Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 вересня 2020, 13:52
1611
1

Тренер Шахтаря: «Перенесення матчу – найбільш коректне і правильне рішення»

Вітор Северіно – про перенесення поєдинку 2-го туру УПЛ проти «Руха»

| Оновлено 11 вересня 2020, 13:52
1611
1
Тренер Шахтаря: «Перенесення матчу – найбільш коректне і правильне рішення»
ФК Шахтар Донецьк. Вітор Северіно

Перший асистент головного тренера донецького «Шахтаря» Вітор Северіно розповів про особливості підготовки «гірників» через перенесений поєдинок.

– Віторе, як ви і команда сприйняли перенесення матчу з «Рухом»?
– Перша реакція, звісно ж, була негативною, адже ми завжди бажаємо грати. Проте якщо до ситуації підходити раціонально, то перенесення – найкраще рішення, що дозволяє зберегти здоров’я людей, які є частиною нашого футбольного життя. Це найбільш коректне й правильне рішення. На жаль, зараз увесь світ переживає складний період. І той факт, що ми можемо займатись улюбленою роботою та тренуватися, – уже фантастика. Це круто, адже ми знаємо, як складно перебувати вдома на карантині.

– Як змінився план підготовки команди?
– Кардинально він не змінився. Тим, хто повернувся зі збірної, ми дали змогу відпочити кілька днів, і вони вже займаються в загальній групі. Тренуватимемось щодня, включаючи суботу. У неділю в команди вихідний, а від понеділка перейдемо на тижневий цикл підготовки до гри в Запоріжжі із «Зорею».

– У якому стані збірники? Чи всі готові працювати без обмежень?
– Перше враження дуже позитивне, всі хлопці повернулись у гарних кондиціях. Звісно, дехто дістав більше навантаження в іграх і сильніше втомився. Проте всі здорові та можуть тренуватися. Наприклад, щойно ми завершили дуже інтенсивну сесію, й після неї побачимо, чи відчуває хтось дискомфорт. Це нормально, адже в нас іще багато часу, щоб відновитися та підготуватися.

– Останній офіційний матч «Шахтар» проводив 25 серпня, а наступний відбудеться тільки 20 вересня. Фактично місяць команда не проводить поєдинків УПЛ. Наскільки це може вплинути на ігровий тонус?
– Звісно, на цю обставину слід зважати. Однак ми вже демонстрували, що, навіть коли позбавлені офіційних матчів, зберігаємо гарні ігрові кондиції. Наприклад, узимку дуже довго не грали, а потім у Лізі Європи протистояли «Бенфіці», яка продовжувала виступати в чемпіонаті Португалії. І тоді «Шахтар» виявив себе чудово як фізично, так і в тактичному плані. Тому ми не переживаємо через відсутність поєдинків. На тренуваннях не можна на сто відсотків змоделювати гру, проте якість наших футболістів дозволяє працювати з тією самою інтенсивністю, що вони потім демонструють і на полі.

– Чи не плануєте ви заповнювати паузу товариськими зустрічами?
– Найімовірніше, ні. Хоча будь-якої миті наші плани може бути скоректовано. Товариський матч – це ще й питання безпеки. Ми маємо бути відповідальними та ухвалювати рішення, які нас усіх захистять. Аби виключити негативний вплив на підготовку «Шахтаря». Сподіваємось, що такі випадки, як сталися в «Руху», більше не повторюватимуться.

Нагадаємо, поєдинок 2-го туру УПЛ «Шахтар» – «Рух» перенесли з 12 на 23 вересня через спалах коронавірусу в львівському клубі.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил