Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
695
0

Орест ЛЕБЕДЕНКО: «З Минаєм буде складніше, ніж з Дніпром-1»

Захисник «Олімпіка» - про наступний матч команди

Орест ЛЕБЕДЕНКО: «З Минаєм буде складніше, ніж з Дніпром-1»
ФК Олімпік. Орест Лебеденко

Захисник донецького «Олімпіка» Орест Лебеденко поділився очікуваннями від матчу третього туру УПЛ проти «Миная», який пройде в неділю, 20 вересня:

— Оресте, в перших двох турах нового сезону ваша команда показала діаметрально протилежні результати і якість гри. Що буде в третьому матчі?
— Почали сезон грою з «Динамо» — це треба враховувати. Але головна причина — на той момент у нас не було «свіжої крові», нових футболістів. До наступної зустрічі в Дніпрі вони під’їхали й ми, вважаю, виступили дещо краще. З другого боку, і там, і там діяли від оборони.

— Попереднього туру «Минай» порадував прихильників історичним стартом в УПЛ, не просто здобувши перемогу, а й показавши якісний організований футбол.
— Ми вже «розібрали» наступного суперника. Можу сказати, що УПЛ поповнився ще одною класною командою. Думаю, нам буде складніше, ніж із «Дніпром-1». Насамперед тому, що «Минай» — силова команда, котра дуже добре грає від оборони. З «Олександрією» вони виставили п’ять захисників. А нам доведеться діяти «першим номером».

— За підсумком посткарантинного відрізку попереднього Чемпіонату вас можна визнати одним із його відкриттів. Що сприяло цьому і що не давало розкритися сповна в минулому?
— Найголовніший позитивний фактор — праця Ігоря Петровича (Климовського. – прим.) та його тренерського штабу. Їм насамперед завдячую прогресом. До того я цілий рік майже не грав у Іспанії, тому не міг прогресувати.

— Фахівці зазначають що чинний наставник «Олімпіка» є сильним тактиком. Під його керівництвом усі футболісти прогресують. За останні місяці найпомітнішим прогрес був у Шахаба, Кравченка й у вас…
— Знаєте, я почув про те, що Ігор Петрович є сильним спеціалістом іще років чотири-п’ять тому, коли виступав за юнаків «Карпат». Перейшовши в «Олімпік», сам переконався в цьому. Дуже йому вдячний, що повірив у нас.

— Із матчів УПЛ можна зробити висновок, що Вам, як крайньому захисникові, не вистачає одного — силової жорсткості. Часом здається, що Ви занадто тендітний для цього амплуа…
— Погоджуюся з оцінкою — сам розумію, що маю такий недолік. Як його усунути? Думаю, потрібні час і бажання. Тобто якийсь час треба активніше займатись у спортзалі й наростити м’язову масу.

— До «Олімпіка» ви отримали досвід виступів у Чемпіонаті Іспанії. Що дав рік перебування в «Луго» й чи плануєте повернутися туди?
— Мало що дав. Я там грав раз на п’ять матчів. За такого ритму просто регресуєш. І в плані тактики нічого не взяв — в Ігоря Петровича все на набагато вищому рівні. Та й у плані досвіду я не додав.

— Нині в донецькій команді виступає троє вихованців «Карпат». І в інших клубах УПЛ львів’яни на хорошому рахунку…
— Чому ми не заграли в «Карпатах»? Думаю, у нас бачили перспективу, проте хотіли, щоби ми проявили її одразу. Ставили перед нами занадто високі вимоги.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Ви хоч знаєте, чий це клуб?» Розкрита реакція Павелка на поразку Кривбаса
Футбол | 29 березня 2024, 12:46 6
«Ви хоч знаєте, чий це клуб?» Розкрита реакція Павелка на поразку Кривбаса

Феміс Сагіров поділився цікавою історією кількарічної давнини

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.