Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 01 жовтня 2020, 03:44
1388
1

Перше регіональне дербі. Олександрія вибила Інгулець з Кубка України

П'ять голів вдалося забити командам за другий тайм

| Оновлено 01 жовтня 2020, 03:44
1388
1
Перше регіональне дербі. Олександрія вибила Інгулець з Кубка України
ФК Олександрія

Настільки рання стадія розіграшу Кубка України, якою можна справедливо вважати 1/16 фіналу даного трофею, містила в собі три поєдинки, після завершення яких подальші етапи розіграшу гарантовано б позбулися трьох представників Української Прем'єр-ліги за підсумком очних баталій між ними. Однією з таких стала гра на полі КСК «Ніка», де свої домашні поєдинки проводить місцева «Олександрія». У гості до колективу Володимира Шарана завітав дебютант поточного сезону УПЛ – «Інгулець» з с. Петрове.

Колектив Сергія Лавриненка відразу по прибуттю до числа «елітних» команд країни зіткнувся з необхідністю проводити поєдинки проти досить непростих суперників, нехай більшість із них і перебували в середині турнірної таблиці минулого розіграшу найвищої першості (за винятком чернігівської «Десни»). З огляду на той факт, що для представників Першої ліги минулого сезону не було часу на перепочинок до початку виступів в УПЛ, то навіть три завершених унічию поєдинки з чотирьох були вже досить непоганим результатом для «Інгульця».

Однак актуальним було питання кубкового виступу «козаків» у цьому сезоні. Варто нагадати, що саме за допомогою матчів у Кубку України колектив з Петрового став відомий широкому загалу. Фінал проти донецького «Шахтаря» за два роки до цього – найвище досягнення «Інгульця», який тоді став першим в історії колективом-фіналістом не з «елітного» дивізіону країни. У «Олександрії» подібних досягнень ще не було, однак відсутність необхідності грати в єврокубках в цьому футбольному році давало можливість команді Шарана звернути увагу і на національний Кубок.

Перший тайм принципового регіонального протистояння трохи зіпсували опади, які в цей день накрили всю центральну Україну. Газон на «Ніці» програв сутичку з силами природи, тому футболістам доводилося боротися ще й зі сторонніми умовами. Однак боротьба вийшла досить гострою, незважаючи ні на що. Моментів для взяття воріт було досить для обох команд, хоча Сергій Лавриненко і виставив на цю зустріч досить експериментальний склад.

«Інгулець» поступився в динаміці своїм опонентам у другій половині, до цього видавши досить солідний відрізок перед перервою. У складі колективу Шарана найкращим чином вдалося себе проявити Ковальцю, який під кінець першої ігрового години оформив для Сітала скидку головою в правий фланг штрафного. Габаритний форвард неодноразово прибирав суперників корпусом у цій зустрічі, так що в ситуації з голом просто повторив цей прийом, із завершальним ударом у ближній кут воріт Шуста.

Можна сказати, що для гостей подальші події поєдинку проходили немов у тумані. Хоча на ділі так і вийшло, адже нечисленне угруповання активних уболівальників на трибунах святкувало успіх своєї команди з використанням піротехніки. Послідовно відбулися точний удар Євгена Банади з близької дистанції, постріл головою від Лучкевича з центру штрафного майданчика, а також схожий на момент з голом Сітала епізод від Задераки. 4 моменти – 4 голи – бліцкриг «Олександрії» залишив суперників без надій на успішний результат першого дербі команд з Кіровоградської області.

Гол Литвяка в завершенні зустрічі був досить курйозним – подача з лівого флангу перетворилася на точний удар в дальню дев'ятку, який сам виконавець навіть не відзначав. Настрою у футболістів «Інгульця» бути не могло зі зрозумілих причин, але навряд чи дебютанта «еліти» можна засуджувати за цю невдачу. У першому таймі гра вийшла досить рівною, але потім настав період з невдалою позиційної грою. Досвід позначився, не більше.

По закінченню звітної зустрічі стадія 1/8 фіналу Кубка України поповнилася ще одним учасником. «Олександрія» продовжує боротьбу за трофей, а для «Інгульця» участь у змаганні добігла кінця.

Кубок України. 1/16 фіналу.

«Олександрія» – «Інгулець» - 4:1

 Сітало, 57, Банада, 62, Лучкевич, 68, Задерака, 75 – Литвяк, 84

 Бабогло, 41 – Мкомола, 40, Фатєєв, 59, Запорожец, 70

«Олександрія»: Білик – Мірошниченко (Стецьков, 39), Бабогло, Гречишкін, Пашаєв – Ковалець (Грицук, 72), Банада, Довгий – Третьяков (Мишенко, 46), Сітало (Устименко, 77), Лучкевич (Задерака, 72).

«Інгулець»: Шуст – Квасний (Павлов, 46), Семенко, Фатєєв – Щедрий, Шишка, Литвяк, Бартулович (Коваленко, 68) – Білоцерківець (Запорожець, 68) – Мкомола, Мішуренко (Козак, 68, Ігнатьєв, 85).

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса).

Стадіон: «КСК  Ніка» (Олександрія).

ОЛЕКСАНДРІЯ-ІНГУЛЕЦЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
набирают ход полиграфы-молорики-должны побороться за еврозону