Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 вересня 2020, 00:13
7787
0

Розгром від Динамо, зміна лідера, дебют Йовічевіча, перемога Шахтаря

Найцікавіші події четвертого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 29 вересня 2020, 00:13
7787
0
Розгром від Динамо, зміна лідера, дебют Йовічевіча, перемога Шахтаря
ФК Динамо

Вперше з серпня 2018 року турнірну таблицю очолило «Динамо». Сталася ця знаменна подія завдяки осічці «Ворскли», яка не змогла здолати «Маріуполь». У турі також зафіксована перша за більш ніж місяць перемога «Шахтаря»: «гірники» здолали «Олімпік». Тур примітний ще й хорошою результативністю: забито 20 м'ячів.

Перемога туру

За домовленістю між клубами матч «Минай» - «Динамо» відбувся в Києві, а гра другого туру «Динамо» - «Минай» пройде на Закарпатті. Номінальні господарі протрималися на «Олімпійському» недовго - до середини першого тайму, після чого почалося тотальне домінування киян. Домінування це викликано, в першу чергу, «зайвим» гравцем. На 14 хвилині арбітр Романов вилучив захисника «Миная» Павлиша. Цей епізод став одним із найрезонансніших в турі. Радше за все, фол Павлиша на Супрязі був ще до меж штрафного майданчика, але арбітр не тільки поставив пенальті, але і вилучив захисника. До пори до часу команді Кобіна вдавалося стримувати атаки суперника, але після того, як забив Андрієвський, «Минай» просто розсипався. Кияни забили ще тричі, і в явно хорошому настрої підходять до поєдинку кваліфікації ЛЧ проти «Гента».

ФК Динамо

Пенальті туру

Пенальті у ворота «Миная» взявся виконувати Вербич, хоча в складі «біло-синіх» був штатний пенальтист - Циганков. Удар з «точки» у словенського півзахисника вийшов, взагалі-то, непоганим, але голкіперу закарпатської команди вдалося зреагувати. Попович вгадав напрямок удару і зміг відбити м'яч. Для воротаря «Миная» цей епізод став першим подібним в рамках елітного дивізіону. А ось Вербич не зміг реалізувати вже п'ятий одинадцятиметровий удар з 11-ти своїх спроб.

Атака туру

Дуже красивою виявилася атака, яка призвела до першого взяття воріт «Миная». Спочатку Циганков віддав розрізну передачу до лінії штрафного майданчика суперника, де Супряга в один дотик п'ятою переадресував м'яч на Андрієвського. Динамівський опорник майстерно розправився з двома опонентами і ефектною підсічкою відправив м'яч над голкіпером в сітку воріт.

Слова туру

Після гри з «Динамо» головний тренер «Миная» Василь Кобін не особливо підбирав епітети на адресу судді матчу Віталія Романова: «Епізод не тягнув на вилучення. Можна було дати другу жовту, але не пряму червону, момент спірний. Швидше, не було, ніж навпаки. Оцінювати суддівство немає сенсу, людина просто не вміє судити. Романов завжди дає мільйон жовтих, його кваліфікація на повному нулі. Нехай думають, що з ним робити. Так не можна, 15-я хвилина - і вже пенальті, не помічаючи фолів з боку «Динамо». Перше порушення від киян - на 30-й хвилині. Рефері був дуже налаштований проти нас. Так не можна ставитися до команди, яка є слабшою за рівнем. Звичайно, це рішення арбітра зламало гру».

Матч туру

Перша нічия в сезоні і для «Ворскли», і для «Маріуполя» вийшла бойовою і зовсім не нудною. Суперники виявилися гідні один одного. Матч пройшов у цікавій боротьбі, з гольовими моментами і купою різнокольорових карток, «виписаних» суперникам арбітром Новохатнім. У першому таймі була рівна гра, а от у другому ініціативою володіли вже господарі. У «Ворскли» були як мінімум дві можливості вирвати перемогу, але гості, які в кінці матчу грали вдев'ятьох (травма Кащука та вилучення Петермана) вистояли.

ФК Ворскла

Сейв туру

Одна з головних причин, чому «Маріуполь» не програв у Полтаві - впевнені дії голкіпера приазовської команди Гальчука. У другому таймі Євген зробив взагалі геройський порятунок після удару Пердути: м'яч сильно і точно летів у верхній кут воріт, але Гальчук зміг зреагувати на цей непростий удар.

Травма туру

Матч у Полтаві затьмарився травмою півзахисника «Маріуполя» Кащука. Олексій вийшов на заміну на 69 хвилині гри, а на 86-й був змушений покинути поле через пошкодження: у одному з епізодів він невдало впав, потім знову невдало приземлився. Швидше за все, у вінгера перелом ключиці. Оскільки на той момент Остап Маркевич вже використав весь ліміт замін, «Маріуполь» догравав у меншості.

Дебют туру

Після п'ятирічної перерви колишній головний тренер «Карпат» Ігор Йовічевіч повернувся в чемпіонат України. Але вже головним в «Дніпро-1». Дебют хорватського фахівця на чолі «дніпрян» виявився невдалим. Точніше, провальним: його підопічні поступилися 1:4. Поступилися без питань, по ділу. Йовичевич спробував зіграти за новою схемою 4-1-4-1 (Михайленко до цього прищеплював команді модель 3-4-3). Не вийшло: здалося, що футболісти «Дніпра-1» ще не розуміють, чого від них хоче новий наставник.

Стандарт туру

Тут в одному «флаконі» і майстерність гравця, і помилка арбітра. На 36 хвилині зустрічі в Олександрії арбітр Пасхал призначив дуже спірний штрафний удар у ворота гостей: здалося, що в моменті з нібито порушенням Батагов зіграв чисто. Проте Пасхал, незважаючи на протести «дніпрян», свою думку не змінив. Суддівський вирок взявся виконувати Третьяков. І зробив це майстерно: вийшов ідеальний і за точністю, і за виконанням удар у самий кут воріт Сарнавського.

Гол туру

Не менш красивим забитим м'ячем відзначився і партнер Третьякова по «Олександрії» - Лучкевич. На 69 хвилині захиснику команди Володимира Шарана вдався швидкий рейд по «рідному» флангу і дуже сильний удар з лінії штрафного майданчика в верхній кут воріт. Удар був настільки сильним і точним, що у Сарнавського, як і в моменті з ударом Третьякова, не було шансів.

Розгром туру

34 хвилини - саме стільки часу знадобилося «Зорі», щоб забити відразу п'ять м'ячів у ворота «Львова». Господарі в цій зустрічі неприємно здивували відсутністю руху, концентрації і майстерності. Таке враження, що зустрічалися команди різних дивізіонів. Два з п'яти м'ячів у ворота Литовченка записав на свій рахунок Гладкий, який в історичному бомбардирському реєстрі чемпіонатів України перемістився на десяте місце: тепер у нього 86 голів.

Дербі туру

На момент зустрічі «Шахтаря» і «Олімпіка» команда Климовського в турнірній таблиці була вище команди Каштру. Більш того, в матчах двох останніх турів на гру «олімпійців» було любо-дорого подивитися, а ось про гру «гірників» цього не скажеш. Донецьке дербі вийшло цікавим, видовищним і бойовим. Довго команди йшли «ніздря в ніздрю»: на атакуючий випад «Шахтаря» непогано відповідав своїм моментом «Олімпік». До того ж, справжній кураж спіймав голкіпер команди Климовського Кичак. Зокрема, Артем парирував удар Патріка з пенальті. У другому таймі «олімпійці» спочатку виглядали цікавіше, але все ж «гірники» довели свій вищий клас. З інтервалом в одну хвилину «помаранчево-чорні» забили два голи (Коваленко і Мораес), після чого «Олімпік» фактично припинив опір.

Піжон туру

В кінці першого тайму «Шахтар» заробив пенальті. У верховій боротьбі Пасіча і Корнієнка арбітр зустрічі Абдула побачив фол з боку «олімпійця» і вказав на «точку». До м'яча підійшов новий «штатний» пенальтист «Шахтаря» Патрік. Але удар у бразильця відверто не вийшов: багато понтів, але нуль ефективності. Кичак без особливих проблем впорався з цим несильним ударом.

Помилка туру

На початку другого тайму, під час сплеску активності підопічних Климовського, в штрафному майданчику господарів стався цікавий епізод, який напевно вплинув на підсумковий рахунок. Після удару Беніто м'яч влучив у руку Корнієнка. Так, свідомої гри рукою з боку «гірника» не було, але м'яч таки влучив у руку і змінив траєкторію. За правилами це пенальті. Але Абдула поставити «точку» в ворота Пятова не наважився.

Промах туру

На 76 хвилині матчу «Колос» - «Інгулець» гості отримали шикарний шанс вийти вперед. Після атаки правим флангом Щедрий видав відмінну передачу на Запорожця в район одинадцятиметрової позначки. Євгену залишалося тільки підставити ногу і поцілити м'ячем у рамку воріт. З першим завданням футболіст «Інгульця» впорався, а от з другим - ні, чим дуже засмутив президента клубу з Петрового Олександра Поворознюка, який перебував на трибунах «Колоса».  

Реабілітація туру

Після вильоту з кваліфікації Ліги Європи «Десна» намагалася реабілітуватися у грі проти «Руху». Суперники з точки зору ігрової практики були практично в рівних умовах - обидва зіграли посеред тижня (чернігівці проти «Вольфсбурга», львів'яни - проти «Шахтаря»). Все нормально у опонентів виявилося і з мотивацією. Гра складалася непросто для обох суперників: на гол Тотовицького з пенальті гості відповіли точним ударом Климчука. Складно сказати, як би розвивалися події далі, якби Дегтярьов не забив за «Десну» гол «у роздягальню». У другому таймі підопічні Рябоконя дотиснули підопічних Федика - 3:1 і повернулися в верхню частину турнірної таблиці.

Збірна туру

Гальчук - Лучкевич, Кривцов, Вернидуб, Корнієнко - Коваленко, Андрієвський - Циганков, Тайсон, Громов - Гладкий.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк – серед топів. Стали відомі всі учасниці 1/2 фіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:48 2
Костюк – серед топів. Стали відомі всі учасниці 1/2 фіналу в Штутгарті

Українка увійшла до четвірки найсильніших на найпрестижнішому турнірі категорії WTA 500

Президент Вереса: В українських вболівальників радянська психологія
Футбол | 20 квітня 2024, 12:02 9
Президент Вереса: В українських вболівальників радянська психологія

Іван Надєїн – про підхід клубу до роботи з уболівальниками

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.