Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 25 вересня 2020, 15:25
2016
1

Марта КОСТЮК: «Грати було набагато легше, ніж я очікувала»

Українська тенісистка - про вихід в основну сітку Ролан Гаррос

| Оновлено 25 вересня 2020, 15:25
2016
1
Марта КОСТЮК: «Грати було набагато легше, ніж я очікувала»
WTA. Марта Костюк

Сьогодні Марта Костюк вийшла в основну сітку Ролан Гаррос-2020, обігравши в фіналі кваліфікації в трьох сетах Курумі Нару.

Українка поділилася враженнями від матчу:

«Від матчу у мене двоякі враження. Я взагалі не знала, як грає суперниця, у мене були тільки якісь думки. Оскільки мама ще не вийшла з карантину, то я була одна на корті. Мені допомагав один тренер, за що йому велике спасибі. Я не відразу зрозуміла його підказки у другому сеті, але потім все-таки зрозуміла. Думаю, що зараз я набагато спокійніша через те, що я стаю старшою, що вже пройшла через багато чого. Тому мені було легше сконцентруватися і не сильно засмучуватися.

У першому сеті, який був дуже легким, мені здається, суперниця сама не знала, чого від мене чекати. Я почала дуже добре, дуже незручно для неї, не спеціально, це не була тактика, я просто так почала грати. І коли я виграла 6-0 і зловила впевненість, то захотіла грати агресивніше, почала бити сильно і плоско, а їй це дуже зручно. Я усвідомила це тільки до кінця другого сету, тому що до цього, я не розуміла, що ж я роблю неправильно. Я прямо ходила в кінці і говорила, мовляв, та що не так? Було складно, але в останньому геймі я вже почала робити все, що треба було. Незважаючи на рахунок, думаю, що у нас була боротьба, це був сет хорошого рівня. У будь-якому випадку, чим більше сетів, тим краще для впевненості (сміється). Вона не найзручніша суперниця, так що я задоволена тим, як змогла повернути хід гри на свою користь в кінці.

Вийти в основу - це, безумовно, відмінні емоції, але я спокійно, раціонально дивилася на всі матчі. Не було такого, що я думала: «Ще один матч, ще один сет, і я вийду в основу». Таких думок не було. Було трошки відчуття, що це останнє коло, але я думала, що це почуття буде на мене сильніше тиснути, тому насправді грати було набагато легше, ніж я очікувала. Я реально грала, як окремий матч, чому дуже рада!.

Що стосується першого матчу в основі, то я спеціально не дивилася сітку. Тільки знаю якісь прикольні матчі в першому колі, але проти кого можу грати, це я не дивилася. На кого потраплю, на того потраплю. Я ніколи собі не кажу, хочу грати проти когось чи таким-то запуском. Я це ніколи не озвучую. Тому що якщо трапиться по-іншому, то все одно буде всередині якийсь дискомфорт, нехай я і не засмучуюсь. Мені з усіма цікаво грати. Думаю, що в основі я могла б показати хороший результат. Я люблю виступати на грунті, і мені здається, що багатьом тенісисткам не хотілося б зі мною зустрічатися, вони знають, що я можу добре зіграти. Але тепер починається ніби новий турнір. Мені потрібно відпочити і заново зібратися».

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сергій РЕБРОВ – про ситуацію з Ярмоленком, гру збірної та Лігу націй
Футбол | 10 жовтня 2024, 15:42 63
Сергій РЕБРОВ – про ситуацію з Ярмоленком, гру збірної та Лігу націй

Ребров провів прес-конференцію перед грою Ліги націй

ДЖОКОВИЧ: «Ти надихнув мільйони дітей почати грати в теніс»
Теніс | 10 жовтня 2024, 21:06 2
ДЖОКОВИЧ: «Ти надихнув мільйони дітей почати грати в теніс»

Сербський тенісист подякував Рафаелю Надалю за виснажливі матчі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
Ну, в этом и преимущество Марты перед Даяной - другой нашей надеждой. Умение играть по разному, перестраиваться по ходу матча.
Даяне пока сложно делать выводы по ходу матча, менять ритм, варьировать игру.