Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 08 вересня 2020, 17:40
13298
18

Леонід БУРЯК: «Чекаю матчу нашої збірної з Німеччиною»

Екс-наставник збірної України - про старт «синьо-жовтих» у Лізі націй

| Оновлено 08 вересня 2020, 17:40
13298
18
Леонід БУРЯК: «Чекаю матчу нашої збірної з Німеччиною»
Football24. Леонід Буряк

Леонід Буряк прокоментував старт збірної України в Лізі націй, а також висловився про шанси українських клубів у кваліфікації єврокубків.

— Леоніде Йосиповичу, як вам старт збірної України в Лізі націй?
— Матч Іспанія - Україна (4:0) не дивився. Мені складно судити про гру. Я знаю, що ми розгромно програли. Ліга націй - прекрасне змагання. З цими командами поза Лігою націй, можливо, ми не зіграли б. Там, якщо домовлятися, у команд за рейтингом матчі розписані на 3-4 роки вперед. А тут можна порівняти свої можливості, на якому хто світі перебуває.

В України була гарна гра зі Швейцарією. Швейцарія досить мобільно і добре виглядала, і Україна теж. У нас є свої проблеми. Сезон тільки розпочався. Деякі футболісти не в своїх кращих кондиціях. Кожен входить по-своєму в форму, як і футболісти Швейцарії. Але зі швейцарцями, в принципі, вийшла дуже хороша гра. А щодо гри з іспанцями, я думаю, з приводу пропущених м'ячів - це забагато трохи. Але, повторюся, гру я не бачив. Є матеріал, який тренери повинні переварити, переосмислити і йти далі.

— Можна сказати, що Іспанія - незручний суперник для України? Починаючи з ЧС-2006, коли програли 0:4, ми чотири матчі поспіль не забиваємо іспанцям і програли з загальним рахунком 0:10!
— Коли я був головним тренером збірної України, ми зіграли в Києві з іспанцями 2:2. І там, хоч і поступилися 2: 1, гра у нас хороша була. Ми під оплески зайшли на прес-конференцію. Ми тоді повинні були обігравати збірну Іспанії. Такі ігри з такими збірними, як Іспанія, потрібні.

Я чекаю гри зі збірною Німеччини, тому що вона, може, грає не так естетично, як Іспанія, але проти Німеччини, проти німецьких футболістів дуже складно грати. Фізично вони досить сильні і міцні. Вони грають у мобільний і сучасний футбол. Якщо знаходишся не в кондиціях, дуже складно з ними грати.

— Після такого «холодного душу» в матчі з Іспанією можна на щось сподіватися?
—Я бачив Іспанію в матчі з Німеччиною. Там зміна поколінь. Як в «Барселоні», так і в збірній Іспанії. Сам Мессі заявляє, що треба трохи ротацію зробити, треба дати дорогу молодим. І судячи з відгуків, які я почитав, ті футболісти, крім Рамоса, яких ніхто не знав, зіграли досить сильно.

Я думаю, такі ігри, як була з Іспанією, Україні потрібні. Тому що навіть, якщо вони програні з великим рахунком, то можна зробити висновки з усього цього, в якому напрямку ми рухаємося. По одній грі я не хочу робити якісь висновки. Тому що всяке буває. Ось і Хорватія програла Португалії 4:1. Я вже написав деяким футболістам, що у нас дуже хороша молодь. Раніше ми шукали гравців, знаходили 12-13 футболістів. Зараз у нас близько 20-25 футболістів, які претендують на місце в національній команді. У цьому всьому потрібно розібратися.

— Як вам дебют у збірній України Михайличенка та Тимчика?
— Я думаю, збірна України знайшла двох хороших футболістів на довгий-довгий час.

— І з приводу українських клубів у єврокубках. Як думаєте, «Динамо» пройде «АЗ» в кваліфікації Ліги чемпіонів?
— Будемо сподіватися, що у «Динамо» все вийде. Але «АЗ» - не порожня команда. Євген Левченко каже, що буде дуже складна гра, але ми повинні пройти. Я сподіваюся на це. Нідерландський футбол, як і німецький. Вони чимось схожі. Але це не «Аякс» зірковий. Я думаю, Києву по зубах цей суперник. Потрібно налаштовуватися на гру і зробити все можливе, щоб пройти в наступний етап.

— Чи досвід Луческу допоможе «Динамо»?
— Мені складно сказати. Вибір складу - це важливо. Коли тренер такий досвідчений, він може внести якісь корективи. Але багато що залежить від футболістів, від лідерів. Луческу на полі не знаходиться. Так, тактика, склад - це його. А творці його ідеї - це футболісти, які повинні імпровізувати в рамках того, про що їх просить тренер, і вони повинні зробити результат.

— Якщо «Динамо» пройде «АЗ», там потенційні суперники «Гент» або віденський «Рапід». Хто краще?
— У наш час ми грали з віденською «Аустрією». Австрія - це міні-Бундесліга. Вони в такий же футбол грають, такі ж навчені футболісти, дуже суворі, дуже хороші. Але це не топові команди, це - не «Манчестер». Я думаю, вони по зубах Києву. Треба налаштовуватися на ці команди, хто б не був. Але спочатку треба вирішити питання з «АЗ», а потім думати про всі інші.

—  Як думаєте, «Колос» потягне «Аріс» в Лізі Європи?
—  Чи потягнуть чи ні, складно сказати. У Греції дуже жарко в цю пору року. Це непросте випробування буде для футболістів «Колоса». Треба налаштовуватися і грати. У «Десни» така ж ситуація. Команда також ніколи не грала на цьому рівні, тим більше, з такими командами. Буде дуже складно.

—  Напевно, «Вольфсбург» їм попадеться.
—  Так, ми говоримо про «Вольфсбург». І хоча все може бути, я думаю, на сто відсотків суперником «Десни» буде «Вольфсбург».

Дмитро КОТКОВ

Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bolela11111
Он не смотрел игру. К чему тогда вообще это интервью?
Проиграть, даже 4:0 можно по разному.
Vitalik_Medvid
«И судя по отзывам, которые я почитал, те футболисты, кроме Рамоса, которых никто не знал...» -після цієї фрази прекрасно видно, з «експертом» якого рівня йде розмова)) Буряк в кожному своєму інтерв’ю постійно підкреслює свою нікчемність у знаннях футболу
Alexsandr B
Зачем брать интервью у человека по поводу матча если он не смотрел? Нужно чем-то заполнять место на сайте? Давайте ещё про Седан, Морозюк или кто там ещё в купальнике сфоткался.......
Trasher311987
Леня спасибо за Де Пену
slafko
Цитаты респондента (экспертом в данной ситуации трудно назвать) из интервью: игру не смотрел...мне сложно судить...мне сложно сказать...будем надеяться...когда я играл...в наше время....может быть, я думаю, на сто процентов.
Мне кажется, или человек просит о какой то помощи?
justhateme
Матч не смотрел, но свой пожилой комментарий оставил. Класс.
dudigo78
Тут головне, що гру не бачив. Бо якщо б бачив, то мабуть гру з Нвмеччиною так не чекав. І так 4-0 це не забагато, а замало. Колись у Львові наша збірна 9-0 обіграла Сан Марино. Так ось, в тій грі Сан Марино доставило нашій збірній більше проблем, ніж ми іспанцям
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mb_cdi
Германия проедется катком по нашей зборной. Чудес не будет.
mb_cdi
Германия проедется катком по нашей зорной. Чудес не будет.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олександр Фурманов
Буряк был великолепным футболистом и лучше многих разбирается в футболе.Ему совершенно понятно, что нынешняя сборная Украины по футболу - полное гавно. Для этого совершенно излишне тратить время на просмотр такого позора, как матч Испания - Украина. Что собирается увидеть буряк в игре с немцами? Вторую серию позора,за которой будет третья,четвертая и т.д. Есть любители сериалов-ужастиков,просто в этом сериале крови не будет, а только позор.
Кто смотрит позор этот - не идиоты.
Мы любим страну свою! Мы патриоты!
И пусть будут нашими зад подтирать -
Мы просто в футбол не умеем играть.
Зато мы придумали борщ с пампухами!
Во всём остальном остаёмся лохами.
Доказывать силимся что-то Европе,
Хотя всей державой находимся в жопе.
Народ обворованный беден и зол.
Зачем же нам нужен хороший футбол?
Андрей-
для чего нам германия нужна,чтобы опять опозорится?
zahar12
ой-ля-ля! ты вы ,Йосипович, любите погорячее)) смотрите на анале футбол -"МестоИмения 2" или "Пазик устала после Испании"