Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 18 вересня 2020, 22:32
6263
3

Еліна Світоліна – Світлана Кузнєцова. Прогноз і анонс матчу в Римі

Друга росіянка на шляху першої ракетки України

| Оновлено 18 вересня 2020, 22:32
6263
3
Еліна Світоліна – Світлана Кузнєцова. Прогноз і анонс матчу в Римі
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

У п'ятницю, 18 вересня, перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) зіграє поєдинок 1/8 фіналу на грунтовому турнірі серії Прем'єр 5 в Римі. В матчі третього кола українка буде змагатися проти дворазової чемпіонки турнірів Grand Slam Світлани Кузнєцової з Росії (№38 WTA). Матч відбудеться першим запуском вечірньої сесії, не раніше 20:00 за Києвом.
 
Перемога в цьому матчі має принести одній з тенісисток €18 555 призових і 85 очок до рейтингу WTA на додаток до €19 355 тисяч і 105 очок, які вже зароблені. Минулоріч тенісистки не набрали очок на цьому турнірі, тому навіть за новими правилами вже в плюсі. 
 
Суперниця

 
Кузнєцова – спеціалістка у грі на грунтових кортах, ще з дитинства вона тренувалася в Іспанії, де і сформувалася як успішна спортсменка. Свій перший «Шолом» виграла 16 років тому на кортах US Open, а трохи менше ніж через 5 років їй вдалося підкорити Ролан Гаррос. В цьому проміжку ще були два фінали на тих же мейджорах. Наразі росіянці 35 років, але вона продовжує успішно виступати, іноді показуючи дуже непогані результати.
 
Щоправда, останні два роки робити це було трохи важче, екс-друга ракетка світу пропустила початок сезону-2019 через травми кисті та коліна, після чого дуже довго набирала оберти. Повноцінно вдалося повернутися в Цинциннаті, де минулого року вона у фіналі поступилася американці Медісон Кіз. Цьогоріч її найбільшим успіхом став вихід до півфіналу на Прем'єрі в Катарі із поразкою майбутній чемпіонці Аріні Соболенко.


WTA. Світлана Кузнєцова

Стартувала росіянка після відновлення сезону невдало, програвши канадці Ежені Бушар, яка вирішила згадати, що вона все ще тенісистка, дійшовши до фіналу на змаганнях в Стамбулі. Матч був трьохсетовим і пальне більш досвідченої спортсменки закінчилося раніше. 

Шлях на турнірі
 
Кузнєцова в перших колах Рима переграла двох атакувальних тенісисток, яких не можна назвати фанатками повільних покриттів, двічі росіянці вдалося дотиснути опоненток після програшу першої партії.
 
Стадія  Світоліна   Кузнєцова
1-е коло -  Пера (3-6 7-6 6-3) №60 WTA
2-е коло  Павлюченкова (6-3 7-6) №61 WTA  Контавейт (4-6 7-5 6-3) №21 WTA

Матчі між собою
 
Дівчата грали раніше чотири рази (всі – на харді), Світоліна вигравала тричі. Єдиний програш стався у Москві на сумнозвісному Кубку Кремля-2016, де Еліні погрожували перед півфінальним матчем проти росіянки. Українка тоді поступилася, посварилася з організаторами і два роки не виступала на цьому турнірі. Хоча її рішення перервати цю традицію минулого року викликало ще більше запитань. Інші три очні матчі завершилися впевненими перемогами українки у двох сетах. 
 
Прогноз
 
Стилістично Кузнєцова досить зручна суперниця для українки. В неї немає сильної подачі і переваги в потужності, та і найкращі роки росіянки вже позаду. Але є величезний досвід і перевага в технічному арсеналі грунтової гри. Попередніх суперниць вона перемогла за рахунок грамотної тактики, поступово вимотуючи і нівелюючи їх перевагу в потужності. Зробити щось подібне зі Світоліною буде вкрай важко, якщо Еліна вийде добре налаштованою на даний поєдинок. В першому матчі в українки були деякі проблеми з подачею, дуже хотілося б, щоб цей компонент поступово покращувався.
 
Прогноз: перемога Світоліної у двох сетах

 
  • 1,63
  • 2,14
Сделать ставку
 
  • 1,61
  • 2,3
Сделать ставку
 
  • 1,57
  • 2,4
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
Отоманша! Вірю в твою перемогу! Хай щастить!
Kanarejka
Сьогодні буде, як захоче Еліна!!
Виктор Гужва
Светлана Кузнецова, З5 лет, но не 26, левая кисть - травма и операция, мечтает, как и визави, о семейном счастьи и детях. Надо за это бороться.