Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 05 жовтня 2020, 03:37
5410
3

Еліна СВІТОЛІНА: «Намагаюся не думати про сітку турніру»

Українка – про перспективи виграти Ролан Гаррос

| Оновлено 05 жовтня 2020, 03:37
5410
3
Еліна СВІТОЛІНА: «Намагаюся не думати про сітку турніру»
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) прокоментувала перемогу над Каролін Гарсією з Франції (№45 WTA) і вихід до 1/4 фіналу Відкритого чемпіонату Франції з тенісу.

«Я не очікувала, що в матчі з Гарсією все так легко складеться. Я була дуже рада, що змогла здорово почати матч, тому що були якісь неймовірні умови. Я з першого гейму змогла здорово відіграти, десь пом'якше зіграти, десь додати в залежності від вітру. Для мене матч склався дуже рівно.

Чи замислююся я про те, що в моїй половині більше немає сіяних тенісисток? Що ж, таке трапляється на турнірах Великого Шолома. Важко сказати, більш відкрита сітка тепер чи ні. Через те, що у мене зараз найвищий номер посіву, трофей мені не дадуть. Це як палиця о двох кінцях. Якщо у тебе повна й сильна сітка, то здається, мовляв, чому мені не щастить, якщо інша частина слабша. Зараз сітка більш реальна і ти думаєш, а якщо раптом щось станеться? Неможливо точно сказати, головне, не замислюватися, не впускати в голову якийсь негатив, я намагаюся контролювати свої думки. Всі тенісистки, які пройшли так далеко, вони заслужили грати на цьому етапі. У мене не така вже й проста сітка. Якщо вони грають в чвертьфіналі, значить вони відмінно виступили і обіграли хороших тенісисток.

Чи знаю я що-небудь про наступну суперницю? Ні, я майже нічого не знаю, я подивлюся, як Подороска грає, будемо з тренером готувати план. Наступний матч буде для мене важливим і важким, як і всі інші.

Де зараз Гаель Монфіс? Він поїхав додому, бо йому треба відновитися і підготуватися до наступних турнірів в АТР. Зараз я граю на Ролан Гаррос за двох, оскільки я знаю, як йому подобається грати в Парижі. Шкода, що він не зміг показати тут свій кращий теніс, тому що у нього був відмінний старт сезону. Чи обговорюємо ми теніс у вільний час? Гаель любить у всіх розпитати, коли у нього є якісь сумніви, він цікавиться моєю думкою, думкою команди. Я в основному обговорюю матчі тільки з тренером. Іноді ми можемо поговорити, якщо є якесь хвилювання або щось ще, але більше говоримо на теми, які не пов'язані з тенісом», - сказала Світоліна.

В 1/4 фіналу Світоліна зіграє проти Наді Подороски з Аргентини (№131 WTA, Q).

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі
Бокс | 19 травня 2024, 01:21 7
Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Як вони рахували? Суддівські записки: ледь не скоїли пограбування Усика
Бокс | 19 травня 2024, 03:43 18
Як вони рахували? Суддівські записки: ледь не скоїли пограбування Усика

Один із трьох суддів несправедливо віддав перемогу Тайсону Ф'юрі

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
никовіліст
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил