Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 вересня 2020, 09:10
3686
0

Агент: «Домовленості з Зорею по Вілліану то виконуються, то порушуються»

Ситуація, в якій опинилися луганчани, агентська компанія і «Крузейро», бачиться вельми непростою

| Оновлено 13 вересня 2020, 09:10
3686
0
Агент: «Домовленості з Зорею по Вілліану то виконуються, то порушуються»
ФК Крузейро. Вілліан Гомес

Один із засновників компанії «ALIK Football Management» Олексій Люндовський прокоментував для Sport.ua ситуацію, що виникла навколо боргу «Крузейро» по форварду Вілліану Гомесу, через яку бразильський клуб був покараний ФІФА на запит луганської «Зорі» та не має змоги реєструвати нових футболістів.

«Коли в 2014 році через фінансові проблеми з «Металіста» йшли гравці, до мене та моїх партнерів звернулися бразильські агенти Вілліана Гомеса, з питання подальшого працевлаштування і можливого трансферу цього гравця в Європу. Ми працевлаштували гравця в «Зорю», і шукали можливість трансферу в європейський клуб, але футболіст захотів продовжити кар'єру на батьківщині. Ми знайшли йому варіант в Бразилії і здійснили трансфер Вілліана з «Зорі» в «Крузейро» на умовах, схвалених «Зорею» в особі генерального директора Сергія Рафаїлова і президента клуба Євгена Геллера».

«У певний момент «Крузейро» перестав виконувати свої зобов'язання по трансферу. Нам (а не «Зорі», тому як луганчани виконували тільки формальності, підписуючи доручення і відправляючи листи) довелося звертатися до ФІФА і судитися з «Крузейро». Ми залучили відому бразильську юридичну компанію «Bichara e Motta», і понесли всі витрати по судах, вигравши всі справи в ФІФА і Спортивному арбітражному суді Лозанни».

«Зоря», отримавши більшу частину грошей по трансферу за гравця, який не зіграв за луганський клуб ні хвилини, залишок, згідно існуючих домовленостей, переуступила нашій компанії «ALIK Football Management» для розрахунків з бразильськими юристами і агентами».

«Після звільнення з «Зорі» генерального директора Сергія Рафаїлова, домовленості то виконуються, то порушуються. Апогеєм же стало спочатку підписання тристоронніх домовленостей по боргу, а потім відмова з боку «Зорі».

«Як буде розвиватися ситуація надалі? Наскільки я знаю, «Крузейро» буде звертатися до Спортивного арбітражного суду Лозанни з даного питання, і ми готові надати всю наявну в нас інформацію по даній справі, оскільки є документи, є листування з «Зорею», врешті-решт, є живі люди, які можуть все підтвердити», - розповів Люндовський.

Нагадаємо, генеральний директор «Зорі» Станіслав Оганов в коментарі для Sport.ua заявив, що інформація про повідомлення луганчанами «Крузейро» через офіційну електронну пошту, про переуступку прав на Вілліана Гомеса компанії «ALIK Football Management» не відповідає дійсності.

Більш докладно про хитросплетіння ситуації навколо Вілліана Гомеса, «Крузейро», «Зорі» та «ALIK Football Management» читайте в нашому спеціальному матеріалі: «Гроші за Вілліана призвели до війни «Зорі» та «Крузейро». Що взагалі відбувається?»

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.