Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 вересня 2020, 23:20
14958
15

Історичний дебют, сенсаційна перемога. Минай обіграв Олександрію

Команда Василя Кобіна здобула перемогу в дебютному поєдинку

| Оновлено 20 вересня 2020, 23:20
14958
15
Історичний дебют, сенсаційна перемога. Минай обіграв Олександрію
УПЛ

Через спалах короновірусної інфекції «Минай» пропустив матч першого туру і тільки сьогодні провів свій прем'єрний поєдинок в УПЛ. Плюсом для господарів був дозвіл влади на присутність глядачів на стадіоні «Авангард» в Ужгороді, де підопічні Василя Кобіна будуть проводити домашні матчі. Вболівальники на чверть заповнили трибуни (більше не можна) і весь матч надавали «Минаю» досить істотну підтримку.

Якщо в міжсезоння в складі «Олександрії» практично не відбулося змін, то «Минай» був однією з найзагадковіших команд УПЛ. Команда в короткий час непогано попрацювала на трансферному ринку, встигнувши заявити кілька новачків, в числі яких були такі відомі футболісти, як Кожанов і Шиндер.

Початок зустрічі пройшов досить обережно. Господарі були трохи активнішими і навіть створили один напівмомент, але Кожанов, увірвавшись у штрафний, несильно пробив у руки Паньківа. Але приблизно з 10-ї хвилини футболісти «Олександрії», придивившись до суперника, потихеньку перевели гру на половину господарів поля. Підопічні Шарана нікуди не поспішали, тому і не доставляли особливих проблем оборонним порядкам «Миная». Непоганий дальній удар Мишенка, після якого м'яч опинився в руках Поповича - все чим могла похвалитися «Олександрія» в першому таймі.

Грім для гостей грянув на 34-й хвилині, коли після навісу Кожанова з кутової позначки Шиндер в своєму стилі виграв боротьбу за м'яч на другому поверсі і головою пробив у нижній кут. Пропущений м'яч гнітюче подіяв на олександрійців, які до закінчення першої половини не зуміли провести жодної розумної атаки.

У перерві, мабуть, в роздягальні «Олександрії» відбулася жорстка розмова, а на поле в складі гостей вийшло два нових футболісти - Третьяков і Безбородько були покликані підсилити атакуючий потенціал команди. З перших хвилин другого тайму олександрійці додали в русі і агресії, замкнувши суперника на його половині. Вже незабаром цілком міг зрівняти рахунок Безбородько, який отримав передачу на хід у штрафний, але форвард чомусь впав в боротьбі із захисником, мабуть, розраховуючи на пенальті, та арбітр не оцінив його акторські здібності.

Не забували про контратаки і закарпатці. На 59-й хвилині у них був відмінний момент, щоб збільшити різницю в рахунку, але удар Нурієва метрів з дванадцяти встигли заблокувати захисники гостей. І все ж, надовго атакуючого запалу у олександрійців не вистачило, їхнім атакам не вистачало швидкості, і хоча гості продовжували володіти територією, але особливо складних завдань перед обороною «Миная» не ставили. Тільки на 74-й хвилині вперше серйозно вступив у гру голкіпер господарів Попович, який відбив небезпечний удар головою Ковальця, який пробивав після навісу Мишенка зі штрафного.

Час матчу для олександрійців невблаганно наближався до кінця і все виразніше було ясно, що команда Шарана вперше за 19 матчів може піти з поля без забитого гола. Закарпатці максимально вдало перекривали всі вільні зони поблизу свого штрафного, практично не дозволяючи суперникові загрожувати воротам Поповича. А на 89-й хвилині грубо помилився захисник «Олександрії», який скинув м'яч Книшу, той обіграв Паньківа, який вийшов з воріт, але з гострого кута пробив уздовж порожньої рамки. Уже в компенсований час гості всією командою побігли відіграватися, але нічого створити біля воріт суперника їм не вдалося.

«Минай» виграв свій перший же матч в елітному дивізіоні, до того ж зумів показати дуже гідну гру. У наступному турі «Олександрія» на своєму полі зіграє з «Ворсклою», а «Минай» проведе перший в УПЛ виїзний матч проти «Олімпіка».

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Минай» - «Олександрія» - 1:0

Антон Шиндер (34)

Антон Шиндер (43), Андрій Попович (93) - Юрій Паньків (27), Дмитро Гречишкін (49), Каспарс Дубра (68), Артем Гордієнко (74)

«Минай»: Андрій Попович, Кирило Меліченко, Міслав Матіч, Олександр Маткобожик, Максим Лопирьонок, Тарас Саків, Анатолій Нурієв (Олег Голодюк, 92), Андрій Ткачук, Денис Кожанов (Данило Книш, 67), Василь Піняшко (Олександр Сніжко, 83), Антон Шиндер (Дмитро Павлиш, 92)

«Олександрія»: Юрій Паньків, Каспарс Дубра, Тимур Стецьков (Максим Третьяков, 46), Павло Пашаєв, Дмитро Гречишкін, Євген Банада (Василь Грицук, 64), Артем Гордієнко (Владислав Бабогло, 87), Кирило Ковалець, Богдан Мишенко (Денис Устименко, 83), Валерій Лучкевич, Артем Сітало (Денис Безбородько, 46)

Арбітр: Микола Балакін (Київська область)

Стадіон «Авангард» (Ужгород)

МИНАЙ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dmytro Dmytro
Зараз д@ун фек@ліївський вилізе і скаже,що в0но за Минай)))
vados1991
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andrey Glory
- Я позволю себе такое мнение, что Шаран исписался в Александрии, так было и с Юрием Вернидубом в Заре, но быть может мои выводы поспешны.
Макс Руденко
Нажаль у нас не новачки підтягуються, а середняки спускаються до низу. Деградація всього укр.футболу
Trasher311987
Александрия это бей беги.
В этой команде нет футбола
Alex323
Нормально попрацювали.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ShtanGa
Тепер олександрійці будуть з митниками на ти
axylinam
С одной стороны очень хорошо,много непредсказуемых матчей,а с другой стороны явная деградация украинского футбола,качество игр очень низкое,а скорость как у черепашек
OKs100
В общем, в топ 5 УПЛ этого сезона будет Шахтер, Динамо, Минай, Ингулец и Колос.
Владимир Коновалец
Перший договорняк пішов...