Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 12 жовтня 2020, 11:28
2557
15

Усі сили витрачені на Україну. Франція і Португалія обійшлися без голів

Дуумвірат в групі А3 Ліги націй залишився в силі після зустрічі лідерів у Сен-Дені

| Оновлено 12 жовтня 2020, 11:28
2557
15
Усі сили витрачені на Україну. Франція і Португалія обійшлися без голів
twitter.com/equipedefrance

Перед початком третього туру, третя за рахунком група дивізіону А Ліги націй УЄФА мала найбільш чітко виражений серед усіх інших квартетів лідируючий дует. Збірні Франції та Португалії зуміли здобути в стартових двох поєдинках по дві перемоги над Швецією і Хорватією, що автоматично поділяло турнірну таблицю в цій групі на дві частини: претендентів на вихід у плей-оф і пониження в класі відповідно. На полі «Стад-де-Франс» у передмісті Парижа – Сен-Дені в сутичці між лідерами вирішувалася доля проміжного першого рядка.

Саме на цій арені кількома днями раніше зазнала невдачі збірна України. Тренерський штаб Дідьє Дешама перевіряв готовність найближчого резерву в матчі з колективом Андрія Шевченка, але було очевидно, що на гру проти «європейських селесао» з перших хвилин вийдуть найсильніші представники поточного скликання «Les Bleus».

Спаринг-партнером для команди Фернанду Сантуша напередодні звітної гри став суперник збірної України за групою Ліги націй – Іспанія (0:0), тому можна вважати, що Кріштіану Роналду і компанія підходили до важливого матчу в своїй групі в повній бойовій готовності. Португалія за 2 роки програла лише один раз – в Києві (1:2) – у той час як суперники за той самий період поступилися двічі: Туреччини та Нідерландам (по 0:2). Визначні серії, тут нема чого додати, але існував суттєвий ризик, що у звітній зустрічі одна з них перерветься.

Усякого можна очікувати в грі між діючими чемпіонами світу та Європи, але не прісного першого тайму! Франція і Португалія вийшли на гру в своїх найсильніших складах для поточного скликання, однак за створеними небезпечних ситуацій до перерви організували лише розсічення голови Жиру після боротьби в центрі поля. Мізер гольових моментів, багато дрібного фолу – таку гру було складно сприйняти навіть публіці на трибунах, тому домашню команду вони проводжали до підтрибунних приміщення виконанням національного гімну.

А як інакше, якщо єдиний небезпечний момент за тайм був створений суперниками? Фелікс і сам невдало завершив у падінні подачу зі штрафного з правого флангу, і м'яч не пустив в сторону Данилу Перрейри і Кріштіану Роналду, які перебували в кращій позиції. Усі сподівання були спрямовані на другу половину матчу. До слова, гра носила статус центральної для всього третього туру Ліги націй.

І, начебто, почали французи другий тайм зі сміливої спроби Мбаппе завершити перекиданням над голкіпером свій сольний прохід у лівому фланзі чужого штрафного. Патрісіу свої ворота врятував. Очікувалося загострення і з боку гостей, однак миттєва спроба контратаки завершилася невдалим ударом Роналду вбік від воріт. І все. До компенсованого часу глядачі на трибунах і телеекранах просиділи на голодному пайку. Утім, заради вибухових чотирьох хвилин можна було потерпіти. Саншеш і Кріштіану не змогли пробити Льоріса ударами з середньої дистанції, після чого Мартіаль відповів промахом здалеку вище воріт. Видихнули! А потім і завершили цей досить нудний матч двох останніх чемпіонів міжнародних форумів.

Друге коло для збірної Франції розпочне гостьова гра проти Хорватії, а Португалія на своєму полі битиметься зі Швецією.

Ліга націй УЄФА. Груповий етап. Ліга A. Група 3. 3-й тур.

Франція – Португалія - 0:0

 Діаш, 1

Франція: Льоріс – Ернандес, Кімпембе, Варан, Павар – Погба, Канте, Рабьо – Грізманн – Жиру (Мартіаль, 74), Мбаппе (Коман, 83).

Португалія: Патрісіу – Геррейру (Канселу, 89), Пепе, Діаш, Семеду – Карвалью (Моутінью, 89), Фернандеш (Саншеш, 79), Данілу – Б. Сілва (Жота, 61), Фелікс (Трінкан, 89), Роналду.

Арбітр: Карлос Дель Серро Гранде (Мадрид, Іспанія).

Стадіон: «Стад-де-Франс» (Сен-Дені, Франція).

Удари (у площину): 9 (3) – 8 (1)
Кутові: 1 – 4
Оффсайди: 2 – 2.

ФРАНЦІЯ-ПОРТУГАЛІЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди
Футбол | 19 квітня 2024, 14:23 8
Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди

Скандал за участі Олександра Шевченка та Євгенії Сагайдак отримав продовження

ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «Реалу» вийти у півфінал Ліги чемпіонів

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GeloN83
Матч був дуже нудний. Таке відчуття було, що воротарі між собою пасували...
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Голяченко
Прям замкнутый круг. Как можно проиграть 7-1 и как мы выиграли 2-1? Не ужели сборная так сильно зависит от основного состава ?
Еvg Boyko
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Еvg Boyko
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил