Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 вересня 2020, 15:28
3321
0

Младен БАРТУЛОВИЧ: «Рієка і Колос - команди приблизно одного рівня»

Хорватський півзахисник «Інгульця» - про старт в УПЛ, «Рієку» і відродження «Кривбасу»

| Оновлено 24 вересня 2020, 15:28
3321
0
Младен БАРТУЛОВИЧ: «Рієка і Колос - команди приблизно одного рівня»
ФК Інгулець. Младен Бартулович

33-річний хавбек «Інгульця» поділився думкою про дебют команди з Петрового в УПЛ, оцінив шанси «Колоса» в поєдинку 3-го раунду кваліфікації Ліги Європи з хорватською «Рієкою», а також порадів відродженню «Кривбасу».

— Младене, як оціните початок сезону і дебют «Інгульця» в УПЛ?
— Було дуже мало часу на підготовку до дебюту команди в Прем'єр-лізі. Думаю, наш старт в УПЛ можна вважати позитивним, якщо подивитися на три перші гри з «Дніпром-1» (1:1), «Ворсклою» (0:2) і «Десною» (1:1). Все-таки очки ми набрали, зіграли дві нічиї з хорошими командами. «Ворсклі» програли на виїзді, але, вважаю, показали непоганий футбол. Я думаю, «Інгулець» у подальшому буде тільки прогресувати.

— Ви «Ворсклі» програли. З нею було складніше грати, ніж з «Дніпром-1» і «Десною»?
— Усі суперники складні. Може, в якійсь грі менше пощастило. Я думаю, що всі ігри були плюс-мінус рівні. Ми могли, як виграти, так і програти. Але так вийшло, що з «Дніпром-1» і «Десною» поділили очки. Думаю, «Інгулець» буде показувати цікавий футбол в наступних матчах.

— Президент «Інгульця» задоволений першими результатами в УПЛ?
— Думаю, що задоволений. Дуже короткий термін був на підготовку до нового сезону. Скажімо так: ми швидко перейшли з Першої ліги в Прем'єр-лігу.

— У Кубку України перед «Інгульцем» буде також стояти завдання дійти максимально далеко?
— Думаю, так. У нас на кожен матч стоїть завдання виходити і вигравати. Так само буде і в іграх на Кубок України, я впевнений. Тим більше в 1/16 фіналу на «Інгулець» очікує принциповий суперник - «Олександрія». Це буде дербі Кіровоградської області. Тому на цю зустріч настрій буде максимальним.

— Несподівано, що після трьох турів «Ворскла» є лідером УПЛ?
— Я працював із Максимовим. Знаю, як він вміє налаштовувати команду. І в полтавській команді є хороші футболісти. У «Ворскли», скажімо так, вдалий календар. Вони добре стартували. Надалі результати покажуть, чи зможуть вони затриматися нагорі турнірної таблиці. Це не було якимось сюрпризом. У полтавчан хороший календар на початку сезону, і вони ним скористалися. Команда підготувалася і вдало стартувала в цьому чемпіонаті.

— Як настроюєтеся на матч із «Колосом»? Те, що у них перед цим буде гра в Лізі Європи, «Інгульцю» в плюс піде?
— В якійсь мірі це піде і їм в плюс. «Колос» набирається досвіду. Після таких ігор вони стають сильнішими. Гра з «Арісом» показала, що «Колос» - дуже хороша команда. А ми будемо налаштовуватися на ковалівців, як на всіх інших суперників і будемо готуватися до поєдинку в нормальному режимі. Будемо дивитися, як «Колос» зіграє в єврокубках. Але ось прочитав новину, що гру з «Колосом» можуть перенести на більш пізній термін. Я не розумію, навіщо переносити матч. Але подивимося, як буде.

***

— «Колосу» в Лізі Європи грати з хорватською «Рієкою». Що скажете про «Рієку»?
— «Рієка» входить до трійки найсильніших команд Хорватії. Але це команда приблизно одного рівня з «Колосом». Просто у «Рієки» більше єврокубкового досвіду. Команда майже щороку стабільно виступає в єврокубках. Може, в цьому невелика перевага «Рієки». І зрозуміло, фактор домашнього поля ще. Але матч буде все одно без уболівальників. Я думаю, «Колос», «Аріс» і «Рієка» - це команди приблизно одного рівня. У «Колоса» є хороші шанси пройти «Рієку».

— Ви знайомі з кимось із «Рієки»?
— Особисто знаю півзахисника Франка Андріяшевича, який належить «Генту» і на правах оренди грає за «Рієку». Знайомий також із правим захисником Іваном Томечаком, який грав за «Дніпро».

— Ви когось будете підтримувати в матчі «Рієка» - «Колос»?
— Буду просто дивитися футбол. Але «Колосу» більше симпатизую, тому що за ковалівську команду виступає багато колишніх партнерів, з якими я грав. Тому я буду підтримувати «Колос». У цьому клубі і Лисицький спортивний директор, і Костишин - головний тренер. З футболістів Петров, Лисенко, той же Селезньов. За цю команду виступають багато хлопців, з якими я грав раніше. Звичайно, буду переживати за них. Я їм побажаю тільки перемоги в цій грі.

— Хоч гра і без уболівальників пройде, все ж «Рієці» буде легше грати вдома?
— Так, домашнє поле, домашні стіни допомагають. Але, я думаю, це така ж команда, як і «Аріс». «Колосу» нема чого боятися. На мій погляд, у «Колоса» є хороші шанси пройти далі. Якщо вони будуть показувати такий же футбол, як у переможних матчах з «Арісом», «Рухом» і «Львовом», якщо гравці будуть так само бігти, як бігли в цих поєдинках, є хороші шанси пройти «Рієку».

— Як сприйняли новину про відродження «Кривбасу»?
— Звичайно, зрадів. Я в неділю був у Дніпрі на їхній грі з «Перемогою». І там я зустрів уболівальників «Кривбасу». Мені було дуже приємно їх зустріти. Їм теж було приємно. Сфотографувалися разом, згадали минуле. Вони раді, я теж радий, що «Кривбас» відродився. Я їм побажав, щоб «Кривбас» швидше повернувся до Прем'єр-ліги.

***

— Наостанок про Лігу націй. І Україна, і Хорватія в матчі з грандами пропустили по чотири м'ячі. Українці від Іспанії, хорвати від Португалії і Франції. Україні та Хорватії складно бути в елітній групі?
— Звичайно, складно з такими суперниками грати. Я знаю, що Хорватія ці ігри розглядає більше як товариські. Головний тренер в цих іграх проводить багато експериментів, пробує в справі різних футболістів, дає їм шанс. Я думаю, якби це було в рамках чемпіонату світу і Європи, ці ігри зовсім по-іншому проходили б. Те ж саме я можу сказати і про збірну України.

— Іван Ракітіч оголосив про завершення кар'єри в збірній Хорватії. Будуватиметься нова команда?
— Так, приходять нові хлопці. Це нормальний процес. І Модріч скоро закінчить зі збірною. Потрібно шукати нових Модріча і Ракітіча. Я думаю, в Хорватії є вони. Незабаром такі футболісти з'являться і стануть лідерами. Той же Нікола Влашич, багато нових хлопців з'явиться, які вже грають у хороших європейських клубах. Я думаю, це нормально і це не є такою великою проблемою для збірної.

— Свого друга Івана Перішича вітав з приводу треблу з «Баварією»?
— Так-так, я йому написав, привітав його! Звичайно, порадів успіху Івана і побажав йому продовжувати в тому ж дусі.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.