Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 11 вересня 2020, 01:43
3478
2

Бринзак не виключає, що Україна не зможе поїхати на етапи Кубка світу

Є проблеми з карантином і виїздом в інші країни

| Оновлено 11 вересня 2020, 01:43
3478
2
Бринзак не виключає, що Україна не зможе поїхати на етапи Кубка світу
biathlon.com.ua

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак не виключає, що збірна не зможе виїхати на етапи Кубка світу та інші турніри, з огляду на ситуацію з коронавірусом у світі.

Поки що команда змушена готуватися в Україні.

«Працюємо над тим, щоб поїхати на збір до Європи в жовтні. Зараз спілкуємося з німецькою Федерацією, вони обіцяли зробити все можливе, щоб ми змогли потрапити в Рупольдинг і Рамзау. Нам вкрай важливо виїхати на висоту, почати тренуватися на снігу, в кінці кінців, протестувати лижі, тому що з цього сезону в біатлоні заборонено використання фтору, в зв'язку з чим можуть бути додаткові труднощі. Тренуватися все літо на одному місці дуже складно в психологічному плані. Проте, в Сянках є всі необхідні умови, і в плані підготовки ми багато не втратили. Більше радує, що на даний момент всі здорові, ніхто не має травм. Спортсмени виконують всю тренувальну програму, а значить до сезону команда буде готова».

«Знаємо, що IBU планує провести максимальну кількість етапів Кубка світу і чемпіонат світу, тому що підписані серйозні контракти з телебаченням. Ну а в якому форматі все буде проходити, це вже будуть вирішувати 23 вересня на засіданні Виконкому. У той же день будемо знати про формат проведення першого триместру. Можливо, змагання будуть без уболівальників, може, будуть спарені етапи. Наприклад, два в Хохфільцені замість Ансі, або в Естерсунді замість Контіолахті».

«Будуть шукати варіанти, щоб сезон відбувся. Може навіть бути таке, що деякі країни з «червоної» зони не братимуть участі в змаганнях. Аж до того, що навіть якщо десять країн не зможе приїхати, все одно Кубок світу відбудеться. Що стосується нас, якщо не дай Бог не зможемо виїхати на етапи Кубка світу, будемо проводити Всеукраїнські змагання, може навіть матчеві зустрічі з країнами-сусідами. Все залежить від того, яка буде ситуація з карантином і відкриттям кордонів», - сказав Бринзак.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
олег инкогнито
це він не хоче , щоб команда їхала
Василий Будник
Михалыча можно не брать на этапы, а команда пусть едет!