Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Регбі
| Оновлено 09 липня 2023, 23:35
574
1

Тренер з регбі Олег Плахотнюк розкрив секрет людського тіла

Життя у стилі фітнес

| Оновлено 09 липня 2023, 23:35
574
1
Тренер з регбі Олег Плахотнюк розкрив секрет людського тіла

Дворазовий володар кубка України, багаторазовий срібний та бронзовий призер вітчизняних та міжнародних чемпіонатів, регбіст Олег Плахотнюк чудово відомий у Європі та Америці.

Але останні чотири роки його ім'я також тісно пов'язане з унікальною методикою фізичної підготовки, яку Олег Плахотнюк створив, зосередившись на тренерській роботі після офіційного завершення кар'єри гравця у 2019 році.

Тренерський успіх

Вперше свою систему тренер із фізичної підготовки Олег Плахотнюк застосував у 2020 році, коли увійшов до тренувального штабу жіночої Національної збірної України з регбі-7. Ефект виявився вражаючим. Наступного сезону українські регбістки виграли Чемпіонат Європи-2021 у дивізіоні Трофі!

“У регбі безліч деталей, про які потрібно знати та постійно пам'ятати. Ідеально, якщо гравець гармонійно поєднує у грі тіло та інтелект. А оскільки регбі-7 — це командний спорт, таких поєднань і має бути сім за кількістю гравців у команді. І разом вони мають бути абсолютно злагоджені. Цього можна досягти, якщо навчити спортсменів "думати тілом". На основі цього я і збудував свою систему тренувань”, - розповідає тренер Олег Плахотнюк.

Життя у стилі фітнес

Система фізичної підготовки Олега Плахотнюка популярна не лише у регбістів. Сертифікований фітнес-інструктор Плахотнюк активно впроваджує її у тренажерному залі, де займається з тими, хто серйозно ставиться до свого здоров'я та тіла.

Для шанувальників фітнесу Олег Плахотнюк розробив спеціальний, "лайтовий" варіант тренувань, але в цілому придуману ним концепцію міксу тіла та IQ зберіг. Оскільки вважає, що можливості людського тіла є унікальними, просто потрібно навчитися ними користуватися.

Чим цікава методика фізпідготовки Плахотнюка?

Насамперед тим, що розробляв її тренер з регбі Олег Плахотнюк на основі власного 28-річного успішного досвіду професійного гравця. Зрозуміло, і навички, яких він набув, вирощуючи впродовж багатьох років із дитячих та юнацьких команд Хмельницького чемпіонів України, також були використані по максимуму.

Дуже знадобилися і знання, отримані на факультеті Здоров'я у Хмельницькому національному університеті — фахівець із фізичної підготовки та реабілітації, Олег Плахотнюк чудово розуміється на анатомії людського тіла, а завдяки давньому захопленню психологією, вміє подавати матеріал під правильним кутом.

Загалом у тренера Олега Плахотнюка три вищі освіти. І отримав він їх абсолютно чесно: між зборами та чемпіонатами знаходив час ходити на пари та складати сесії. В результаті на руках виявилося три дипломи — один спеціаліст і два бакалаврські. Але невгамовному Плахотнюку це здалося мало і він вступив до магістратури, яку закінчив із червоним дипломом.

Останній документ, до речі, дозволяє йому збудувати кар'єру вченого. Що Плахотнюк і має намір зробити — у найближчих планах тренера аспірантура.

Саме науковий підхід, за словами Плахотнюка, забезпечив його системі тренувань вражаючу ефективність. Завдяки цьому і великій практичній основі, він зумів розвинути вигадану їм ідею "розумного людського тіла" до досконалості. Але зробимо спойлер: історія на цьому не закінчується. Наразі Олег Плахотнюк працює над новою системою тренувань. Чи стане вона такою ж успішною? Поживемо - побачимо.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1
Футбол | 27 квітня 2024, 15:39 113
Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1

Команда Олександра Шовковського здобула перемогу у меншості

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ua Lyric
Де відео? Бо якось нема суті.