Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 07 вересня 2020, 15:09
30588
113

П'ять висновків після 0:4 в Мадриді

Усе дійсно дуже погано...

| Оновлено 07 вересня 2020, 15:09
30588
113
П'ять висновків після 0:4 в Мадриді
https://twitter.com/SeFutbol

Перший же по-справжньому серйозний опонент збірної України в Лізі націй виявився для нашої команди суперником з іншої планети. Українці без шансів і варіантів крупно програли збірній Іспанії. У виконанні гостей в мадридському матчі було погано все: з першої і до останньої хвилини. Це не спроба зайвий раз мокнути кошеня в калюжку, на жаль, це констатація прикрого і образливого, але об'єктивного і закономірного факту. Нижче наведені основні, на наш погляд, причини фіаско на стадіоні імені Ді Стефано.

Сподіваємося, що наша національна команда все ж зуміє зробити з них висновки. Адже сильний не той, хто не падав. І так далі. Ну, ви знаєте.

1. Клас суперника. Можна скільки завгодно радіти з приводу виходу збірної України в групу А Ліги націй, але разом з тим потрібно реально оцінювати силу і рівень нинішньої команди Шевченка. У минулий четвер на тлі збірної Швейцарії було видно якщо і не всі, то багато наших вад насамперед в командній роботі. «Синьо-жовті» виявилися не готові до високого пресингу, з перших хвилин гри запропонованого командою Петковича. Той матч врятували для нас індивідуальні дії лідерів збірної. У неділю до високого пресингу іспанці додали таку ж високу індивідуальну майстерність. І швидкість. Ці три компоненти крити було нічим.

Можна до кольок зловтішатися з того, як юний Фаті невтомно і з витонченістю «возив» наш весь правий фланг, «опустивши» Тимчика та Кривцова нижче плінтуса разом з їхніми спинними і шийними хребцями, але разом з тим ми повинні розуміти, що рівень суперників просто виявився вищим. Істотно вищим. Там в центрі оборони - Рамос, у нас - Кривцов, там в центрі поля - Алькантара, у нас - Харатін.

Вважаю, цього достатньо.

2. Поступилися до гри. Склалося таке стійке переконання, що збірна України не була готова до матчу проти Іспанії не тільки фізично, а й емоційно, психологічно. Наші футболісти просто не знали, що робити, куди бігти, кого тримати. І справа не тільки в дуже ранньому пропущеному м'ячі, який міг підірвати і без того тонку «душевну організацію» українських збірників: не пропустили б в дебюті матчу, обов'язково пропустили б пізніше. Тому що з «білим прапором» воювати на «передовій» і абсурдно, і марно.

3. Шевченко тактично програв Луїсу Енріке. Виграє команда - програє тренер.

Матч з Іспанією став, мабуть, найгіршим для збірної під керівництвом Шевченка. Чи винен в поразці тільки головний тренер? Ні. Але Шевченко винен в тому, як саме програла наша команда.

Марлос в якості єдиного форварда, Лунін на лавці запасних, відсутність ротації, вихід з оборони в атаку через дрібний пас, Харатін в якості заміни Степаненку, Пятов в ролі «ліберо», тобто, зачинатель атак (втім, вибір саме цього голкіпера на саме цю гру теж викликає питання) - тренерський штаб Андрія Шевченка в цій грі наробив багато помилок.

Хоч після матчу Андрій Миколайович і сказав, що одна з головних причин такої жахливої ​​гри його підопічних - не встигли відновитися після Швейцарії, бачиться, що «собака порилася» не там. Або не тільки там. Іспанці з точки зору інтенсивності провели не менше виснажливий поєдинок першого туру проти німців, так що всі були в однакових умовах.


https://twitter.com/SeFutbol

Наш тренерський штаб хотів зіграти так, як в пам'ятному домашньому поєдинку проти Португалії. Але, як виявилося, план на гру був обраний неправильний. Тоді команда бігла, зараз в силу багатьох причин - не біжить. Це не вина Шевченка, але він, як ніхто інший, цей факт знав, адже було видно вже по грі зі швейцарцями, що «синьо-жовта» збірна ще «не та» - сирувата, розрізнена, та й склад не оптимальний. Але Андрій Миколайович вважав, що «і так зійде». Не зійшло. Покарали нас дуже швидко. І дуже показово. Не зумів наш тренер достукатися до своїх підопічних і в перерві, не зміг перебудувати гру, налаштувати гравців, поміняти тактику. А чи був взагалі план Б у збірної України?

Загалом, вина тренерського штабу в цьому ляпасі істотна.

4. Втрата Степаненка. Виявляється, у нашій збірній є незамінні. І головний незамінний - Тарас Степаненко. Пам'ятається, щось подібне ми вже бачили, коли зіграли проти резервного складу збірної Нігерії без Тараса. Тоді швидконогі суперники просто розірвали наш центр поля. Якби не удача (і в особі судді теж) і характер, проявлений у другому таймі, напевно програли б в тому «товарняку».


УАФ. Дебют Ігоря Харатіна (праворуч) був дуже непростим.

В даному випадку Шевченко вирішив замінити Степаненка Харатіним. Півзахисник «Ференцвароша» виявився банально не готовим до гри на такому рівні. Може, треба було випускати з перших хвилин Сидорчука?

5. Нам показали наш рівень. Швейцарія в паралельному поєдинку не програла німцям. Якби програла, можна було б говорити, що команда Петковича так само безнадійна в матчах проти топових опонентів, як і наша. Але альпійська збірна приємно здивувала. Особливо після того, як зрівняла рахунок. Класу у цієї команди все-таки більше, ніж у команди Андрія Шевченка, яка за замовчуванням не може зрівнятися з класом команди Льова. Стало бути, на збірну України чекає нелегке завдання боротися в групі за виживання.

Давайте будемо реалістами: якщо наша національна команда залишиться в елітному дивізіоні, такий факт потрібно вважати безсумнівним успіхом.

Напевно, добре, що в Групі А Ліги націй Україна зіграє раніше, ніж на Євро-2020. Тепер ми знаємо, чого можна очікувати в поєдинках з топ-збірними. Сподіваємося, всі винесуть з цього корисні уроки ...

Оцініть матеріал
(219)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 113
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Ад
Абсолютно согласен что матч тактически прежде всего проиграл тренерский штаб!Разве можно при высоком прессинге соперника так вводить мяч в игру?Надо играть проще-выбивать мяч подальше и там за него бороться.А как можно было ставить Марлоса центрфорвардом?Марлос полузащитник,который может подержать мяч в центре поля и выдать пас,а не стоять возле Рамоса.Яремчук ,Мораес,Супряга были же в составе!Шева говорит игроки устали-а что ж ты батенька не провел ротацию?!Чему в запасе сидели Караваев,Соболь,Лунин,Пластун и т.д.Почему на замену снова вышел Коваленко?(вспомните когда ему дали пас на ход,чтоб вышел один на один с вратарем,а он приняв мяч, остановился и отдал пас...назад?!?Испанцы играли нагло и жестко,а наши боялись поставить корпус.С такими соперниками надо играть в персоналку-игрок против игрока и атаковать соперника в момент приема мяса,чтоб он не успел ничего сделать-это азбука советского футбола,когда могли и не забить,но и не пропускали к своим воротам -ложились костьми .защищая свои ворота....Центр защиты самое слабое звено сборной УкраиныВ 2016 на ЧЕ продавливали Хачереди и забивали головой в наши ворота,а вчера продавили Кривцова.Вообщем тренерского штабу надо готовить тактику на каждый матч отдельно ,в зависимости от соперника...Будем верить в лучшее.Надеюсь Шева сделает правильные выводы Возможно и наши посты здесь он почитает и что-то возьмет себе полезное...Слава Украине!
Олександр Жарчинський
головна причина поразки - офігєзна різниця в індивідуальній майстерності гравців нашої команди і іспанців. а вже потім можна говорити і про втому,і про тактичні прорахунки Шеви і т.д...
euro2012_za_2012euro
Пятова на ближайшую игру, точно надо поменять.
А там посмотрим.
Ибо
-5 в полуфинале ЛЕ, -3 в СКУ, -1 и -5 в сборной.
-14 в 4 играх это докуя для #1.
bolela11111
Не отнять, не добавить. Лакмусувая бумажка уровня. Уровень игроков, то понятно. Но Греция доказала , что это не всегда решает в футболле. Хороший урок для Николаевича. Эта лига, это то что надо для развития.
Брус Вылез
Я вот или тупой, или где, но я никак не вкинусь почему не дать шансы в товарняках таким игрокам как Конопля, Мудрик, Леднев, Филиппов, Фаворов, Кочергин, Кабаев, Банада и др.? Есть же у нас хорошие игроки за пределами ДК и Шахты, почему туда не смотрят? И тогда не было бы смысла ныть что игроки устали играть
janu0320
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ВІКТОР ІВАНИЦЬКИЙ
Наша збірна була не готова до цієї гри суто психологічно! Спрацював комплекс меншовартості! Збірна Швейцарії зуміла не програти Німцям, бо коліна не трусились під час гри, а німці в попередній грі з Іспанією виглядали сильніше... Якщо з переляком Шевченко нічого не зробить, то наступна гра буде 0-6!
kum_Poltava_
Та не має чого переживати. Хоч тут, хоч в групі нижче ми будемо грати не з слабаками. І це добре. Достойний проект УЄФА.
Доброгорский Юрий
Согласен с автором на все 100%!!!
Лучше и не скажешь.
Всё аргументировано.
Vytas Meskauskas
Сб Украину не агрессивная на нац. Ни 21. Посмотрел 2 игры нац. И до 21. Во всех матчах сборные переиграли при чем по всем показателям ,начиная от прессингом высокого без которого не возможно переиграть сильного соперника да и слабого это стратегия 21 века в футболе сейчас и заканчивая атакой , ведь есть же выбор игроков. Посмотрите как до 20 команда прессинговала и входила всей командой в атаку.
Axmetov10
Я ещё очень не доволен Зинченко.Ходил по полю лыбу растягивал,звезда блть.
Vitalik_Medvid
«Но альпийская сборная приятно удивила. Особенно после того, как сравняла счет. Класса у этой команды все-таки больше, нежели у команды Андрея Шевченко, которая по умолчанию не может сравниться с классом команды Лева.» - а от шановний «експерт» Олег Венглинський з Вами не згоден, в інтерв’ю недавно заявив що українські футболісти індивідуально сильніші за швейцарців))) Цікаво би взяти інтерв’ю в того клоуна після цього туру.. Тільки в нас можуть називати експертам людей, які і двох збірників Швейцарії не назвуть..
pavel85
Смысла рассуждать нет,ну нет у нас таких топовых игроков как в Испании, какую тактику не придумай а технически и классом они выше раза в два.Многие знали что Украина проиграет,но не хочется проигрывать так позорно 4:0.Германия будет стараться сыграть теперь так ,как Испания, будет очень не просто.
Dinamo-fan
Такое впечатление, как будто смотрел кубковую игру между командой высшего дивизиона и сельскими любителями. Разница в классе была видна во всех компонентах игры: техника приема мяча, скорости, защитные построения, скорость. мышления на поле и так далее. На Евро с такой игрой нам ловить нечего.
Хорошо, что выйдя в Дивизион А лиги наций мы хоть получили возможность сыграть с топовыми командами. А то ведь нас даже в спарринги никто не приглашал. У футболистов есть время опуститься с небес на землю, надеюсь выводы из этого матча будут сделаны.
Kevko
Лунин, с одной стороны, талантливый и работоспособный парень. С другой стороны, он не играет сейчас и весь его опыт - вторая испанская лига. Но почему бы Шевченко и не рискнуть, выпустив Лунина? Кубок Наций - более интересные товарняки, и не более. Где еще оценивать талантливость при минимальных рисках, как не здесь?
Kevko
Шевченко и его помощники плохо подготовили команду к этим двум матчам. Выбор тактики, подбор игроков, психологическая настроенность - это результаты некачественной работы тренерского штаба. А удручающий уровень самоанализа, оценки игры со стороны Шевченко - это еще одна иллюстрация его способностей
janu0320
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Петров
Все ополчились на Пятова, да он уже натура уходящая, но если не играет защита и почти нет в обороне отдачи от средней линии. И не надо Лунина превозносить и возводить до уровня Льва Яшина или Дино Дзоффа. Он ещё ничего никому не показал, запасной вратарь Реала без игровой практики, это не о чем. Вводить в состав его необходимо, это точно, пусть доказывает.
Руслан Луценко
У Испанцев 7!!!!замен по сравнению с игрой против немцев! Из стартовой обоймы чемпионатов топ 5!А так конечно равные условия. Вышли б испанцы тем же составом были бы такие же варенные как немцы и швейцарцы!