Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 16 вересня 2020, 06:16
55872
628

Динамо здобуло важку перемогу над АЗ в 3-му кваліфікаційному раунді ЛЧ

Київський клуб пробився в плей-оф за вихід в груповий турнір Ліги чемпіонів

| Оновлено 16 вересня 2020, 06:16
55872
628
Динамо здобуло важку перемогу над АЗ в 3-му кваліфікаційному раунді ЛЧ
twitter.com/azalkmaar

Матч проти АЗ - перший справжній тест для Луческу і його «Динамо». Румунського тренера, власне, і запрошували до Києва для того, щоб нарешті потрапити в груповий етап чемпіонської Ліги. І київський Містер з першим завданням впорався.

Напередодні матчу Луческу, як і в трьох попередніх офіційних поєдинках, опинився в кадровому цейтноті. Лінію захисту знову довелося перекроювати. На «рідній» позиції вийшли в стартовому складі Кендзьора (правий фланг) і 18-річний Забарний (в центрі). Другого центрбека зіграв лівий захисник Миколенко, в той час, як на лівому крилі оборони Луческу випустив номінально правого крайнього Караваєва.

У півзахисті Луческу віддав перевагу Родрігешу перед Циганковим: віце-капітан «Динамо» напередодні отримав ушкодження і навіть не потрапив до заявки на гру. На вістрі вийшов Супряга.

Якщо хтось запізнився на початок матчу, то не втратив абсолютно нічого. Сказати, що суперники почали обережно - не сказати нічого. Придивлялися один до одного, перепасовувалися довго, неохоче переходили центр поля, сподіваючись навіть не на чужу помилку, а на банальне «а раптом». За двадцять стартових хвилин згадати абсолютно нічого. Хіба що дві жовті картки в нашому пасиві - у Буяльського і Жерсона.

Далі стало веселіше. Але тільки через те, що більш активніше почали діяти гості. В їхньому активі - претензія на пенальті на 23-й хвилині, хоча там швидше «малювався» одинадцятиметровий, і незарахований гол у ворота Бущана (м'яч в момент передачі вийшов за лінію поля). Про активи «Динамо» годі й казати. Господарі грали відверто другим номером, в контратаки вибігали дуже рідко, Супряга опинився на голодному пайку, вже вибачте за банальність. Хоча не краще за єдиного форварда «біло-синіх» виглядали і наші головні креативщики - Де Пена, Буяльський і Родрігеш.

Як підсумок: жодної осмисленої атаки в першому таймі, жодного акцентованого удару (хіба що заблокований захисником постріл Кендзьори). І ще: дуже просідав наш правий фланг, на якому гості відчували себе мало не господарями, і були помітні навіть візуально розриви в «Динамо» між лініями. Чесно кажучи, в такому вигляді дуже складно розраховувати на щось серйозне. Хотілося сподіватися, що в перерві Луческу внесе корективи.

Складно сказати, про що говорив динамівський тренер зі своїми підопічними в перерві, але вже в дебюті другої половини зустрічі вони повели в рахунку. Буяльський відмінно зіграв на чужій помилці і видав точний пас на Родрігеша, якому залишалося лише влучити у «рамку», що він з успіхом і зробив.

Забитий гол помітно додав господарям настрою, в той час як гостей вибив з колії. Вони довго приходили до тями, оскільки кияни почали вже не тільки імітувати пресинг, але і активно працювати у відборі. Кияни ж явно сміливіше йшли вперед. Нарешті мав шанс Супряга, який створив момент фактично сам, але на завершальній стадії Владу не вистачило точності.

Не вистачило її нападнику і трохи пізніше, коли він не зміг матеріалізувати в удар передачу Де Пени. Загалом, крім цих двох моментів Супряга особливо нічим і не запам'ятався. І був замінений на Вербича.

Зняв Луческу і Буяльського, випустивши Андрієвського приблизно за десять хвилин до кінця основного часу. Тренер «Динамо» дав зрозуміти, що його команда буде грати, в першу чергу, на утримання рахунку, покладаючись, в ліпшому випадку, на контратаки. Проте, господарі дуже чіпко грали в середині поля, не даючи супернику розігнатися. А ось випади киян були дуже небезпечні. Жерсон, Де Пена - це була тільки пристрілка. А потім «Динамо» вдалася відмінна атака, яку ініціював Родрігеш, продовжив Кендзьора своїм прострілом на Шапаренка. Микола після помилки голкіпера на виході головою відправив м'яч практично в порожні ворота. Тут-таки АЗ мав прекрасний шанс відквитати один м'яч, але двічі за віце-чемпіонів України зіграла поперечина. Двічі.

Останні хвилини зустрічі пройшли нервово, але без шансів для віце-чемпіонів Нідерландів. «Динамо» дуже грамотно вело гру, де треба грало на утримання, де треба - на загострення. Загалом, кияни майстерно довели матч до перемоги. Закономірної, якщо говорити за підсумками другого тайму. Так чи інакше, добре те, що добре закінчується.

Загалом, перший іспит на міжнародній арені на чолі «Динамо» Луческу здав. Його дебют в єврокубках на чолі «біло-синіх» вийшов вдалим. Тепер залишилося вирішити головну задачу - виграти у переможця пари «Гент» - «Рапід».

Ліга чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд.

«Динамо» - «АЗ» - 2:0

Жерсон Родрігес (49), Микола Шапаренко (86)

Віталій Буяльський (15), Жерсон Родрігес (19), Томаш Кендзьора (85) - Калвін Стенгс (33), Йорді Класі (83), Уссама Ідріссі (85)

«Динамо»: Георгій Бущан, Олександр Караваєв, Віталій Миколенко, Ілля Забарний, Томаш Кендзьора, Карлос Де Пена, Микола Шапаренко (Богдан Леднєв, (90+1), Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський (Олександр Андрієвський, 79), Владислав Супряга (Беньямін Вербич, 74), Жерсон Родрігес

«АЗ»: Марко Бізот, Рон Влар (Юкінарі Сугавара, 79), Йонас Свенссон, Овен Вейндал, Фредрік Мідтше (Ферді Дрьойф, 66), Дані де Віт, Йорді Класі, Теун Коопмейнерс, Майрон Боадю, Альберт Гудмундссон (Уссама Ідріссі, 58), Калвін Стенгс

Арбітр: Орель Грінфілд (Ізраїль)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - АЗ АЛКМААР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(159)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 628
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sergio_terry
Красавцы, не без вопросов, конечно, но молодцы.
Alexandr Rozovyk
После первого тайма хотелось матюкаться.. но на второй игроков как подменили.. забегали, появился точный пас, контроль мяча и как итог - забитые мячи. Молодцы! С победой, Киев!
Вова Бойко
Заслужено!
ya_3
Ай, да Луческу, ай, да старый лис! Честно признаюсь - были сомнения, что он сможет потянуть тренерский груз с ДИНАМО, но у него оказался не только порох в пороховницах, а и ягоды... (кгм ) работающая тактика для таких сложных игроков, как в киевской команде. Браво!
Всех болельщиков ДИНАМО - с заслуженной победой!
dima.krot
Есть еще такие, готовые ходить пешком к луческу с дубинками? Дебилы мамой убитые.
Ukraine
Перший матч за 2-3 роки де я вболівав за ДК, і радів перемозі!
Луческу .... молодець, що тут казати.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
gajvir
З перемогою!!!!!!
Андрей Царенко
Вітаю Динамо з перемогою!!! Та ще й виграли у прямого конкурента по таблиці коефіцієнтів!!!Так що уболівємо за всі наші команди у нас така ситуація що кожен бал на вагу золота!!!
Футбол в квадрате
Радует, что Луч подтягивает молодых... Снова заиграл Шапаренко, Забарный в основе! Вообщем в перспективе, есть хорошие шансы на группу ЛЧ... Верю, что так и будет! Всех с победой!
wicker
Динамо з перемогою! Циган красава! Коментатор дно!, йому б у морзі вести трансляцію.
Surkisbravo!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vostok
Молодцы, убедительно выиграли. Уже видно влияние Луческу: первый тайм - тягомотина, во втором намного активнее быстрые переходы в атаку. И состав, ничего так, удачный получился. Опыт.
Роман Захарчук
FanatUA
Луческу дуже добре вивчив гравців Динамо. Заміни хороші і вчасно, молодці. Всіх з перемогою!!
Alex86 1
Пока что луч выжимает из этого чудо состава все что можно выжать как по мне, но сурок жмот конечно, хоть бы пару покупок сделал на фоне эпидемии травм и еврокубковых баталий
футфан
Гравці звичайно молодці, але тактика сьогодні вирішила гру!!! Мої вітання динамівцям
Alex86 1
Ура, товарищи всех с победой, надо пройти теперь бельгийский барьер
Юра Вареник
Только Киев ! Только победа!
Mishka_Tayson
Вітаю динамівців! Дуже важлива перемога. На 90% - тренерська.