Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 14 вересня 2020, 14:08
3497
3

Ольга САВЧУК: «Третій сет матчу Костюк і Осаки міг скластися інакше»

Менеджер збірної України з тенісу - про US Open і виступи українок

| Оновлено 14 вересня 2020, 14:08
3497
3
Ольга САВЧУК: «Третій сет матчу Костюк і Осаки міг скластися інакше»
Інстаграм Ольги Савчук

Ольга Савчук, менеджер збірної України з тенісу, коментатор WTA, а також тренер третьої ракетки світу Кароліни Плішкової, в ексклюзивному коментарі Sport.ua розповіла, чим нинішній розіграш Відкритого чемпіонату США з тенісу відрізнявся від попередніх, а також оцінила виступи українок і своєї підопічної.
 
Про турнір
 
Все було набагато краще, ніж очікувалося, гравці залишилися дуже задоволеними. Відчували себе максимально захищеними: нам часто робили тести (кожні три дні), всюди була охорона, не можна було вийти за територію. Але якимось чином це не заважало, а було відчуття, що ти на Олімпіаді, в закритій структурі: в одному автобусі їздили з іншими гравцями, в одному готелі жили. Тільки тенісисти та тренери.
 
Відчуття були нові, але дуже цікаві, тому що перший раз було, що грали без глядачів. Завдяки цьому тенісисти могли спокійно ходити між кортами і дивитися матчі інших спортсменів. Ніхто не бігав, не просив сфотографуватися або взяти автограф. Не було цього натовпу, можна було вільно пересуватися.
 
Гравцям влаштували дуже багато розваг: міні-гольф, баскетбол, настільний теніс, футбол. Тенісисти більше спілкувалися між собою, розважалися. Таке було і на кортах, і на всіх локаціях, де раніше були фан-зони.
 
У всіх сіяних були свої індивідуальні кімнати на стадіоні Артура Еша (раніше VIP-зони для вболівальників - прим.), команда могла там спокійно відпочивати цілий день. Припустимо, якщо хтось грав або тренувався на центральному корті, то на тебе дивилися, наприклад, Енді Маррей чи Кім Клійстерс. Тому що нічого більше робити і всі спостерігали за тренуваннями. Це було незвично.
 
Про яскраве повернення Марти Костюк
 
Дивилася тільки один матч Марти - проти Осаки. Перші два не вдалося, але, судячи з рахунку, вона просто вбила Касаткіну, як мені говорили інші тренери, і дуже здорово зіграла проти Севастової у другому колі. Мені здається, що вона спочатку не очікувала, що пройде до заявки. Потрапила в останній момент, не особливо готувалася до харду, приїхала з грунту. Думаю, що Марта не дуже сильно переймалася підготовкою і грала вільно. Виступила на позитиві, показала дуже гідну гру. У матчі проти Осаки у неї був дуже великий шанс за рахунку 2:1 у фінальній партії. Трохи не дотисла, третій сет міг скластися по-іншому. Марта мене дуже порадувала своїм рівнем гри, я взагалі фанатка її тенісу.
 
Про невдачі Даяни Ястремської
 

Про припинення співпраці Ястремської і Баїна дізналася з соцмереж. Це було для мене трохи несподівано. Так вийшло, що через коронавірус вони п'ять місяців не бачилися і, можливо, недостатньо потренувалися разом. Якось швидко у них завершилася співпраця.
 
Матч Даяни другого кола проти Медісон Бренгл я дивилася, вона зробила купу невимушених помилок. Це була несподівана поразка.
 
Про виступ Катаріни Завацької і Катерини Козлової
 
Каті Завацькій в першому колі дісталася важка суперниця. Вона сказав в інтерв'ю, що грала погано, але для першого кола Рибакіна - непроста опонентка.
 
Катя Козлова не в дуже хорошій формі підійшла до US Open, тому що у неї були дрібні травми під час так званої передсезонної підготовки. Добре, що вона змогла пройти перше коло. До речі, на тренуванні з нами перед турніром вона смикнула задню поверхню стегна. Це сталося буквально за два дні до початку змагань. Спочатку подумала, що несерйозно, але потім виявилося, що навпаки. Це їй заважало і в першому матчі, і в другому. Проти чешки у неї навіть був сетбол, але після гри вона сказала, що не могла на 100% бігати. А коли ти граєш з кимось, хто вигравав «Шолом», ти повинен бути в ідеальній фізичній формі. З цією травмою їй не пощастило.
 
Про швидкий програш Кароліни Плішкової
 
Кароліна була готовою, ми багато і добре тренувалися до цього турніру. Але все склалося невдало. Вона не показала свого рівня гри, навіть 80% того, як вона зазвичай грає. У матчі другого кола дуже добре зіграла Каролін Гарсія. Звичайно, на неї не було жодного тиску, вона грала розслаблено (результат матчу 6:1, 7:6 на користь француженки - прим.). А Плішкова - перша сіяна, є моральний тиск, від неї очікують перемог. Але мені здається, вона не була готовою до того, що Гарсія буде в такій формі і перший сет пройшов дуже швидко в іншу сторону. У другій партії Плішкова розігралася і вела 5:4, але далося взнаки те, що дуже сильно відпустила на початку гри.
 
Про майбутній грунтовий сезон
 
На тренуваннях видно, що не всі вже звикли до грунту за кілька днів. Майбутній турнір в Римі буде цікавим, можливо, навіть трохи зім'ятим. Тому що ті, хто прилетіли з US Open, ще не готові до грунту, їм буде важко грати.
 
Але зараз всі так раді виступати, що різниці де і на чому грати немає. Хоч на Місяці. Що стосується нових турнірів, то знаю тільки про Остраву. Більше нічого не говорять. Взагалі, перебуваємо в дивному, якомусь підвішеному стані. У чоловіків вже 10 тижнів забиті турнірами, а у жінок щось слабенько.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alexsandr B
А всё могло бы быть по-другому....так всё в жизни так....
ternow
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
stopor2016
А вот если бы Тунгусский метеорит упал не в тайгу , а ............... , всё могло сложиться по-третьему.