Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 24 вересня 2020, 13:39
2836
1

Десять фактів про Вольфсбург, які ви досі могли не знати

«Вовки» хоч і перетинаються з українськими командами регулярно, все одно мають нові таємниці

| Оновлено 24 вересня 2020, 13:39
2836
1
Десять фактів про Вольфсбург, які ви досі могли не знати
Твіттер Вольфсбурга

24 вересня в рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи «Десна» зіграє на виїзді з німецьким «Вольфсбургом». Якщо «вовки» є регулярним учасником єврокубків, то для чернігівської команди матч на «Фольксваген Арені» стане першим такого роду. Напередодні поєдинку Sport.ua виділяє десять цікавих моментів щодо «Вольфсбурга», яких ви могли не знати.

Ми так давно не бачились. «Десна» стала для «Вольфсбурга» третьою за ліком українською командою за рік, з якою «вовкам» доведеться битися на євроарені. Нагадаємо, що першим нашим суперником цієї німецької команди в груповому етапі Ліги Європи стала «Олександрія» (3:1 і 1:0), потім у другому раунді плей-оф ЛЄ «зелено-білі» зустрілися з «Шахтарем» (1:2 , 0:3), і ось чергова зустріч з українцями - цього разу з «Десною».


ФК Шахтар

Український інтерес. «Вольфсбургу» приписують інтерес відразу до двох українських футболістів. З чуток, «вовки» цікавляться форвардом «Динамо» Владиславом Супрягою і півзахисником «Зорі» Владиславом Кочергіним. Правда, подібні розмови поки що так і залишаються на рівні чуток.

Зав'язав у 30 років. Півзахисник «Вольфсбурга» Ігнасіо Камачо завершив футбольну кар'єру. Незважаючи на те, що іспанець ще далекий від «пенсійного» віку - йому всього 30 років, він не став спокушати долю. Останні два сезони він практично не грав через травму лівої ноги. А коли здавалося, що вже можна приступати до тренувань, Камачо лише посилював травму. Тому він і вирішив повісити бутси на цвях.

Жінки на порядок успішніші. У структурі футбольного клубу «Вольфсбург» функціонує і жіноча команда. Успіхам «вовчиць» «вовки» можуть лише заздрити: жіночий «Вольфсбург» із завидною постійністю виграє чемпіонат Німеччини. Більш того, нещодавно в фіналі жіночої Ліги чемпіонів грали «Вольфсбург» та «Ліон». За останні вісім сезонів фінал саме з такими командами було зіграно вже чотири рази. Матч завершився перемогою француженок. Німкені виграли головний матч європейського сезону лише раз - в 2013 році.

«Golden Boy» з Хорватії. Одним з найбільш перспективних футболістів нинішнього «Вольфсбурга» є хорватський півзахисник Йосип Брекало. Нещодавно він дебютував у першій збірній Хорватії. А за «вовків» регулярно грає вже три останні сезони. У 2018 році Брекало був номінований на престижну нагороду «Golden Boy». Подейкують, що Йосипом активно цікавляться італійські «Мілан», «Наполі» і «Аталанта».


Твіттер Вольфсбурга. Йосип Брекало

Прийшов/пішов. У літнє міжсезоння «Вольфсбургу» не вдалося утримати всіх своїх лідерів. Команду покинули Робін Кнохе («Уніон Берлін»), Марсель Тіссеран («Фенербахче») і молодий талант Фелікс Удуохаі, який за сім мільйонів євро пішов у «Аугсбург». Новобранцями «Вольфсбурга» стали форвард Бартош Бьялек і захисник Максенс Лакруа.

Навіть не порівнюй. Популярний аналітичний портал Тransfermarkt порівняв сумарну вартість гравців «Вольфсбурга» і «Десни». Порівняння, як всі ми розуміємо, не на нашу користь. 191,25 млн. фунтів - це кадровий «актив» німецького клубу, тоді як українського - 11,4 млн. фунтів.

Вольфсбург - Десна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги Європи

Ваут не в аут. Найбільш затребуваним гравцем «Вольфсбурга» залишається таранний форвард Ваут Вегхорст. Нідерландський нападник цікавий відразу декільком клубам Англії - «Арсеналу», «Ньюкаслу» і «Тоттенхему». Однак для того, щоб придбати Ваута, покупцеві доведеться розщедритися як мінімум на 35 млн євро: дешевше «вовки» свого лідера продавати не мають наміру.

Старий знайомий. Адмір Мехмеді, колишній півзахисник київського «Динамо», продовжує відігравати вагому роль у грі «Вольфсбурга» і в новому сезоні. Гравець збірної Швейцарії взяв участь в поєдинку другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи «Кукесі» - «Вольфсбург». Причому не тільки взяв, а й став автором останнього за ліком забитого м'яча в ворота албанської команди. «Вовки» виграли 4:0.


Твіттер Вольфсбурга. Адмір Мехмеді

200 до одного. 18 вересня відновився чемпіонат Німеччини. У першому турі «Вольфсбург» в рідних стінах приймав «Байєр». Мало чим примітний поєдинок завершився нульовою нічиєю. Хоча ближче до перемоги були саме «вовки», які запороли дві можливості для взяття воріт. Букмекерські контори невисоко (м'яко кажучи) оцінюють шанси «Вольфсбурга» на перемогу в Бундеслізі: середній коефіцієнт - 200,0.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RoNIkyo
А я думав, що 200 до 1 - то шанс програшу Десні. Ех, будемо сподіватись. Кубки - річ непередбачувана, якщо психанути, і гарно налаштуватись, то можна і в Баварії виграти (але це неточно)