Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 вересня 2020, 15:46
8568
11

ЗАХОВАЙЛО: «Багато хто звинувачує Бущана, але це помилка Супряги»

Спеціаліст - про перспективи київського «Динамо» в протистоянні з «Гентом»

| Оновлено 25 вересня 2020, 15:46
8568
11
ЗАХОВАЙЛО: «Багато хто звинувачує Бущана, але це помилка Супряги»
Рейтинг букмекерів. В'ячеслав Заховайло

Відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло прокоментував перший поєдинок «Динамо» з «Гентом» (2:1) і поділився думками про матч-відповідь у рамках плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.
 
– Як вам перша зустріч команд у Бельгії?
– Як і передбачав, хто зуміє краще реалізувати свої нагоди, той і переможе. У тактичному плані бельгійська команда прочитала «Динамо», проте не змогла знайти протиотруту. Цей матч розвивався за планом Луческу. Лише в період з 30 по 45 хвилину «Гент» був активнішим.
 
Гра склалася за таким же сценарієм, як і проти «Шахтаря» та «АЗ». Можу зрозуміти Луческу, який на ходу повинен приймати рішення і, щонайголовніше, робити результат. Це найлогічніше рішення – грати середнім блоком. Хочеться, звичайно, щоб «Динамо» домінувало на полі, проте, на жаль, підбір виконавців не відповідає цьому завданню.
 
«Динамо» потрібно додавати в грі першим номером і надійності в діях. У матчі з «Гентом» мені не сподобалося, як зіграла опорна зона через великий відсоток браку. У матчах рівня Ліги чемпіонів – це не годиться. Центр оборони, зважаючи на кадрові проблеми, зіграв непогано.
 
Багато хто звинувачує Бущана в пропущеному м’ячі, проте я вважаю, що в тому епізоді була персональна помилка Супряги. Владислав відпустив свого гравця, який зміг забити головою. Цей удар не зміг би відбити жоден воротар.


 
– Чи вирішило «Динамо» питання щодо виходу в груповий етап Ліги чемпіонів?
– Це ще не кінець. У Києві динамівцям буде складніше, ніж у Генті. Супернику втрачати нічого. Бельгійці проаналізують першу гру, зроблять висновки та підуть ва-банк. Тепер уже «Динамо» потрібно буде шукати протиотруту, тому що «Гент» нав’язуватиме боротьбу. Якщо опоненти прилипнуть до захисників, обкладуть кутовими, стандартами та кросами, то можуть виникнути проблеми.
 
«Динамо» необхідно взяти м’яч під свій контроль і тримати гру в своїх руках. Особливо уважно потрібно зіграти в опорній зоні. Це дозволить довести результат до логічного завершення. Останній бій – він найважчий. «Динамо» в цій грі буде боротися з самим собою, зважаючи на вагу відповідальності. Це буда гра психології та концентрації, –  сказав Заховайло.

Матч-відповідь відбудеться в Києві 29 вересня, початок о 22:00 за Києвом.

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
inflicted
Гол пішов з воротарського, нє? Бущан йшов на м"яч. Які питання до Супряги?
pike1
Шовковский или Бойко пусть скажут виноват ли Супряга) нашел крайнего, был бы тот хотя бы центрбеком, я бы еще понял, а так Бущану или нужно было стоять на месте или вынести мяч
samird
Желательно редактировать текст перед публикацией, чтобы в "конуру" не попадать. Это мы тут в кометах можем писать что и как угодно, а профессиональное писательство не терпит небрежности.
Paha_Dnipro
Только один момент: Бущан так орал "ЯЯЯЯ", что должен был выносить тот мяч с головой любого игрока(хоть своего, хоть соперника), но не шмогла!!!!
pike1
и вообще кто этот Заховайло?)
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Муґунот Уух
нападающий должен в своей штрафной держать нападающего соперника?