Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 11 жовтня 2020, 22:54
38385
48

П'ять висновків після матчу Україна - Німеччина

Практично без шансів, але і майже без претензій

| Оновлено 11 жовтня 2020, 22:54
38385
48
П'ять висновків після матчу Україна - Німеччина
УАФ

Поразка поразці не рівня, хоч будь-яка невдача і не дає залікових балів чи гарного настрою. Проте, після паризьких 1:7 київські 1:2 виглядають якщо і не оптимістично, то вже точно не трагічно. Однак, все ж, будемо відверті: шансів перемогти таку збірну Німеччини у такої збірної України не було. Нижче - головні висновки після матчу на «Олімпійському», який наочно продемонстрував і наші здібності, і наше реальне місце серед футбольної еліти.

Порядок міг лише теоретично побити клас

Було видно неозброєним оком, що після паризького провалу Андрій Шевченко провів виховну роботу зі своїми підопічними. Вони не були морально пригніченими, навпаки: наші футболісти були відмінно мотивовані. Настрій, характер - ось, вочевидь, і все, що в суботній вечір збірна України могла протиставити одній з кращих команд світу. Здавалося б, скарб нехитрий, але за інших рівних умов він здатний приносити результати. Сенсаційні результати. На жаль, не цього разу. Незважаючи на те, що наш склад виглядав сильніше, ніж на «Стад де Франс», шансів у господарів не програти і в цей раз практично не було. Відсутність хворих і травмованих гравців наш тренерський штаб апріорі не зміг компенсувати введенням в дію «честолюбних дублерів». Якщо в сухому залишку, то маємо наступне: і з точки зору індивідуальної майстерності, і з точки зору загальнокомандного руху збірна Німеччини виявилася сильнішою за збірну України. Льов прав: перемогти в цьому матчі у господарів шансів не було. Та й внічию зіграти теж.

Тактика: Шевченко намагається вчитися на помилках

У двох попередніх програних матчах - проти збірних Іспанії і Франції, національна команда України незмінно намагалася, точніше, пробувала на рівних з суперниками контролювати м'яч, не віддавати ініціативу і незмінно виходити з оборони в атаку за допомогою дрібного і середнього пасу. У матчі проти команди Льова Шевченко видозмінив гру своїх підопічних. Видозмінив трохи, але для загалом консервативного Андрія Миколайовича такий крок з боку виглядає ледь не революційним. Україна відмовилася від гри першим номером, від претензій володіти ігровою перевагою і м'ячем. Наша команда спробувала підлаштуватися під свого опонента, зіграти більш прагматично. В принципі, спроба залікова. Чомусь здається, що якби зіграли інакше, тобто, лізли без роздумів в атаку, могло бути щось середнє між поразками в Мадриді та Парижі.


УАФ. Андрій Шевченко

А так - добре трималися, гідно виглядали і навіть мали теоретичні шанси, щоб врятувати гру. До речі, випад, який призвів до пенальті, теж органічно вписується в канву нової (чи оновленої - як кому зручно) ігрової моделі: після контратаки з довгим закидом на нападника. Але знову доведеться повторити попередню тезу: навіть незважаючи на те, що тренерський штаб в цей раз вніс і кадрові, і тактичні корективи/нововведення, не програти було вельми проблематично, оскыльки суперник дійсно э значно сильнішим.

Чому німці високо пресингували, а українці - ні?

Ще одне очевидне і серйозне спостереження: гості вступали у відбір в останній третині футбольного поля, часом навіть в чужому штрафному майданчику. І дуже часто така активність підопічних Льова себе виправдовувала: не тільки переривалися в зародку атаки збірної України, але і починалися/продовжувалися атакуючі дії збірної Німеччини. А ось збірна України на чужій половині поля билася за «нейтральний», а тим більше чужий м'яч дуже рідко. Чому? Відповідь очевидна: наші просто боялися обрізатися. Для того, щоб високо пресингувати, потрібно не тільки володіти відмінною функціоналкою і наявністю швидких гравців в атакуючій лінії, а й мати в середині поля майстра, який відмінно читає гру, здатний перекушувати чужі атаки. У зв'язку з цим у збірної Німеччини було все в повному порядку: і з хорошою «фізикою», і з швидкими футболістами, і з Кроосом в центрі поля. У нас всі три складові успіху помітно кульгали: «фізики» на весь матч таки не вистачило, швидкості, особливо у Яремчука і Ярмоленка, теж, та й відсутність Степаненка знову позначилася. Сидорчук - це значно краще, ніж Харатін, але динамівського капітана мало, щоб робити різницю. Тому збірна України зробила правильно, відмовившись від настільки дієвого, але ризикованого наміру.

Персоналії

Захист зіграв у свою силу. Власне, а чого ми хотіли від юного Забарного і резервіста Соболя? Маліновський знову найкращий, хороший Циганков. По опорній зоні є питання, хоча потрібно розуміти, що краще там за визначенням бути не могло без Степаненка і Зінченка. Яремчук робив все, що міг, стягуючи увагу захисників, але відсутність в нашому складі «оманливої дев'ятки» позбавила змоги господарям мати більше шансів в атаці: іншими словами, обігратися м'ячем Роману було ні з ким, а щоб вирішувати епізоди поодинці, йому не вистачало швидкості.

Головна слабка ланка нашої збірної - її досі одна з найсильніших ланок: Ярмоленко. Наш капітан не потрапив у ритм гри: йому помітно не вистачало і швидкості, і креативу, і свіжості. Радше за все, Шевченко не вгадав, випустивши з перших хвилин півзахисника «Вест Хема». Можливо, потрібно було ставити в основу більш свіжого Марлоса. Ну, і найбільш обговорюваний футболіст в нашій команді - звичайно ж, голкіпер: Бущан зробив три фантастичних сейви і одну кричущу помилку. Проте, особисто я продовжую вважати, що саме цей голкіпер повинен стати першим номером збірної України.


УАФ 

Іспанія: шансів немає? Шансів немає

Як показує практика, збірній України дуже нелегко дається другий поєдинок в «спарці». Незважаючи на те, що з точки зору змісту гри матч проти німців вийшов для наших значно кращим, ніж попередній, склалося враження, що суботня гра відібрала у команди Шевченка занадто багато сил - і фізичних, і моральних. А ще вона відібрала і однозначно найкращого гравця цих двох останніх зустрічей - Маліновського, який не зіграє проти Іспанії через «зайві» картки. Не зіграють і «нові» повпреди від «Шахтаря».

З огляду на всі ці факти і традиції, а також враховуючи силу суперника і його прописну «незручність» для нас, можна зробити невтішний висновок, що відібрати очки у команди Енріке команді Шевченка навряд чи вдасться. Ні, це не панікерство. Це, на жаль, констатація факту. Хоча буду дуже радий в підсумку помилитися.   

Оцініть матеріал
(176)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Пощастило бути свідками його гри». Артета – про найкращого гравця у світі
Футбол | 28 вересня 2024, 08:15 0
«Пощастило бути свідками його гри». Артета – про найкращого гравця у світі

Іспанець – про спадщину Ліонеля Мессі

Криза у Шахтарі: Матвієнко на колінах, Пушич читає мантри про якість гри
Футбол | 28 вересня 2024, 09:45 82
Криза у Шахтарі: Матвієнко на колінах, Пушич читає мантри про якість гри

Олексій Сливченко наполягає, що з таким підходом до справи шансів на чемпіонство «гірники» не мають

Коментарі 48
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trasher311987
Один Вывод: Сборная поменялась несмотря на поражения, эволюция игры на глазах.
Все будет хорошо, ведь игры с такими сборными, дают положительный выхлоп.
Главное всем здоровья.
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kevko
Автор назвал неудачную попытку Бущана поймать мяч "вопиющей ошибкой". Это не так. У вратарей такие ошибки бывают часто. Вратари - особые люди, здесь каждая ошибка очень видна и всегда обсасывается в прессе. Полевые игроки за матч неоднократно делают ошибки, но на этом внимание особо не фокусируется.
Бущан - молодец. Даже как то неожиданна его такая хорошая игра
Alex323
Залишилося небагато.
Не програти Швейцарії в матчі-відповіді.
Молоді гравці наберуться досвіду,
травмовані вилікуються,
покращать форму ще декілька молодих захисників.
В цілому досвід гри з топовими суперниками потрібен.
Необхідно залишатися в дивізіоні А.
mayakovskiy1
На самом деле можно долго что-то рассказывать, но по факту играя основой могли рассчитывать с такой Германией минимум на ничью. Не хватало Зины. Возможно Конопа в нормальной форме бы помог.
Яремчук игрок штрафной, а не контратак. Он медленный, как и Ярмола. Вышел бегущий Зубков и Марлос с техникой и сразу появились моменты. Поэтому важно собрать хороший состав на последний матч со Швейцарией и попытаться остаться в Лиге А. А без травм и вирусов посмотрим как сыграют
mayakovskiy1
На самом деле наша сборная сейчас напоминает Колос, который в прошлом сезоне попал в топ 6 и выгребал почти в каждом матче. Но в итоге регулярная игра с топами сильно прокачала Колос, вернувшись к командам своего уровня они вынесли всех.
dudigo78
З іспанцями головне знову не програти з розгромом. А для того потрібно везіння і кураж в воротаря. Бо те, що в іспанців за всю гру буде як мінімум 7-8 гольових моментів сумніву не викликає.
Евгений Бойкинюк
матч с испанией покажет, это шева сделал выводы или германия такая слабая. если ярмоленко ещё раз выйдет на поле в старте, да даже с лавки, я перестану верить что шева в принципе способен делать какие-то выводы.
tima fialko
Що за похоронний стиль.Так створюються комплекси невдахи.Аналіз аналізом,а закінчувати треба надією.
Павел Рева
Я не понимаю, почему везде надо лепить товарищескую игру с Францией?
Орест Орищишин
Зубков-Марлос-Шапаренко вийшовши на заміну суттєво змінили і підсилили гру збірної. Чому не дати їм шанс в основі з Іспанією
maxno
Валерий Василенко твои выводы не кому не нужны как и твоего сайта
Maslyaspor
Розумію що зараз буду нести несинітницю , і такого ще до позавчорашнього вечора навіть не уявляв що скажу.Мені сподобався в матчі з Німеччиною не твльки Маліновський , Миколенко і Бущан , а ще й Коваленко . А ще я б до викликав Гармаша на матч з Іспанцями замість Маліни , згоден що креативу від нього буду мало , але чого чого а агресії якої не вистачало нашій збірній мін додати може
UKRAINE FAN
То что давало результат раньше сыграло злую шутку в настоящее время. Много кого вызывали но мало кому давали шанс сыграть .
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Леонид Кантор
Слова Шевченко: "Точнее ситуация позволяет, но я не вижу людей, которые готовы сейчас конкурировать с нынешним составом." Шева, а вызвать: Филиппова, Фаворова Д., Гуцуляка, Бондаренко Артема, Кочергина, Кабаева, Иванисеня = тебе слабо? Ведь в игре с испанцами очень много придётся отбирать мяч, особенно в середине поля. Так почему не сделать ротацию и не усилиться игроками, которые хороши в отборе + в контратаке превосходны!
Taykitanin
В мене два висновки: 1. Молодь в захисті може робити помилки, можна й програти, але треба грати як останні 20 хв. З німцями, а тому Ярмолі нема місця в сбірній, призупиняє ритм атак, гра в один дотик не його. 2. Не можна тренеру прививати команді комплекс "терпіл"!!! В останніх інтерв'ю дуже багато "терпелі, терпелі".
Trasher311987
На данный момент согласен, но факт того что он может выйти помочь освежить игру или допустим играть по счету.
Все ж по ходу матча будет решатся.
Дай бог без травм.
Думаю он Зубков Макаренко в любом случае выйдут.
pahentrahen
Не понятно почему Шевченко не вызовет из Зори Вернидуба и Кочергина? Уверен картины эти ребята бы точно не испортили!
SerjMakovey
Кротня попряталась... Рахицкий - достойный пример для подражания. Для них....