Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 07 вересня 2020, 13:27
50058
238

Фурія виявилася не по зубах. Україна з великим рахунком програла Іспанії

Команда Андрія Шевченка без шансів поступилася в Мадриді

| Оновлено 07 вересня 2020, 13:27
50058
238
Фурія виявилася не по зубах. Україна з великим рахунком програла Іспанії
twitter.com/sefutbol

Збірна України приїхала в Мадрид на матч з Іспанією сповненою оптимізму, адже після домашньої перемоги над Швейцарією і нічиєї в паралельному матчі іспанців з німцями, саме наша команда очолила турнірну таблицю групи А4 Ліги націй.

Звичайно, розраховувати на три очки було складно, але про нічию можна було помріяти. Або, «на крайняк», про мінімальну поразку при рівній, цікавій грі. Але після стартового свистка буквально відразу стало зрозуміло, що від оптимізму через 90 хвилин мало що залишиться.

Андрій Шевченко, у порівнянні з попередньою грою, зробив три зміни в стартовому складі нашої команди. Суттєвою втратою для України стала відсутність травмованого Тараса Степаненка, його позиційно замінив дебютант Ігор Харатін з угорського «Ференцвароша».

Дві інших зміни цілком закономірні: замість Коноплянки і Мораеса, які були непереконливі в попередньому поєдинку, на поле вийшли Марлос і Яремчук. Причому цікаво, що центрфорвардом грав натуралізований бразилець, а Роман розташовувався на місці правого вінгера.

Луїс Енріке виявився набагато сміливішим за свого візаві і змінив у старті збірної Іспанії відразу сімох гравців. Звичайно, наставник іспанців міг собі дозволити це зробити, адже в його обоймі практично на кожну позицію можна знайти двох виконавців топ-рівня.

Для збірної України матч почався гірше не придумаєш. Вже на 90-й секунді 17-річний Ансу Фаті увірвався в нашу штрафну і зачепився за ногу Сергія Кривцова - арбітр призначив пенальті. Андрій Пятов дотягнувся до м'яча після удару Серхіо Рамоса в нижній кут, але врятувати ворота від голу не зміг.

Відкривши рахунок, іспанці навіть не думали збавляти оберти. Причому загроза найчастіше надходила з правого флангу, де продовжив створювати неприємності обороні талановитий Фаті. Кілька разів він міг і сам відправити м'яч у ворота Пятова, але йому постійно не вистачало точності. А на екваторі першого тайму, коли Ансу зреагував на свічку на лінії воротарського майданчика і пробив через себе, м'яч повинен був залетіти в сітку, але влучив у спину Матвієнка.

Втім, навіть невеликі проблеми з реалізацією не завадили Іспанії ще до перерви довести рахунок до розгромного. Спочатку на 29 хвилині Рамос головою замкнув навіс від Ольмо і парашутом відправив м'яч під поперечину, тим самим оформивши дубль. А через три хвилини обрізка Зінченка дозволила Фаті і самому забити, точно пробивши з кута штрафного в дальній нижній кут.

Примітно, що для Фаті це перший вихід в стартовому складі національної команди і одразу дебютний гол. Він став наймолодшим гравцем, який коли-небудь забивав за збірну Іспанії.

А що ж Україна? Створити хоча б більш-менш непогані контратаки «жовто-синім» майже не вдавалося. Грубо кажучи, єдиним моментом, який заслуговує на увагу, став удар Богдана Михайличенка з-за меж штрафного на 41-й хвилині, але м'яч потрапив саме в те місце, де стояв Де Хеа.

Врятувати матч у нашої збірної шансів практично не було. Тут, скоріше, потрібно було постаратися в другому таймі не пропустити ще три м'ячі, з чим підопічним Шевченка хоч і не без зусиль, але вдалося впоратися. Коли м'яч влетів у ворота Пятова вчетверте, арбітр зафіксував пасивний офсайд у Фаті і не зарахував гол Морено. Але варто відзначити і кілька хороших сейвів у виконанні воротаря українців.

А на 84-й хвилині, коли Ферран Торрес забив чистий гол, у вболівальників зі стажем виникло відчуття «дежавю». Як і на чемпіонаті світу-2006, українці програли іспанцям 0:4, причому в обох випадках один з голів було забито з пенальті. Але в підсумку той Мундіаль склався цілком успішно для збірної України.

Будемо сподіватися, що і цей сезон Ліги націй буде згадуватися, в першу чергу, з позитивними емоціями. Тим більше, українці опустилися лише на другу позицію, бо команди Німеччини і Швейцарії розписали мирову в паралельній грі.

У нашому ж матчі Іспанія перервала 12-матчеву безпрограшну серію збірної України, яка тривала з листопада 2018 року. А для Андрія Шевченка це фіаско стало, мабуть, найболючішим в ролі тренера.

Ліга націй. Група А4.

Іспанія - Україна - 4:0

Серхіо Рамос (3, пенальті, 29), Ансу Фаті (32), Ферран Торрес (84)

Родріго Ернандес (37) - Руслан Маліновський (77), Віктор Коваленко (90)

Іспанія: Давид де Хеа, Серхіо Регілон, Пау Торрес, Серхіо Рамос (Ерік Гарсія, 61), Хесус Навас, Даніель Ольмо, Тьяго Алькантара, Родріго Ернандес (Оскар Родрігес, 69), Мікель Меріно, Ансу Фаті, Жерар Морено (Ферран Торрес, 74)

Україна: Андрій П'ятов, Богдан Михайличенко, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Олександр Тимчик, Олександр Зінченко, Руслан Маліновський, Ігор Харатін (Сергій Сидорчук, 63), Роман Яремчук, Ромеро Марлос (Віктор Циганков, 56), Андрій Ярмоленко (Віктор Коваленко, 79)

Арбітр: Бенуа Бастьєн (Франція)

Стадіон «Альфредо ді Стефано» (Мадрид, Іспанія)

ІСПАНІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(117)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 238
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Футбол в квадрате
Почти молодежка Испании, разбила национальную сборную Украины! Постоянно ненужные розыгрыши у своих ворот и неточные пасы Пятова, никакого креатива в центре поля и в атаке! Если не научиться играть на равных с топами, то на ЧЕ и ЧМ(по большому счету) делать нечего!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Михаил Степанов
Вже підзабуте відчуття безпорадності...
avtv5555
Сегодня на поле был Пятов и 10 коноплянок.
hidalgo65
смотрел по первому каналу испанского тв,испанские комментаторы-просто приятно слушать,вспомнили,что помощник Шевы Тасотти,будучи футболистом,повредил лодыжку Луису Энрике на ЧМ-94,да и много умных и объективных вещей.Нашим комментаторвм тоже не мешало бы получше готовиться к таким матчам
Игорь Петров
Все закономерно, неужели кто-то в здравом уме думает, что в лиге, которая усиливается командами уровня Руха, Миная, Ингульца , превратив высшую лигу в подобие первенства колхозов, можно вырастить игроков, которые на равных будут играть с воспитанниками Реала, Барселоны, Атлетико и др.
y-grec
Показали нам сьогодні наше місце
UKRAINE FAN
Совсем все печально защита-0 полузащита-0 атака -0
dudigo78
Гри не було, команди не було. Рівень трохи вище Сан марино, десь на рівні Гібралтару. Я просто не розумію, що сталось зі збірною за тих 8 місяців. Адже в матчі зі швейцарцями по суті також команди не було. Просто суперник нижчого рівня ніж іспанці, і грали вони без зборів.
turist86
Ганьба!
Просто безпомічні хлопчики для биття. Невже відсутність Степаненка принесла критичні наслідки? А що робитимемо, коли він постаріє?
Пятов - що ти робив під час другого голу?
Зінченко - ти що взагалі обалдів, ржати при рахунку 0:3? Спробував би ти у Кварцяного так зробити.
Олена Ковтун
Пятов дно. Я думала Шева поставит Лунина.
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Руслан Кириченко
почему Шева Лунина не ставит на ворота? Пятов выжил свое, последнии игры, он тупит капец. думаю это уже пенсия!
Александр Киев
Нужно быть реалистами. Задача - место не ниже третьего. После двух игр - на втором месте, все нормально.
hidalgo65
закономерно
Istm
хоча б не на євро цей ляпас отримали, а в напівтовариському турнірі. Вчасно приземлили.
vasyan86
Задача Лиги наций - товарняки с повышенной ответственностью. Нам несказанно повезло заполучить - заслужив игрой и результатом - в соперники две топ-сборные плюс одну просто хорошую. В играх с ними нужно пробовать людей и тактики, задавать вопросы и получать ответы. Сейчас на вопрос "можем ли мы играть с Испанией" получен ответ "нет". Следующий вопрос "почему" и "как это исправить". А про уровень ЧУ, немедленную отставку ТШ, Коваленко, срач между кротами и совами можете как-нибудь в другой раз?
Mac_Gyver
Что хочется отметить. Зачем Шева пытался переиграть Испанию в тики-таку??? Весь этот высокий прессинг Швейцарии и Испании мы привезли себе сами. Не знаю какие там были установки Шевы, но постоянный розыгрыш мяча Пятовым с крайними защитниками, и попытки выхода в атаку через короткий пас низом - именно на такой высокий прессинг и провоцирует. Шева наигрывает выход из прессинга на Евро, изначально жертвуя игрой в Испании (которую и другие, скорее всего проиграют)?
серж жорж
сборную УКРАИНЫ по футболу нужно не ругать а поддержать пожелать удачи и хорошей игры в дальнейшем а сопли размазывать на сайте не нужно
Саша Яковенко
Фурия оказалась не по зубам.
_______________________________________
какой оптимизм от редакции прогнозистов!!!! Напомню прогноз СПОРТ УА был на 2:2.
там никто и зубов и не показывал. выeбaли во все дыpы.