Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 29 вересня 2020, 01:24
2464
0

Реванш за Суперкубок. Ліверпуль впевнено розібрався з Арсеналом

Дебютний м'яч за колектив Юргена Клоппа оформив Діогу Жота

| Оновлено 29 вересня 2020, 01:24
2464
0
Реванш за Суперкубок. Ліверпуль впевнено розібрався з Арсеналом
twitter.com/LFC

Наскільки тривалим може бути період очікування довжиною в один календарний місяць? До відповіді на це питання можна підійти з різних сторін, проте більшість поціновувачів футболу на старті нового сезону зійдуться на думці, що це не так уже й багато. Безпосередньо на закінченні тридцятиденного терміну від урочистого підняття футболістами лондонського «Арсеналом» Суперкубка Англії, який підопічні Мікеля Артети завоювали в серії пенальті проти «Ліверпуля» Юргена Клоппа, цим суперникам знову довелося зустрітися, але вже в рамках третього туру Англійська Прем'єр-ліги. Цього разу – на полі стадіону «Енфілд».

«Каноніри» і «червоні» почали сезон двома перемогами у попередніх поєдинках. Ось тільки календар у чинного чемпіона Англії був більш складним, ніж у опонента за звітним протистоянням. Так чи інакше, але лондонський «Челсі» й безстрашний новачок цього розіграшу АПЛ «Лідс» на початку сезону виглядають серйозніше, ніж «Вест Хем» і «Фулхем», з якими набрав свої чергові шість очок «Арсенал».

Нереалізована спортивна злість від поразки в битві за перший трофей нового сезону, а також вже збитий у стартових баталіях кістяк футболістів – такими були переваги Клоппа перед черговою зустріччю з Артетою. До того ж, на темпераментного німецького фахівця впливала сумна статистика 0:2 в очних протистояннях проти іспанського колеги за тренерською посадою.

Важкий розігрів у першій чверті ігрової години з боку обох команд, максимально низький блок від футболістів «Арсеналу», безроздільне володіння м'ячем для «Ліверпуля» – все це ми вже бачили в недавньому матчі за Суперкубок, тому хотілося якихось нових відчуттів. Ось чого не було місяць тому, так це великого числа забитих м'ячів. Дивно, але за подібного сценарію розвитку подій, командам вдалося настріляти відразу три голи ще до перерви.

«Червоні» володіли ініціативою в атаці і навіть встигли перевірити на міцність поперечину чужих воріт вдалим рикошетом м'яча від коліна Давида Луїса під час дальнього удару Александер-Арнольда. Утім, першими забили гості. Робертсон невдало зіграв на перехопленні подачі з лівого флангу, а відскок від його ноги подарував можливість Ляказетту розстріляти чужі ворота з близької дистанції. Радість гостей була не довгою – уже через три хвилини Мане в порожні ворота переправив м'яч, підловивши рикошет від Лено, який впорався до цього з непростим ударом з правого флангу штрафного від Салаха.

«Арсенал» виглядав досить цілісно в командних діях в обороні, проте постійно утримувати у своєму штрафному Вілліана і Обамеянга, які прагнуть атакувати, було просто неможливо. Ось бразилець і не повернувся одного разу в оборону, як того вимагала ситуація, а Робертсон із зони перед воротарським завершив подачу Александер-Арнольда з правого флангу. Щосили намагалися «каноніри» утримати свої ворота сухими від старту поєдинку, проте пропустили двічі ще до перерви, що було передумовою для їхнього подальшого переходу на гру першим номером.

На превеликий жаль для шанувальників «Арсеналу», Артета так і не вигадав тактику регулярного підходу до чужого штрафного. Від Клоппа було звичне продовження типової моделі гри «Ліверпуля», з невеликою хитрістю у вигляді максимальної активності Мане на фланзі Вілліана, яка просто вимкнула бразильця з гри. Рідкісні контратаки через довгий пас і мінімум гольових моментів – такий результат виступів «канонірів» у другому таймі. Ляказетт свій єдиний чистий вихід один в один з Аліссоном не реалізував, тому шансів відігратися у гостей не було. «Червоні», у свою чергу, під кінець матчу випустили на поле Жоту, який досяг успіху в ураженні чужих воріт ударом з лицьової лінії штрафного на 88-й хвилині, встановивши тим самим кінцевий рахунок на табло.

За підсумками жеребкування 1/8 фіналу Кубка Англійської ліги, «Ліверпулю» та «Арсеналу» доведеться провести черговий поєдинок на «Енфілді» між собою в перший день жовтня 2020-го року, після чого підопічні Юргена Клоппа почнуть підготовку до гостьового поєдинку четвертого туру з «Астон Віллою», а колектив Мікеля Артети – до домашньої грі проти «Шеффілд Юнайтед».

Англійська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Ліверпуль» – «Арсенал» - 3:1

 Мане, 28, Робертсон, 35, Жота, 88 – Ляказетт, 25

 Мане, 3, Александер-Арнольд, 49 – Бельєрін, 68, Себальос, 72

«Ліверпуль»: Аліссон – Робертсон, ван Дейк, Гомес, Александер-Арнольд – Вейналдум, Фабіньо, Кейта (Мілнер, 79) – Мане (Жота, 79), Фірміно (Мінаміно, 90+1), Салах.

«Арсенал»: Лено – Тірні, Давід Луїс, Холдінг – Мейтленд-Найлз, Джака (Себальос, 60), Ельнені, Бельєрін – Обамеянг, Ляказетт (Нкетіа, 73), Вілліан (Пепе, 69).

Арбітр: Крейг Поусон (Ротерхем, Англія).

Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль, Англія).

Удари (у площину): 21 (8) – 4 (3)
Кутові: 7 – 3
Оффсайди: 0 – 5.

ЛІВЕРПУЛЬ-АРСЕНАЛ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.