Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 25 вересня 2020, 15:50
2351
0

Володимир ЄЗЕРСЬКИЙ: «Будківський не скористався відмінним моментом»

Фахівець вважає, що «Десна» могла проходити далі

| Оновлено 25 вересня 2020, 15:50
2351
0
Володимир ЄЗЕРСЬКИЙ: «Будківський не скористався відмінним моментом»
ФК Десна Чернігів

Колишній захисник збірної України Володимир Єзерський прокоментував поразку «Десни» в матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти «Вольфсбурга» (0:2)
 
- Чи можна сказати, що «Десні» з самого початку не пощастило з жеребом, потрапивши на такого грізного суперника, як «Вольфсбург»?
- Думаю, що будь-який колектив, який бореться в своєму чемпіонаті за єврокубкові місця, а потім виходить на міжнародну арену, розуміє і повинен розуміти, що жереб, як то кажуть, сліпий і може звести з будь-яким суперником. Гра в Німеччині між «Вольфсбургом» і «Десною» показала, що навіть незважаючи на відсутність міжнародного досвіду і статус фаворитів у суперника, наша команда могла розраховувати на те, щоб пройти далі.
 
- Чого не вистачило «Десні», щоб подолати німецький бар'єр?
- Звичайно, суперник українцям дістався міцний, досвідчений в єврокубкових баталіях, який в чемпіонаті Німеччини бореться за місця в першій шістці.
 
По першому тайму гри в Німеччині було помітно, що «Десні» не вистачає міжнародного досвіду, була нервозність у діях і деяка невпевненість. Але у «Десни» теж якісна команда, збалансована, а в складі є футболісти, які мали досвід єврокубків. Тому ці гравці повинні були брати на себе відповідальність і повести команду за собою. У підсумку тільки на початку другого тайму «Десна» більш-менш освоїлася в грі і почала показувати той футбол, який ми від неї бачили в минулому чемпіонаті, завдяки якому чернігівська команда завоювала путівку в Лігу Європи.
 
- Після вилучення Тамма чернігівці були приречені на поразку?
- На жаль, з емоціями все ж українці не впоралися. Прикре вилучення в середині другого тайму фактично поставило крапку на сподіваннях зрівняти рахунок. Все-таки вдесятьох намагатися відігратися в матчі з такою досвідченою командою, було непросто. Але навіть в цій ситуації на останніх хвилинах гри у Пилипа Будківського був відмінний момент забити гол головою, але він його не реалізував. Було зрозуміло, що в такому матчі багато моментів не буде і до кожного шансу треба ставитися дуже дбайливо, відповідально. Шкода, але свій шанс «Десна» втратила і в підсумку маємо поразку 0:2.
 
Думаю, якби «Десна» з перших хвилин грала так, як на початку другого тайму і не отримала вилучення, у неї могли бути шанси пройти «Вольфсбург».
 
- Який урок варто винести «Десні» після матчу з «Вольфсбургом»?
- В першу чергу, хочеться сказати, що «Десна» своєю грою в минулому чемпіонаті заслужила зіграти в єврокубках. Для чернігівців такий матч став справжнім історичною подією, першим на міжнародній арені. Хочеться побажати «Десні», щоб ця історія тривала і команда ще не раз грала в єврокубках.
 
Наступного разу чернігівці вже повинні бути більш спокійні в матчах на міжнародній арені, щоб не було хвилювання, остраху перед суперником і прикрих помилок у вигляді необов'язкових червоних карток.
 

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.