Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 24 вересня 2020, 11:53
91675
38

Бельгійські ЗМІ: «Українські гравці Гента — головні невдахи вечора»

Sport.ua представляє огляд бельгійської преси після перемоги київського «Динамо» над «Гентом» (2:1)

| Оновлено 24 вересня 2020, 11:53
91675
38
Бельгійські ЗМІ: «Українські гравці Гента — головні невдахи вечора»
Nieuwsblad.be

У першому поєдинку 4-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів київське «Динамо» на виїзді обіграло бельгійський «Гент» (2:1). Бельгійські ЗМІ докладно розповіли про матч, поділившись думкою про шанси «буйволів» на прохід до групової стадії турніру.

«Гент» повинен сподіватися на диво: червона картка Безуса торпедувала шанси «буйволів» на вихід у Лігу чемпіонів», — говорить заголовок видання Nieuwsblad.be.

«Щоб вийти до групового етапу Ліги чемпіонів, «Гент» повинен двічі забити київському «Динамо» у вівторок. Не так вже й багато надій на те, що «буйволи» уникнуть вильоту в Лігу Європи після домашньої поразки з рахунком 1:2.

Капітан «Гента» Вадіс Одіджа-Офое досить категорично висловився перед матчем: «Динамо» Київ — це випробування, щоб зрозуміти, чи гідний «Гент» Ліги чемпіонів. «Динамо» — це команда, яка нещадно карає за помилки». Що ж, тоді «Генту» не місце в Лізі чемпіонів.

Не минуло й десяти хвилин матчу, як головне завдання «Гента» — утримати свої ворота «сухими» — провалилося. Караваєв занадто легко обійшов опонента і віддав передачу Буяльському, чий пас дійшов до Супряги. А оскільки Пластун затримався в зоні, виявилося, що форвард «Динамо» уникнув офсайду, хоча для цього і потрібно було втручання VAR.

Тим часом, небо плакало. Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу, 75-річний хитрий лис, накинув на голову рушник, немов наслідуючи матері Терезі (знаменита католицька черниця, відома, в тому числі, завдяки оригінальному головному убору — прим. ред.). Однак виявилося, що молитися не треба. «Гент» грав дуже обережно, щоб не потрапити у пастку київської команди. Виявилося, що тільки «Динамо» щось вміє робити з м'ячем. Особливо часто українці проривалися на правому фланзі «Гента».

У стартовому складі «Гента» було троє українців. Пластун грав за «Оболонь», маленький клуб з Києва. Двоє інших, Безус і Яремчук, мали досвід виступів за «Динамо», але так і не змогли там розкритися, перетворившись на головних невдах вечора.

Спочатку з гри випав футболіст, який нарешті міг довести, що «Динамо» мало дати йому більше шансів — Яремчук. Він був замінений в середині першого тайму через травму.

Завдяки щасливому випадку, саме Тім Кляйндінст, який його замінив, повернув «Гент» у гру. Господарі показали себе в останній чверті першого тайму, особливо постарався Безус. Спочатку він сам бив по воротах Бущана, потім заробив кутовий, з якого і забив Кляйндінст.

Але радість «Гента» була недовгою. Надія, що було спалахнула, була похована Безусом. Йому пощастило, що за фол на Шапаренку він отримав тільки жовту картку. Але на початку другого тайму Безус отримав дурне друге попередження, і майже на 40 хвилин «Гент» залишився вдесятьох.

«Динамо» шукало свій шанс в атаці, неминучого уникнути не вдалося. Удача, яка супроводжувала «Гент» у матчі проти «Рапіда», відвернулася від господарів. М'яч після удару Циганкова потрапив до де Пени рикошетом від ноги Пластуна. Він проштовхнув м'яч між ніг Руфа — 1:2.

Звичайно, немає нічого неможливого, але двічі забити в Києві команді, яка без найменшого збентеження опустить «залізну завісу», здається нездійсненною місією. Якщо не станеться дива, напрошується висновок, що «Гент» продовжить виступи в Лізі Європи», — пише Nieuwsblad.be.

«Ліга чемпіонів далеко: десять «буйволів» проти київського «Динамо», — йдеться в заголовку видання Voetbalkrant.com.

«Гент» хотів забезпечити собі хороший заділ перед матчем в Україні, але був змушений обійтися без Свена Кумса, який не встиг оговтатися від травми гомілки, отриманої в поєдинку з «Мускроном» минулої суботи.

Очікувалося, що тренер «Гента» Вім де Деккер віддасть перевагу закритому футболу, але менш ніж через десять хвилин гри все пішло не за планом. Супряга скористався прострілом з лівого флангу — захист «Гента» в цьому моменті виглядав не надто добре.

VAR підтвердив справедливість зарахованого голу — 0:1. Ще в середині тайму Яремчуку довелося залишити поле через травму, а відразу після перерви Безус отримав другу жовту картку, залишивши свою команду в меншості.

Це був не день українських футболістів в бельгійському клубі. Хоча інші гравці «буйволів» були не набагато краще. Голкіперу Руфу довелося кілька разів вступати в гру, щоб врятувати свою команду від голу.

І все ж на перерву «Гент» пішов за рахунку 1:1 завдяки Кляйндінсту, який реалізував один із небагатьох моментів «буйволів».

Де Деккер відреагував на видалення переводом двох футболістів в опорну зону, спробувавши «поставити автобус». Але після вдалого рикошету м'яч опинився в ногах де Пени, який пробив поміж ніг Руфу. В Україні «Генту» доведеться дуже важко, якщо бельгійський клуб хоче все ж потрапити у Лігу чемпіонів», — розповідає про матч Voetbalkrant.com.

«Мрія про Лігу чемпіонів, схоже, закінчилася після холодного душу в Генті», — сумує портал VoetbalNieuws.be.

«Схоже, що кампанія «Гента» по виходу до Ліги чемпіонів завершиться на стадії 4-го кваліфікаційного раунду. У середу ввечері «буйволи» поступилися київському «Динамо» з рахунком 1:2. Звичайно, на наступному тижні буде матч-відповідь, але якщо «Гент» не зможе вийти на більш високий рівень, то цей поєдинок вже здається зайвим.

З початку матчу не минуло й десяти хвилин, коли «буйволи» отримали перший серйозний удар. Після невдалої гри в обороні Супряга забив з близької дистанції. Спочатку гол не був зарахований через офсайд, але втрутився VAR. Після цього справи «Гента» пішли ще гірше. Яремчуку довелося достроково залишити поле через травму. Лише наприкінці першого тайму господарям вдалося перехопити ініціативу. Кляйндінст, який вийшов на заміну, забив після подачі Дорша з кутового.

Господарі заслужили відпочинок у перерві, але після старту другого тайму все знову пішло шкереберть. Безус отримав другу жовту картку, залишивши свою команду вдесятьох. Це відбилося на ході матчу: «Динамо» більше володіло м'ячем і намагалося отримати з цього моменти. І тактика киян сповна виправдалася. На 78-й хвилині м'яч вдало відскочив до де Пени, який вразив ціль крізь ноги Руфа.

«Гент», граючи в меншості, не міг змінити хід зустрічі. Гості, в свою чергу, продовжували тиснути, але також не змогли створити серйозних моментів. Для «буйволів» все закінчилося не так вже й погано. Але їм потрібно істотно підняти свій рівень гри, якщо вони хочуть двічі забити в Україні наступного тижня», — пише VoetbalNieuws.be.

В цілому, бельгійські ЗМІ слабо вірять в те, що «Генту» вдасться домогтися позитивного результату в київському матчі з «Динамо». Також преса відзначає невдалу гру трьох українських футболістів «Гента» проти київської команди.

У матеріалі використані фото видань Nieuwsblad.be і Voetbalkrant.com.

Оцініть матеріал
(214)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 49
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 18
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 38
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BaZia
А вратарь пустивший между ног в ближний угол с острого угла тоже наш?
zzg77
Нашли крайних!!! Безус был одним из лучших, вёл команду за собой.
stopor2016
Во как в кротовском свинарнике завистью завоняло ! Вы научитесь у Рухов выигрывать без пеналей !!!
Alex323
Динамо зіграло відмінно.
Молодці.
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
korsun_skif
Горящими пердаками удовлетворен!!!
Bolshoi
Эти три украинца разделают кротов, которые скоро к вам в ЛЕ спустятся, на кости и шкурки.
Sauron
Яремчук и Безус не справились с эмоциями.
Хотя в случае Яремчука может мокрый газон причина.
Микола Унгурян
тобто тактика ДК це продавати власних гравців в клуби можливих суперників і потім таємними перемовинами з ними домовлятис ьпр озлив гри
оріганльне пояснення від бельгійських ЗМІ
vital
Фатальний для бельгійців збіг обставин щодо чужих серед своїх, тобто 3-х українців в команді Гент:
Пластун - не витримав лінію, тому не було офсайду в моменті коли забив гол Супряга;
Яремчук - на старті гри травмувався;
Безус - був дуже активним у команді суперників, аж занадто, що вилилося в 2 жовті картки Романа.
П.с. Реально Луческо фартовий чел: і з жеребом фортануло, ще й в суперника великі проблеми на старті чемпіонату Бельгії.
Trasher311987
Я хочу опять отметить Серёгу Сидорчука.
Он заслужил на стартовый состав в сборной.
Отбирает очень здорово играет корпусом, пас может отдать.
Очень жаль будет если вновь увидим Степаненко.
Taykitanin
Аналіз смі ніякий, в чому вина Яремчука? Вина Безуса в тому, що хтів зіграти якнайкраще, що й вилилось в дві жовті, до цього грав добре, Пластун - не його вина, що не витримав лінію та був рикошет від нього....
Robert Monroe
Для нас они герои
norma_zap
А невістка чужа кістка
dd dent
Виноваты укр леги у них, а то если б не травма и удаление то было бы прям 4:О или 5:1
janu0320
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Романенко
Может они ещё и слили Динамо по старой дружбе, поэтому Гент проиграл?)
Nikas
Многие мировые эксперты отметили вчера качество Супряги на 2-3 ляма с 13 до 16 млн$ он подорожал
Barsa2019
Ну нормально отыграли, Яремчук на замену ушёл в первом тайме, Безуса удалили, если бы ещё Пластун автоголом отметился, была бы вообще красотища
DKTheBest2
Коли я, пару тижнів тому, писав, що навіть не пригадаю коли у Динамо були такі слабкі суперники в кваліфікації, як АЗ і Гент, то мене замінусували.
АЗ був ніякий, а Гент схоже ще слабший
Єдиний хто мене хвилює в кваліфікації наших команд, то це Вольфсбург, навіть за Колос я більш впевнений. Будемо надіятися, що Десна зможе здивувати німців і приємно порадувати нас. І Колос також.