляють до здійснення задуманого. Тому яким би енергійним і насиченим є наше життя, спорту, вважаю належним, варто віддати почесне місце.

"Віддай спорту час, а натомість отримай здоров'я"

Спортом можна і потрібно займатися в будь-яку погоду і сезон року. На чому зупинити свій вибір - це залежить від інтересів людини. Віддаючи перевагу річний серфінг або лижний спорт взимку, необхідно враховувати свої сили і фізичну підготовку. Якщо новачок, не маючи базової підготовки, вперше спробує випробувати себе в даних видах спорту, то травм йому не уникнути.

Чи плануєте свої канікули провести в засніжених горах і після повернуться додому цілим і неушкодженим? Підготуйте свої м'язи до випробувань на гірських схилах. І тоді вам ніщо не завадить насолодитися природою і цим видом спорту.

Спортивні тренування надають комплексний вплив на організм. Це більш демократичний шлях до оздоровлення, без будь-яких протипоказань.

3) Чи можливо без заняття спортом, тільки на правильному харчуванні - тримати себе в формі

Бажання і прагнення бути здоровим неможливо без двох складових - правильного харчування і фізичних навантажень. Одне не може викорінювати інше. Якщо з фізичними навантаженнями ми вже розібралися, то питання правильного харчування людини залишається відкритим і актуальним.

Фізичні тренування вимагають від людського організму чималих витрат енергії. Тому важливо її заповнювати. Не потрібно їсти до того ступеня, що з-за столу неможливо встати.

Підсилювачами м'язової діяльності тут виступають нормована доза білків і вуглеводів. Білок відповідає за відновлення тканин і клітин. А вуглеводи - це джерело енергії. Жири також несуть чималу важливість. Вони виконують роль "перевізника" основних поживних речовин в організмі людини.

Правильне харчування, як і заняття спортом, теж має свої показання. Важливо пам'ятати, що самостійно призначити собі дієту або вибудувати правильний раціон небезпечно. Адже існує ризик нашкодити своєму організму. Так, і не всі люди настільки чесні перед собою, щоб контролювати себе в прийомі їжі. Тому, з урахуванням всіх фізичних та індивідуальних особливостей, збалансоване харчування в комплексі з силовими навантаженнями, має розроблятися суто вашим тренером / дієтологом. Спеціаліст розпише повну картину ваших проблем і виведе план, за яким ви разом з ним будете просуватися до мети.

Отже, найбільш невинним бажанням людини залишається любов до їжі. Чи станемо ми відмовлятися від їжі, лише тому, що якийсь продукт принесе нам шкоду? НІ. Вам і не потрібно відмовляти собі в їжі!

Варто згадати слова сирійського вченого-енциклопедиста Абу-ль-Фараджа: "Помірність - союзник природи і страж здоров'я. Тому, коли ви п'єте, коли їсте, коли рухаєтеся і навіть коли ви любите - дотримуйтеся помірності"

4) Простота правильного харчування для будь-кого

У сучасному суспільстві склався стереотип, що правильний раціон - це не смачно і більшості людей не підходить. Адже покликання їжі - побалувати людські смакові рецептори і шлунок, що не відноситься до правильного харчування. Отже, ми не поспішаємо впроваджувати його в нашу повсякденність. Як результат, ми з віком отримуємо різні види захворювань, одним з яких є зайва вага.

Секрет правильного харчування криється в його простоті. Повірте, проста їжа набагато смачніша, різноманітніша і нічим не гірша наггетсів або картоплі фрі. Поетапно перетворите її на свою звичку. Введіть до свого меню тільки корисні продукти: свіжі овочі, фрукти, зелень, каші, молочні продукти домашнього походження, біле і червоне м'ясо, рибу. І не забувайте про дотримання режиму пиття води.

Людина, відчуваючи голод, обов'язково дозволить собі з'їсти некорисну "вкусняшку". Це принесе шкоди вашому здоров'ю і додасть зайвих сантиметрів до вашої талії. Контролюйте свій апетит за допомогою коротких проміжків між прийомами їжі.

У правильному харчуванні важливо дотримуватися "золотої середини". Сенс в тому, щоб організм не потребував нестачі необхідних вітамінів і мікроелементів. У гонитві за красою тонкої талії, дівчата / жінки застосовують радикальні методи, відмовляючи собі в їжі. В результаті організм може недоотримати необхідний набір корисних речовин для правильної своєї роботи.

Закінчу такими словами: правильне харчування - це не дієта. Недолік, як і надлишок їжі, заважає тонкощам людського інтелекту.

5) Спорт + правильне харчування на 5 років або на все життя

Зробивши спорт і правильне харчування своєю звичкою, людина переходить на сторону здоров'я. Догоджаючи своїм базовим потребам, ми автоматично відчуваємо приплив енергії, підвищений настрій. Таким чином, дисциплінуючи себе в спорті і їжі, ми пронесемо здоровий спосіб життя крізь довгі роки.

Для того, щоб вибрати правильний шлях до здоров'я і довголіття, необхідно себе перебороти. Тут важлива послідовність.

Лінь породжує в людині байдужість до свого здоров'я. Це один з факторів, що впливають на організм. Те, що ми їмо і настільки ми активні, свідчить про наш фізичний розвиток, емоційний стан і тривалості нашого життя.

Наш організм - відображення в дзеркалі нашого зовнішнього вигляду. Оскільки він багатофункціональний, то йому властива потреба в різноманітності їжі. Розумне поєднання продуктів, заправлених оливковою олією - є правильним харчуванням. Воно здатне зберегти здоров'я не на коротку мить, а на все життя.

6) Висновки

Правильний раціон і спорт - основоположні складові для досягнення бажаного ефекту. Важливо взяти до відома, що існують "шкідливі" продукти: алкоголь, чіпси, сухарики, напівфабрикати, фастфуд, газовані напої.

Пам'ятайте: ми живемо не заради їжі, ми їмо заради життя. Не варто обмежувати себе в їжі, законсервувавши свої бажання і потреби в банку.

Правильно розроблене вашим тренером / дієтологом харчування, дасть вам можливість не відчувати постійний голод, а відчувати бадьорість і приплив енергії.

У комбінації зі спортом, правильний раціон сприяє виведенню шлаків і токсинів з вашого організму. За рахунок цього можна придбати швидкий обмін речовин і осину талію. Оптимальне щоденне кількість калорій задовольнить вашу добову потребу.

У правильному харчуванні важливо сталість. Рівномірна поставка необхідних вітамінів і мікроелементів в наш організм призведе до легкому переварюванню продуктів. При цьому людина не переїсть і залишиться ситим. У разі тривалих інтервалів між прийомами їжі, ви провокуєте в шлунку високий рівень виділення шлункового соку, що згодом призведе до серйозних захворювань (холецистит, гастрит і тд.). Це стосується і маленьких інтервалів. Переїдаючи, наш організм не встигає перетравлювати їжу. На тлі цього виникають розлади шлунково-кишкового тракту, отже погіршується самопочуття.

Щоб захистити себе від шкідливих звичок у їжі, поставте перед собою мету і запасіться терпінням. Вийшовши із зони комфорту, ви лише тимчасово відчуєте на собі незручності. Звернувши здоровий спосіб життя в звичку, ви собі принесете величезну користь.

Не шкодьте собі, розбалансовуючи свій шлунок. Піклуйтеся про себе і будьте здорові!

 

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Динамо хотіло перенести матч із Дніпром-1 в інше місто. Відоме рішення
Футбол | 24 квітня 2024, 16:37 27
Динамо хотіло перенести матч із Дніпром-1 в інше місто. Відоме рішення

Клуби УПЛ таки зіграють у Дніпрі, а от молодіжки зустрінуться у Києві

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.