Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 05 жовтня 2020, 13:04
46578
25

Сергій РЕБРОВ: «Тут легше працювати, ніж в Україні. Немає Леоненка поруч»

Велике цікаве інтерв'ю наставника «Ференцвароша»

| Оновлено 05 жовтня 2020, 13:04
46578
25
Сергій РЕБРОВ: «Тут легше працювати, ніж в Україні. Немає Леоненка поруч»
ФК Ференцварош. Сергій Ребров

Головний тренер угорського «Ференцвароша» Сергій Ребров, який допоміг клубу з Будапешта вперше за два десятиліття вийти до групового раунду Ліги чемпіонів, дав велике цікаве інтерв'ю програмі «Великий футбол».

– Звичайно, для Угорщини це неймовірна подія. На жаль, все відбулося без глядачів. Ви самі бачили, як і на матч проти Динамо Загреб, і проти Мольде, прийшло 5-6 тисяч уболівальників, які стояли за стадіоном і підтримували команду. Тут було неймовірне свято.

– Уболівальники скандують ваше ім'я і вас називають легендою клубу. Як вам в такому амплуа?
– На жаль, я не розумію мову. Мені тут з цим набагато простіше працювати. Я не читаю газет, не дивлюся новини, як на мене, тут легше працювати, ніж в Україні. Немає Віктора Леоненка поруч.

– Що було після гри? Ми бачили, що в роздягальні було багато шампанського, як Ференцварош відзначав це свято?
– Я привітав хлопців і пішов. Це велике свято для них, головному тренеру не потрібно там перебувати. Вони розслабилися, дали волю емоціям. Ви самі розумієте, перед останнім матчем кваліфікації Ліги чемпіонів, я нагадав, що крім Зубкова жоден гравець ще не грав в Лізі чемпіонів взагалі. Зубков теж не так багато грав, але він єдиний, хто там був. Для них це дуже великий успіх. Що вони робили - я за цим не слідкував.

– Хто вам дзвонив з України? Хто вітав з виходом до Ліги чемпіонів?
– Мені писали дуже багато, дзвонити наважилися не всі. Я спілкувався з президентом київського Динамо - Ігорем Суркісом. Як для Ференцвароша, так і для мене - це дуже великий успіх. Пройти чотири кваліфікації з кращими командами Європи, з чемпіонами своїх країн, це дуже хороший показник.

– За одними даними, ви хотіли зіграти з Динамо в групі. Потім ми читали ваше спростування. Так хотіли чи ні?
– На прес-конференції після матчу мені поставили запитання про українські команди. Ми могли на них потрапити, і я сказав, що я не проти. Але все-таки, мені не хотілося зустрічатися з українськими командами. Очки потрібні і для нас, і для українських команд. Зараз, коли Динамо потрапило в нашу групу, це складні відчуття. Це моя рідна команда і хтось в цих іграх втратить очки, а значить, буде досить образливо. Ми будемо готуватися серйозно і до Динамо, і до Ювентусу з Барселоною.

– Наскільки для вас буде незвично зіграти проти Мірчі Луческу, який очолює Динамо?
– Я буду грати проти київського Динамо. Я не звертаю уваги, хто головний тренер.

– Ви хотіли ось такого жеребу: Барселону і Ювентус?
– Думаю, що вболівальники хотіли. Якщо подивитися на першу і другу корзину, на нас у будь-якому випадку очікували такі суперники. Нормальне жеребкування, будемо грати. Нагадаю: Ференцварош не був у Лізі чемпіонів 25 років. Які б команди не попалися, вони б все одно були по класу сильніше нас. Потрібно готуватися серйозно і віддавати всі сили.

– Ви були претендентом номер один на посаду головного тренера Динамо. Можете відкрити завісу: чому ви їм не стали?
– Як сказав Григорій Михайлович, ми обоє зробили правильний вибір. І я, і Динамо Київ. Ференцварош потрапив до Ліги чемпіонів, значить, мій вибір був правильним. У міжсезоння я не міг кинути команду в останній момент. Бачив, що потрібен цій команді, і було важливо закінчити цей цикл. Радий, що я залишився, і подарував таку радість всій Угорщині. Що буде далі, подивимося. Але це рішення було правильним і для Динамо, і для мене.

– Чи вдається вам стежити за матчами Динамо?
– Так, сьогодні дивився гру з Зорею, хвилин 60. Звичайно, я стежу за Динамо. Я не приховував цього. Навіть якби Динамо не трапилося нам в групу, я б продовжував стежити за моєю командою.

– Як ви оцінюєте Динамо за рівнем гри зараз? Подобається?
– Я не збираюся судити. Якщо порівняти з минулим роком, звичайно, всі бачать різницю. Є дисципліна на полі, організація гри. Навіть з тими ж футболістами, що були в минулому році. Всі бачать різницю.

– Ференцварош на якому рівні знаходиться? Він підходить в хорошій формі до Ліги чемпіонів?
– Зараз буде пауза на матчі національних збірних. Це буде серйозний іспит, як і для збірних, так і для гравців. Ференцварош грав кваліфікацію, по дві гри на тиждень. Потім буде такий же місяць непростий, після матчів національних збірних. Сподіваюся, що гравці приїдуть без травм і у нас є час серйозно підготуватися до старту Ліги чемпіонів і продовження чемпіонату Угорщини.

– Ваша дружина вітала вас і вашу команду з виходом до Ліги чемпіонів в соцмережі. Вона згадала, що 10 років тому сказала, що як тренер, ви вийдете зі своєю командою в груповий етап Ліги чемпіонів. Що це за історія?
– Я запитав у Ані, її переповнювали емоції. Я не можу їй заборонити висловлювати свою думку. Вона була на матчі, підтримувала мене після. Мої діти теж мене підтримували.

Оцініть матеріал
(278)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Мадайский
Леоненко в студии так мину скрутил , за троллинг Реброва))) сидел потом тихонько до конца передачи!!!)))
Александр Федько
ой хорош
padlo95
Про Витю конечно прикольнул
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Болела
Хорош.. Прихопив Леона))
Krab.Vova
Шевченко, Хацкевич, Ребров, Михайличенко стали тренерами, хтось кращий, хтось гірший ...Леоненко ніким не став ...але він обсирає їх всіх, знаючи як треба грати, як треба тренувати, хоча крім язиком триндіти і бухати він ніхера не вміє
Robert Monroe
Леоненко немножно обоссали, как он и любит
n.tkach
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
onco-clown
Мне кажется троллинга насчет Леоненко тут нет. Троллинг - это когда стебут на тоненького, порой обстебываемый даже не понимает, что с него ржут. Но тут все явно.
Видимо Реброва обсирания Леона неслабо задевали, вот он и сказал по факту.
Дмитрий Украинский
хе
Interstellar Петрович
У Леона плохая карма
Сергей Иванамофф
Надеюсь, через 2-4 года, Ребров сменит Цигана в Динамо.
Vit18
Ніколи не розумів навіщо тренерам читати критику? Що це змінить окрім впевненості в своїй тренерській роботі? Чим можуть допомогти журналісти, сказати, що не той склад або не така тактика гри або не той гравець грає на не тій позиції?
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Д. Быков
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bzzzzz
тю... а тут он что с Леоненко за ручку ходил, что он ему так мешал ?
Честно говоря странный высер...
artyr4ig
А ты не забыл откуда ты родом. И какая команда тебя в люди вывела?