Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 28 вересня 2020, 18:01
4160
5

Ролан Гаррос. Завацька в трьох сетах поступилася п'ятій сіяній

Українка виграла перший сет, але для перемоги цього виявилося недостатньо

| Оновлено 28 вересня 2020, 18:01
4160
5
Ролан Гаррос. Завацька в трьох сетах поступилася п'ятій сіяній
US Open. Катаріна Завацька

Українська тенісистка Катаріна Завацька (№112 WTA) програла в дебютному матчі основної сітки Відкритого чемпіонату Франції з тенісу.
 
У поєдинку першого кола українка в трьох сетах поступилася п'ятій сіяній Кікі Бертенс з Нідерландів (№8 WTA).
 
Ролан Гаррос. Перше коло
Катаріна Завацька (Україна) - Кікі Бертенс (Нідерланди) - 6:2, 2:6, 0:6

Завацька була явним андердогом цього протистояння у букмекерів, але хто б сумнівався. Навіть невиразна гра Бертенс після відновлення сезону не дозволяла робити якихось оптимістичних прогнозів. Була впевненість тільки в тому, що Катаріна буде боротися, але в грі з топами цього, як правило, замало.
 
Але перший сет подарував промінчик надії. Завацька прекрасно почала, якщо не брати до уваги точність влучання першої подачі, а Бертенс дійсно виявилася блідою копією себе колишньої. Це дозволило українка на старті повісті 3:0 з брейком за помітної переваги в ігровому плані. Катя показала весь свій багатий арсенал грунтової гри, додавши фантастичну роботу ногами. Статистика показала, що в затяжних розіграшах вона повністю декласувала суперницю.


 
Уже в п'ятому геймі Бертенс кидалася ракеткою, вона явно не була готова до такого розвитку подій. Також не варто забувати, що тенісистка з Нідерландів двічі зробила подвійну помилку на брейкпойнті оппонетки. Це говорить багато про що.
 
Ближче до кінця партії Кікі стала рідше помилятися і боротьба стала рівною. Завацька не зуміла подати на сет, не реалізувавши подвійний сетбол, а на прийомі їй треба було ще шість сетпойнтів, щоб все ж забрати партію. У найвідповідальніший момент прорізалися вкорочені, які до цього вона практично не використовувала.


 
На другу партію Бертенс вийшла вже іншою тенісисткою, хоча в перших геймах ще можна було чіплятися. Але, як здалося, на Завацку дуже вплинув епізод в третьому геймі, коли лінійний крикнув аут, а суддя на вишці його скасував. Завацька довго не погоджувалася з цим рішенням, але все ж довелося змиритися. Пізніше в матчі вона ще раз оскаржила потрапляння в лінію від суперниці, але знову суддя не став на її бік.

 
Десь після стартових геймів другої партії стало зрозуміло, що Катаріні не бачити перемоги, так як їй було просто нічим обігрувати Бертенс, яка перестала помилятися в простих ситуаціях. Атакуюча гра Завацької не могла збити з пантелику суперницю, а відзахищатися проти тенісистки, яка може зробити те ж саме не гірше, але при цьому б'є сильніше, - на практиці неможливо.
 
Як на зло додалися ще й інші фактори, які не залежали від українки. Буквально протягом десяти хвилин у неї тричі рвалися струни на ракетках. Дійшло до того, що тренеру довелося передавати ще одну ракетку через болбоїв. Це дуже засмутило Катаріну, на її обличчі навіть з'явилися сльози. Що й казати, дебютний матч в основній сітці Ролан Гаррос перетворився на справжню драму.

 
Як би там не було, емоції від першого сету залишилися позитивні. Будемо сподіватися, що такі ігри зроблять Катаріну сильнішою і приведуть до нових перемог.
 
Відзначимо, що це був перший матч українки проти тенісистки з топ-10 світового рейтингу.
 
У наступному колі Бертенс змагатиметься проти Сари Еррані з Італії (№150 WTA).
 
Раніше Ролан Гаррос покинула Даяна Ястремська.

 

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чорноморець – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 20 квітня 2024, 09:04 4
Чорноморець – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Навряд чи команди зможуть потішити голами, проте боротьбою – точно

Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ
Футбол | 20 квітня 2024, 06:30 22
Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ

У клубному рейтингу УЄФА донецька команда ділить 25–27 місця

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
olegg1261
І все ж не зважаючи на поразку Катаріна молодчинка!Адже можна проГРАти матч як Завацька сьогодні,а можна проСРАти як Ястремська учора!Я вже не кажу про різницю в класі суперниць...
voron11
По першому сету , вопросів нема,ігра удалась.
Rusty_Shackleford
В первом сете играла шикарно, обидный результат
kollekciy
Бертенс, як я пророкував 2 дні тому, ніяка. Тільки в середині третього сету почала показувати хоч якусь гру. Їй дуже пощастило що їй попала Катаріна, бо мінімум 70% інших учасниць її перемогли б.
Хоча поправді сказати Катаріна сьогодні показала не властивий їй хороший теніс в першому сеті.