Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 вересня 2020, 14:33
4550
7

ЛУЖНИЙ: «Динамо не може поступатися Десні і опускатися до такого рівня»

Відомий футболіст поділився очікуваннями від наступного матчу киян

| Оновлено 11 вересня 2020, 14:33
4550
7
ЛУЖНИЙ: «Динамо не може поступатися Десні і опускатися до такого рівня»
Динамоманія. Олег Лужний

Екс-захисник київського «Динамо» 90-х та колишній тренер нашої команди Олег Лужний поділився своєю експертною думкою про майбутній матч чемпіонату України між «Динамо» та чернігівською «Десною» у Києві у рамках другого туру чемпіонату України:

- По-перше, хочу сказати, що після паузи, пов’язаної із матчами національних збірних, ігри завжди даються нелегко. Не знаю, як буде цього разу, але зазвичай, коли гравці роз’їжджаються по своїх збірних, усі вони повертаються до розташування клубів у різному стані: хтось зіграв усі ігри за свою національну команду, хтось лише одну, а хтось взагалі тільки тренувався. У тих гравців, які залишилися вдома, теж інша фізична форма. Тож проблема клубів, у складі яких виступає багато збірників, - різний функціональний стан напередодні наступних матчів чемпіонату. Тож усе залежатиме від того, як тренери підготують футболістів та команду загалом.

На мою думку, перевага «Десни» полягає у тому, що у них ніхто не поїхав до збірної, усі їхні футболісти перебувають вдома та разом тренуються. Протягом останніх двох тижнів вони цілеспрямовано готуються до гри із «Динамо». А у киян частина гравців у національній збірній України, частина – у молодіжній, хтось у збірній Польщі, Люксембургу, тощо, решта – у Києві.

- Ситуація ускладнюється ще тим, що «Десна» - непростий суперник для динамівців, зважаючи на результати матчів минулого сезону?
- Я б не сказав, що це велика проблема, адже «Динамо» є «Динамо», воно має перемагати у будь-якому випадку, незалежно від того, грає із «Десною» чи будь-якою іншою командою. «Динамо» не може поступатися чернігівцям, хіба що одного разу чисто випадково, але точно не двічі за один сезон та ще й унічию зіграти. Київський клуб не має опускатися до такого рівня.

- Але «Десна» у минулому сезоні претендувала на медалі чемпіонату, і у нинішньому теж має серйозні наміри…
- У цій команді усі досвідчені гравці, наскільки я знаю, молодих виконавців там мало. Усі вони зіграні між собою, чудово знають та розуміють один одного. У них хороший мікроклімат у колективі, їх очолює сильний тренер, тож їхні амбіції цілком логічні та закономірні. Динамівцям буде непросто з ними.

- Чи могли б когось виділити зі складу чернігівців?
- Там усі гравці приблизно одного рівня, вони діють із величезною самовіддачею та володіють певним рівнем майстерності – тому і досягають результату. Дуже індивідуально сильних футболістів, які б особливо виділялися, у їхньому складі і немає.

- Після призначення нового тренерського штабу на чолі із Мірчею Луческу, чи маєте оптимістичні сподівання щодо покращення гри команди та досягнення вищих результатів?
- Так, будемо на це сподіватися. Давайте побажаємо їм успіхів у цьому сезоні, щоб кияни нарешті вийшли до групового етапу Ліги чемпіонів. Чи звикли футболісти до вимог Мірчі Луческу та чи зможуть їх у повній мірі втілити у життя, краще запитати у них самих. По першому матчу чемпіонату із «Олімпіком» ще зарано судити. Має пройти кілька місяців, хоча б два-три, тоді буде видно, що команда розуміє, і як сильно хоче віддаватися на полі.

Матч «Динамо» - «Десна» відбудеться в п'ятницю, 11-го вересня. Початок зустрічі о 19:00.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
George Abuladze
Эх Олег, это ж вы Динамовские сердца довели команду до такого состояния
Artyom_I
Да, Лужный уже тренировал Динамо. Скатывалось и поглубже...
Turnok
Я хоть не являюсь болельщиком ни Десны, ни Динамо, но как независимому болельщику мне оскорбительно слышать такте слова, как Динамо не должно опускаться до уровня Десны. Я считаю какой-бы соперник не был-бы у Киевлян, к нему нужно относиться с уважением. Такой серьёзный и известный футболист как Лужный не должен говорить такте слова, тем более публично.
Vbolivalnyk-Peter
Знову бла-бла-бла горе-експертів... Чому це Динамо, яке ще 2 місяці тому програвало усім і вся, Динамо у якого пів команди тільки повернулося з різних збірних, а ще ряд гравців тільки відновилося від травм, має безапеляційно перемагати Десну, яка планомірно пришвидшеними темпами виходить на пік своєї форма задля єврокубків, яка практично повним складом ( Тут Лужний помилився, адже до лав збірних їздив Конопля - причому дуже успішно) 3 тижні готувалося до гри з Динамо?
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
До какого уровня? Сколько уже можно. Ну было когда то динамо сильной командой , прошли те времена . Настал 2020год и динамо уже команда очень скромного уровня.