Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА плей-офф
|
1856
7

Прогноз і анонс на серію плей-оф НБА Бостон - Маямі

Фінал Східної конференції починається вже цієї ночі

Прогноз і анонс на серію плей-оф НБА Бостон - Маямі
Twitter

Вперше в історії НБА в фіналі Сходу не зіграють ані перша, ані друга команди конференції за підсумками регулярного чемпіонату. Невже ми отримаємо нудний фінал? Переможець НБА визначиться на Заході? Так кому взагалі потрібен цей Схід? Напевно, ці питання проскакували в голові кожного з нас, дивлячись на вивіску фіналу між «Бостоном» (3) і «Маямі» (5). І навіть історія «Торонто» -2019 не вселяє оптимізм у ці команди. Але ж умовні лідери конференції були биті саме нинішніми фіналістами. Та ще й як биті!

Звернемося разом із вами до фактів. «Селтікс» більш ніж впевнено розібрали на запчастини міцну «Філадельфію» (4-0), яка ще рік тому ледь не здолала в плей-оф «Торонто». А потім розправилися і з самим чинним чемпіоном (4-3) .

Тим часом, «Хіт» знищили «Індіану» (4-0), від якої вже два роки чекають кроку вперед. А в наступному раунді, по грі і абсолютно заслужено, відправили Янніса до... роздумів щодо свого майбутнього у Вісконсині. Із серйозним рахунком 4-1.

Ось так і вимальовується загальна картина, з якої видно, що наші фіналісти знаходяться на своїх місцях за правом. Але повернемося до майбутньої серії. Чого нам чекати від «Маямі» та «Бостона»? І хто з них здатний пройти далі?

«Ми не збираємося винаходити колесо. Чим далі просуваєшся по сітці, тим менше сюрпризів і шокуючих речей. Все зводиться до суперництва гравців на майданчику», - поділився своєю думкою Ерік Споельстра. Два найсильніших тактика Сходу, два найсильніших захисти, дві системи сучасного баскетболу будуть покладатися на своїх баскетболістів. У цих колективів надто багато спільного. Але, перш за все, вони сильні своїм командним духом.

«Не думаю, що ми є аутсайдерами. Ми граємо командно, всі знають свої ролі, і ми боремося. Ми по праву знаходимося тут», - заявив Джиммі Батлер.

Вторить лідеру «Хіт» і Кемба Вокер: «Це буде справжня бійка. Це буде війна. І я з нетерпінням чекаю цього. Ми різнобічна команда, але і вони теж. Нам потрібно буде знайти спосіб, як зупиняти їх у захисті».

На нас чекає битва двох рівних команд. Та ще й на такому високому рівні, як фінал конференції! Чи не це є головною метою НБА і найвищою насолодою, отримуваною від спорту?

Що ми знаємо точно, так це те, що конференцію буде представляти саме сильна команда, а не найяскравіші зірки ліги (що базуються на Заході). Але зіткнення двох філософій (індивідуальності проти командної гри) на нас чекає тільки в наступному раунді. А станом на зараз варто відзначити, що Гордон Хейворд не зіграє в першому матчі раунду: «Я думаю, що в якийсь момент по ходу серії з «Маямі» він повернеться до ладу», - розповів Бред Стівенс.

А ось Горан Драгіч підходить до матчів із «Бостоном» у хорошому настрої, оскільки очікується, що клуб продовжить співпрацю зі своїм розігруючим. Та й у цілому, підопічні тренера Спо налаштовані оптимістично: «Вихід у фінал конференції багато значить. Але ми хочемо виграти чемпіонат і зосереджені на цьому завданні», - сказав Батлер.

Так хто ж має більше шансів виграти? Очевидно, в грі рівних між собою команд переможний ефект може дати х-фактор кожної з них. І поки «кельт» Хейворд (44 очка за дві гри з «Маямі») одужує і набирає свої кондиції, новачок Тайлер Хірроу в «Хіт» вже здатний дивувати своєю грою. Так, інсайдер і ведучий ESPN Ден Ле Батар заявив, що «Маямі» високо оцінює потенціал свого атакуючого захисника, який набирає в середньому 13,5 очка, 4,1 підбирання і 2,2 передачі, реалізовуючи 39% з-за дуги.

«Наступні вісім перемог будуть набагато важчими, ніж вісім попередніх. Ми це знаємо, але готові», - Джиммі Батлер. І нехай вас не бентежить рахунок у регулярці 2-1 на користь «Селтікс», «Хіт» знайшли свою гру саме після відновлення чемпіонату.

Прогноз на серію: 4-3 на користь «Маямі».

Розклад серії:
16.09.2020. 1:30 «Селтікс» - «Хіт»
18.09.2020. 2:00 «Селтікс» - «Хіт»
20.09.2020. 03:30 «Хіт» - «Селтікс»
21.09.2020. «Хіт» - «Селтікс»
23.09.2020. «Селтікс» - «Хіт» (за необхідності)
25.09.2020 «Хіт» - «Селтікс» (за необхідності)
27.09.2020. 20:00 «Селтікс» - «Хіт» (за необхідності)

В'ячеслав ШЕВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lion
Надеюсь Бостон выйдет в финал с Лейкерс, и будет как в старые добрые времена!
avtv5555
На счет Денвера не согласен , там игру делают Йокич и Мюррей. Что касается главного финала то думаю если к двум суперзвездам. Джеймсу и Дэвису присоединится показывая хорошую игру Рондо, то шансы Лейкерс будут повыше.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил