Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 13 серпня 2023, 06:54
19637
51

Шок на старті. Ястремська програла в першому колі Ролан Гаррос

Українка достроково завершила боротьбу на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу

| Оновлено 13 серпня 2023, 06:54
19637
51
Шок на старті. Ястремська програла в першому колі Ролан Гаррос
WTA. Даяна Ястремська

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№28 WTA) завершила боротьбу на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу.

У матчі першого кола українка програла представниці Австралії Дар’ї Гавриловій (№785 WTA), яка була заявлена ​​за «замороженим» рейтингом.

Ролан Гаррос. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Дар'я Гаврилова (Австралія) - 4:6, 3:6

Не варто кривити душею, перед турніром були величезні побоювання з приводу нинішнього рівня гри Даяни. І хоча Рим надав невеликої впевненості, що кілька кіл українка зуміє пройти, у дійсності все виявилося зовсім інакше.

Не зовсім зрозуміло, як Ястремська готувалася до гри проти Гаврилової, якій українка вже один раз програвала в ролі фаворитки (тоді букмекери давали на Даяну 1.3, сьогодні - 1.2). Але другий очний матч наша друга ракетка відверто провалила.

Гаврилова, яка трохи більше тижня тому програла болгарці Томовій на 80-тисячнику у Франції (ви повинні пам'ятати її за матчами Кубка Федерації), сьогодні просто знущалася над українкою. Дар’я дуже швидко зрозуміла, що нинішній рівень форми Ястремської нижче плінтуса і просто не заважала їй програти. Так, вона бігала, намагалася тягнути м’ячі й перекидати їх на іншу половину корту, але в метрові аути з простих ситуація Даяна била сама.



Події в першому і другому сетах складалися приблизно однаково. Перша частина партії була рівною за рахунком, а ближче до кінця представниця Австралії, яка колись займала 20-е місце в рейтингу WTA, домагалася потрібного їй результату.

Загалом сумне видовище і поки не ясно, чи зможе в цьому році Даяна щось змінити в своїй грі. Можливо, вже зараз потрібно готуватися до наступного.

У другому колі Гаврилова змагатиметься з Ежені Бушар з Канади (№168 WTA).

Відзначимо, що в минулому році Ястремська також покинула Ролан Гаррос після поразки в першому колі. Тоді вона поступилася іспанці Карлі Суарес Наварро.

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 51
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Рахунок ніби й не розгромний, але за такий теніс треба вибачатися перед вболівальниками. Робити такі помилки, щоб навіть суперниця з тебе сміялася, ще треба вміти. При тому, що сама Гаврилова взагалі нічого на корті не робила. Просто перекидала м'ячі на інший бік. І доволі зручно для атак перекидала. Бушар її у наступному колі на нуль помножить. Рік без тенісу безслідно не проходить.
Тепер Даяні треба вирішувати, чого вона далі хоче від себе та тенісу. І взагалі, чи хоче вона ще чогось від гри з ракеткою. Або співати чи займатися чимось ще. Неможливо бути у будь-якій справі однією з найкращих у світі, розпилюючи свою увагу на декілька занять. Гонитва за кількома зайцями відомо чим закінчується.
Я сподіваюсь на Олександра Ястремського. Йому треба знову брати доньку в залізні лещата і самому приймати найважливіші рішення щодо команди, пріоритетів у житті і так далі. Даяна наразі мені видається не здатною приймати правильні рішення.
Милчел Авек
Смотрел на игру Даяны, и все время вспоминалась песня "Ленинград " - "Дали мяч - %уячь!"
dudigo78
Навіть нема що і не хочеться нічого коментувати...
INMSpace
В чём же шок? Шок был бы, если бы Даяна заиграла в умный теннис, перестала наносить побои ни в чем не повинным мячикам и спокойно обыграла Гаврилову.
Андрій Некрасов
закончились мучения... тактически безграмотный матч... просто лупит и все... а поменять что-то не хватило опыта или ума...
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Ад
дело не в том ,что в очередной раз проиграла,а в том,что не делает абсолютно никаких выводов из своих поражений,наступает на те же самые грабли -это и печально...
Andy Chak
Ну так у Даяни плюси це сила удару і швидкість, ні тактики, ні зміни плану на матч, якщо він складається невдало, хоча як і такого плану немає. Загалом - розвитку нуль цілих нуль десятих, може правильно Саньок і пішов, план бий-біжи, це точно не його.
сергей богданов
В последнее время игра Даяны существенно расширила мой матерный словарный запас, я не знаю это какой то новый вид тенниса, просто разгильдяйство ты же не с тенисной пушкой играет а с соперницей, ее скоро все будут щёлкать как орехи, ужасно предсказуемо и неадекватно
Vladdal
Почему "досрочно"? Как раз вовремя. С такой игрой она и квалификацию не прошла бы.
Если охарактеризовать её игру одним словом - безалаберность.
Vladlen
Просто Даяна забыла на корт выйти, она надеялась, что из-за дождя игра сегодня не состоится, а тут ее заставили играть, вот она все по аутам и раскидала. Пора ей уже год заканчивать, найти наконец нового тренера и хорошо подготовится к следующему сезону.
vital
Просто жах від Даяни. Жодної зміни ритму, удари одноманітні однакової сили. Будь-яка нестандартна дія суперниці збивала Даяну з пантелику. Біля сітки просто жах скільки м"ячів програно. Якийсь незрозумілий регрес по всіх позиціях у Даяни. Навіть не знаю чого чекати від Ястремської надалі.
Lazio
Вона сама по ходу не врубалася, що сталося...
axylinam
Ястремской видимо не подошли новые мячики,теперь больше времени будет для записи очередной бездарной песенки
kerch30
Зато шпагат класний. Ждем песню
Oleksandr Panasiuk
Не вийшло на шпагат сісти на цей раз...
ducosta
Даяна к сожалению пока не знает, что такое "дорожить мячом, держать его в игре, обмениваться ударами, ждать ошибок соперницы..". У всех соперниц стратегия на матч против Даяны одна: перебить хоть как то через сетку 2-3 раза и ждать когда мяч просвистит над головой или в сетку..
Ей бы и хотелось что-то поменять, но в этом вся ее суть, против природы не попрешь..
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kollekciy
"Легенда зазвездилась". Нехай іде до Марти питає, як це побороти.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил