Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 29 вересня 2020, 20:30
3234
21

Марта КОСТЮК: «Нічого, це ж не останній турнір в моєму житті. Я позитивна»

Українська тенісистка прокоментувала свій виліт з Ролан Гаррос

| Оновлено 29 вересня 2020, 20:30
3234
21
Марта КОСТЮК: «Нічого, це ж не останній турнір в моєму житті. Я позитивна»
Jimmie48 Photography. Марта Костюк

Українка Марта Костюк (№119 WTA) висловилася про свою поразку від японки Нао Хібіно в першому колі Відкритого чемпіонату Франції.

«Матч з Нао Хібіно був досить швидкий, у мене був схожий в Австралії в цьому році проти Наталії Віхлянцевої. Якийсь аналіз я зараз зробити не можу, хоча з мамою вже розмовляла багато, тільки якщо конкретно щось аналізувати.

Якби мене поставили грати в неділю, то, напевно, рахунок був би іншим. Ці три дні умови були складними, ми тренувалися то в залі, то з дощем, то з вітром. Нам давали тільки годину часу. Я реально втратила все, що було, за ці дні. Не можу сказати, що я погано грала або все було жахливо. Тут з кожним днем ​​я грала все гірше і гірше, починаючи з того моменту, як я приїхала.

Хібіно мене нічим не здивувала, але вона грає на рівень вище тенісисток у кваліфікації. Я не була суперготова і настільки була в своїх думках, що я забула, що на тому боці теж є жива людина. Вона грала рівно, а я грала неправильно. У першому сеті я сильно боролася. При 4-5 мені трохи не пощастило. Хібіно реально добре грала, а мені на важливих розіграшах не щастило: то помилка, то вона добре зіграла, то суддя ... Реально, не мій день сьогодні.

Свій виступ на турнірі в цілому я оцінюю, непогано, з урахуванням того, що було багато особистих обставин, було все не так спокійно, як на US Open. Справа не тільки в організаційних питаннях, у мене ж не тільки теніс - це моє життя. Були обставини, які дуже сильно заважали. Коли граєш Великий Шолом, то все повинно бути чітко і під контролем, а у мене так не вийшло. Нічого, це ж не останній турнір в моєму житті, я позитивна (сміється). З кваліфікації починати в рази важче, ніж з основи, це три додаткових матчі. Мої поєдинки в кваліфікації начебто як були легкі, але те, що мені потрібно було повертатися в гру після програного сету і перебороти себе - це забрало багато сил.

У Парижі я ще зіграю в парі з Олександрою Саснович. Мама спілкувалася з її татом ще в Празі, потім ми разом були на US Open, де у нас із Сашею зав'язалося спілкування. І ось, сиджу я в Києві і мені ні з того, ні з сього приходить від неї повідомлення, мовляв, ніхто мені не пропонував грати пару. Я думала, що у нас немає шансів потрапити за рейтингом до списку учасниць, а потім побачила в попередній заявці, що ми спокійно потрапляємо», - сказала Костюк.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 47
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Калініна йде за титулом. Визначилися всі учасниці 1/2 фіналу в Руані
Теніс | 19 квітня 2024, 22:24 6
Калініна йде за титулом. Визначилися всі учасниці 1/2 фіналу в Руані

Ангеліна має хороші шанси поборотися за перемогу на змаганнях у Франції

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Ні, Марто, невірно. Не тільки на Шоломі все повинно бути чітко і під контролем, а в принципі в житті тенніс повинен стояти на першому місці. А усе інше потрібно підлаштовувати під головну ціль. Тільки так можна стати однією з кращих у світі. В будь-якій справі, не тільки в тенісі. Ось головна відмінність Еліни від що Марти, що Даяни. Саме тому Світоліна вже декілька років постійно у топ-10, незважаючи на серйозну перевагу в чистому тенісному таланті обох наших молодих гравчинь.
kollekciy
Та заспокойтесь ви нарешті зі своїм поливанням. З такими вболівальниками краще бути Завацькою та Козловою про яких не пишуть ні після перемог ні після поразок. Ви Марту списали 2 роки тому, той забудьте про неї, а вона хай сама хоче грає добре, хоче грає не дуже це її життя. Головне щоб була здорова, бо бачте як вийшло з вашою зіркою Лопатецькою, після травми пропала гра. Он Снігур вже на новому турнірі грає - життя продовжується.
А, ви що чикали що Марта шолом виграє? По перше точно не на грунті, та не з подачею, яка в Марти була на цьому турнірі. От за US open дійсно шкода, якби не травма та Осака, могла ще йти та йти.
Sashamar
Нічого, буває. З усіма буває. Он куди більш досвідчена Младенович на центральному корті на очах власної публіки тільки що віддала шість геймів поспіль. Добре, що це був лише перший сет
сергей богданов
Была в своих мыслях, личные факторы, жизнь, это писец, и вы хотите сказать что это професионально? Не верю я что с таким подходом она много добьется в теннисе, так может и остаться бултыхаться в болоте
сергей богданов
У меня же не только теннис а жизнь, некоторые факторы отвлекали,вот вам и ответ, Марта что ты несёшь на корте ты должна быть собранной и думать о тенисе
kollekciy
А, пан SandroKing, ви писали погано про Марту, навіть коли вона виграла в Касаткіної, потім не писали взагалі нічого, поки Марта не програла і полилося. Видно вам не подобається чисто Марта, то не дивіться її.
Illya Mandebura
Як же я люблю чєловєков , які після ЮСО боготворили Марту , а тепер лайном поливають
vital
Відмазки в Марті м'яко кажучи не дуже
Може краще було щось стандартне відповісти, а не так, що на умі, те й на язиці?
Lucky Lucky
с таким подходом - лучше заканчивать с теннисом и заниматься всем остальным, что там в голове
nico80
Хібіно теж не остання тенісистка, минулого тижня в Страсбурзі вона непогано виглядала. Переграла зокрема Слоун Стівенс і Єлену Остапенко - https://www.flashscore.ua/player/hibino-nao/n5XviZ0t/
AleksMih
Теннисный талант и гражданская позиция Марты беззаговорочно уважаемы, а вот « я готова к серъезным отношениям в 12 с Джоковичем, в 15 с Захаровым, в 18 непонятно с кем » скорее все-таки перебор, который может погубить ожидаемую многими неординарную теннисную карьеру.
Persian
"Ничего, это же не последний турнир в моей жизни"
znak51
На жаль характер не чемпіонський, як от у Клари Таусон, ще молодшої за Марту. Важко з таким характером щось спрогнозувати на майбутнє.
sv_2000
Удачи Марта! Ты умница!