Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 19 жовтня 2020, 13:15
4252
4

Леонід БУРЯК: «З усіма можна контролювати м’яч, але не з Іспанією»

Відомий фахівець вважає, що команді Андрія Шевченка буде важко протистояти Іспанії

| Оновлено 19 жовтня 2020, 13:15
4252
4
Леонід БУРЯК: «З усіма можна контролювати м’яч, але не з Іспанією»
ФК Динамо. Леонід Буряк

Екс-наставник збірної України Леонід Буряк в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua дав прогноз на матч Ліги націй Україна-Іспанія і відповів на інші запитання.

— Леоніде Йосиповичу, який ваш прогноз на матч Україна-Іспанія? Можемо сподіватися хоча б на нічию?
— У відборі на Євро-2004 збірна України в Києві грала з Іспанією внічию. І на виїзді з іспанцями теж прекрасна гра вийшла. Така гра - це хороший шанс подивитися, що ми на даний момент маємо. Визначити це в матчах, припустимо, з Молдовою і Грузією, дуже складно. Також зараз об'єктивно дати оцінку грі нашої команди непросто, адже є багато різних факторів. Це і політична ситуація в Україні, пандемія, багато футболістів не можуть зіграти, деякі футболісти тільки почали тренуватися. Але цей поєдинок з Іспанією буде дуже складним ще з однієї причини: коли цикл у три ігрові дні, перший матч ще більш-менш проходить, а потім грати дуже складно. Думаю, для України буде дуже непроста гра. І зачепитися за нічию буде дуже важко. Хоча це футбол, треба налаштовуватися на матч. Шевченку треба налаштовувати команду і визначитися з тими футболістами, які можуть грати за збірну. Можуть! Ще раз повторю. Тому що це ігри на кшталт Ліги чемпіонів. Це вже інший футбол, не український футбол.

— Є надія для уболівальників, що і Україна буде контролювати м'яч у поєдинку з іспанцями?
— Я не думаю. З ким завгодно можна це зробити, тільки не з Іспанією. Іспанія - одна з провідних країн у світі в плані володіння м'ячем. Збірна Іспанії, «Барселона», «Реал» Мадрид, іспанські клуби - це все дуже досить серйозно. У них дуже великий запас майстерності. Вони можуть і стоячи грати. В іграх з цими суперниками, коли не вистачає кондицій, контроль м'яча суперника забирає дуже багато сил.

— Ви сказали, що Україна грала внічию і мало не обіграла «Фурію Роху» на її полі. Тоді ви були головним тренером збірної. Згадайте ті матчі.
— Природно, я налаштовував команду на ті матчі. Після поразки в Іспанії (2:1), коли ми зайшли на прес-конференцію, нам журналісти аплодували. У першому таймі до 20-ї хвилини Шевченко два рази тікав сам на сам, було багато інших моментів. Я не хочу нікому давати якісь поради, як грати. Але, природно, потрібно грати, зближуватися, м'ячі відбирати, не можна пласуватися з іспанцями. Тому що, якщо ти пласуєшся, вони пасом усе вирішують. У Шевченка є асистенти, він сам досвідчений футболіст і тренер, який може дати поради своїм футболістам. Але визначитися, хто буде грати в складі - це вже прерогатива тренера.

— А що ви мали на увазі, говорячи про політичну ситуацію в Україні?
— Я маю на увазі, що в країні війна йде. «Шахтар», «Зоря» знаходяться не у себе вдома. Це невелика складова, але в цьому є щось.

— З огляду на те, що 14-го жовтня День захисника України і День українського козацтва, а також річниця перемоги над збірною Португалії (2:1), можуть українські футболісти зробити подарунок?
— Перемога над Португалією? Ну, це вже забути треба. Потрібно перевернути лист і починати все спочатку. Але, звичайно, країну потрібно привітати! Наші військові роблять дуже велику справу. Вони герої! Немає питань. Поздоровлення всій Україні і тим захисникам, які все це роблять.

— Без Маліновського буде складніше грати?
— Я не думаю. Зараз немає такого футболіста, який, якщо не грає, Україна зупиниться. Так, Маліновський - це дуже хороший знаковий футболіст для України. Звичайно, буде складно. Але знайти ту людину, яка зараз визначає обличчя збірної, зараз не можна. Хоча Маліновський - один з тих футболістів, які більш успішно грають.

— Як вам у матчі з Німеччиною гра динамівців Бущана, Забарного, а також Сидорчука, який до цього практично не потрапляв до основи?
— Вони всі виглядали досить добре, але результату немає. І Бущан одним із кращих був на полі, і Забарний досить солідно виглядав, Сидорчук, як завжди. Знову ж, нехай вони роблять висновки, легко або нелегко їм грати з Німеччиною. Визначити свій рівень у матчі, наприклад, з Молдовою чи з іншою такою ж командою, складно. Ось матчі з такими командами, як Аргентина, Іспанія, Франція, Німеччина, можуть показати рівень. В іграх з такими топовими командами ти можеш дати оцінку собі та команді.

— На запитання українського журналіста, що Іспанія - це Ferrari, Луїс Енріке також порівняв Україну з Ferrari.
— Я що, буду це спростовувати? Це треба у Луїса Енріке запитати, чому він так сказав. Але добре, що є оцінка таких фахівців і добре, що іспанці рахуються з українською командою.

— Ми бачимо, що у Шевченка хороші відносини з топовими тренерами. Це впливає на команду?
— Я не думаю. Всередині команди Шевченко впливає на команду. А як це може впливати? Всі один одного вітають. І з нами всі вітаються. Це велика європейська сім'я. Це все нормальні речі.

— Як Лобановський налаштовував на такі матчі проти суперників, яким крупно програвали?
— Я і не пригадаю ось таких розгромів, і кому київське «Динамо» або збірна програвала, пропускаючи по п'ять-сім м'ячів. Я згоден, що Україна не зовсім добре грала з Францією. Я дав на це об'єктивну оцінку: політична ситуація, пандемія, багато футболістів не приїхали. Але, все одно, це дуже багато для тих футболістів, які грали в складі, сім пропущених м'ячів - це дуже багато. Вони не мають права стільки пропускати.

Поєдинок Україна - Іспанія відбудеться 13 жовтня в Києві. Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Україна - Іспанія.

 

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Циганков знову зумів повноцінно потренуватися у Жироні. Коли повернеться?
Футбол | 25 квітня 2024, 04:07 0
Циганков знову зумів повноцінно потренуватися у Жироні. Коли повернеться?

Віктор провів заняття другий день поспіль, українець може зіграти вже у суботу, 27 квітня

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Allegro_Barbaro
Скоро доведеться ще й експертів натуралізовувати, бо свої ніхуа нового не скажуть)
alekos59
Забыл как Шеву снимал с игры ??? Игрок был хороший, тренер так себе, а эксперд-лучше ртом есть а не говорить!
Yura Юрий
Даже не читал, аналогично можно выпускать статьи, поменяв "Испания" на "Бразилия", "Германия", "Франция" и др топ команды, которые любят контролировать мяч
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил