Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 07 вересня 2020, 00:46
36400
132

Іспанія – Україна. Прогноз і анонс на матч Ліги націй

Втримати перше місце і змінити неприємну статистику

| Оновлено 07 вересня 2020, 00:46
36400
132
Іспанія – Україна. Прогноз і анонс на матч Ліги націй
Facebook Євгена Кравса

У першу неділю вересня, в Мадриді, на стадіоні імені Ді Стефано в рамках другого туру Ліги націй відбудеться матч між збірними Іспанії та України.

«Синьо-жовті» до поєдинку проти екс-чемпіонів світу та Європи підходять не тільки в хорошому настрої, але і в якості лідера групи А4: команда Шевченка в четвер на «Арені Львів» здолала непоступливих швейцарців - 2:1. А ось іспанці в грі проти збірної Німеччини врятувалися лише в компенсований час - нічия 1:1.

Не потрібно бути провидцем, щоб розуміти і прогнозувати, що гра в Мадриді на тренувальній базі «Реала» буде для збірної України на порядок складнішою, ніж матч проти команди Петковича. Не в образу буде сказано швейцарцям, але саме іспанці зараз одна з найсильніших збірних на континенті. І це навіть незважаючи на те, що тренер «фурії» Луїс Енріке затіяв масштабну перебудову. Чи навіть зміну поколінь. Судіть самі: на матчі двох перших турів (проти Німеччини і України) наставник викликав відразу вісім нових гравців (Симон, Регілон, Гарсія, Меріно, Родрігес, Траоре, Ферран Торрес, Фаті), ще троє - Ольмо, Пау Торрес і Оярсабаль лише недавно дебютували у першій збірній (правда, останнього довелося викреслити зі списку «призовників» через позитивний тест на коронавірус; замість нього був терміново довикликаний Морено).

З досвідчених старожилів залишилося лише троє: Бускетс, Серхіо Рамос і Хесус Навас. Загалом, склад, виставлений Луїсом Енріке на гру проти німців, можна по праву вважати експериментальним. Хоча, з іншого боку, тренер заявив, що якби чемпіонат Європи був завтра, він би все одно викликав саме цих виконавців. Лукавить, напевно, тому що, вочевидь, таким гравцям, як Іско, Мората, Дієго Коста, Альба, Сауль і Коке тренер просто дав можливість перепочити.

Цікаво, що і для самого Луїса Енріке стартові матчі нинішньої Ліги націй теж можна назвати своєрідним дебютом. Нагадаємо, що колишній тренер «Барселони» очолив збірну Іспанії після провального для «фурії» ЧС-2018, проте через сімейні причини був змушений на деякий час покинути команду (у його доньки був діагностований рак, в серпні минулого року вона померла). Відбір на Євро-2020 іспанці провели під керівництвом асистента Енріке - Роберта Морено, який обіцяв, що при необхідності поступиться своїм місцем Енріке. Провели відмінно, традиційно посівши перше місце в групі. За цей час Морено виріс у власних очах і захотів і далі бути наставником збірної. Але Луїс Енріке повернувся, і саме його іспанська федерація по-новому затвердила головним тренером, тоді як Морено в штабі Луїса не виявилося... Хто правий в тій ситуації, а хто ні - нехай розбираються іспанці. Нам своє потрібно робити.

Перед матчем зі швейцарцями головний тренер збірної України Андрій Шевченко дав зрозуміти, що в поєдинку слід очікувати кадрових сюрпризів. І вони дійсно були: дебютували в головній команді країни Тимчик і Михайличенко, вийшов з перших хвилин Коноплянка, який не має ігрової практики. Вбачається, що в грі з Іспанією Шевченко робитиме ставку в першу чергу на результат. Тому що до Євро ще далеко, а в групі А Ліги націй потрібно утриматися вже зараз. Тому, на наш погляд, тренерський штаб «синьо-жовтих» шостого вересня буде спиратися на найбільш перевірених бійців. Хоча, з іншого боку, через травму Миколенка на лівому фланзі захисту, напевно, знову зіграє Михайличенко. А ось на протилежному фланзі, швидше за все, буде діяти Караваєв. Потрібно чекати повернення в основу і Марлоса: без нього в центрі поля в матчі зі швейцарцями креативу було не так вже й багато. Ще припустимо, що на місці лівого вінгера зіграє Яремчук. Або ж Шевченко «перепрофілює» Циганкова.

А ось якщо і чекати від Шевченка експерименту, то це, хіба що, з позицією голкіпера: чомусь здається, що з перших хвилин вийде Лунін: вкрай мотивованому воротареві «Реала» дадуть можливість проявити себе на домашній арені чемпіонів Іспанії.

Суперники досі не так часто перетиналися на футбольному полі. Майбутня зустріч стане для них лише шостою. Величезна перевага в цих протистояннях за піренейською збірної: чотири перемоги і одна нічия. Але, що цікаво, лише одна з цих чотирьох перемог «Червоної фурії» вийшла з великим рахунком (в пам'ятному 2006 році, на чемпіонаті світу, де команда Олега Блохіна на старті турніру «влетіла» 0:4), в інших іспанці перемагали з мінімальним рахунком. Останні за часом матчі - у відборі на Євро-2016. Тоді в обох випадках іспанці виявилися сильнішими з однаковим рахунком 1:0.

Луїс ЕНРІКЕ, головний тренер збірної Іспанії:

«Наша мета - перемагати в кожній грі і набирати очки. Я цього хочу і намагаюся донести це до футболістів, щоб вони думали так само. Наші суперники по групі Ліги націй будуть одними з фаворитів на чемпіонаті Європи, але ми збираємося його виграти. Мені подобається грати в Лізі націй, і я люблю працювати зі збірною».

Андрій ШЕВЧЕНКО, головний тренер збірної України:

«Проти Швейцарії вся команда зіграла добре, але перш за все я хочу привітати наших дебютантів. Перший тайм вийшов для нас дуже складним, але Швейцарія - це потужна команда з відмінними гравцями і грамотною тактикою. Часом вони змушували нас оборонятися занадто глибоко. До матчу проти Іспанії треба пройти відновлення. Ми подивимося, як футболісти будуть почуватися».

Орієнтовні склади:

Збірна Іспанії: де Хеа, Карвахаль, Торрес, Рамос, Гайя, Бускетс, Меріно, Тіаго, Навас, Фаті, Родріго

Збірна України: Лунін, Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Михайличенко, Сидорчук, Зінченко, Маліновський, Марлос, Яремчук, Мораес.

6 вересня, неділя

Іспанія — Україна
Мадрид. Стадіон імені Альфредо Ді Стефано. 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Україна»
ІСПАНІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Бенуа Бастьєн (Франція)
Прогноз Sport.ua — 2:2

 

 
  • 1.48
  • 4.44
  • 6.85
Сделать ставку
 
  • 1.50
  • 4.55
  • 6.80
Сделать ставку
 
  • 1.49
  • 4.60
  • 6.70
Сделать ставку

 

Опитування

Голосів 364
Спрогнозуйте результат матчу Ліги націй між збірними Іспанії та України, який відбудеться 6 вересня в Мадриді.

Велика перемога Іспанії

85 голосів 23.35 %

Мінімальна перемога Іспанії

74 голоса 20.33 %

Нічия

125 голосів 34.34 %

Мінімальна перемога України

67 голосів 18.41 %

Велика перемога України

13 голосів 3.57 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 132
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
Верим в лучшее, но счёт 2:2 вообще слабо представляется
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mac_Gyver
Лучше уж Мораеса заменить на Марлоса. Ярмоленко сейчас объективно лучший в СбУ. Да и Караваев вместо уверенно сыгравшего Тымчика вызывает удивление.
babulia75
2:2????? це з області фантастики. якщо хоч гол заб'ємо то буде круто
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ingvar8888
Привести з Іспанії нічійку було би дуже і дуже добре!...
А так подивимося що краще: Іспанський хамон чи Українське сало!
Головне щоб Іспанці нам свиню не підсунули, десь в районі 3-0 чи 5-1....
А так усе буде добре!
Igor Krasnenko
Всем песимистам вспомнить как ми с чемпионами Европы ( Португалией ) набрали 4 очка в 2 х матчах
Так что все в наших руках
fifadinamo
Наши забьют первыми и все будет Украина! И пусть весь мир подождет
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
lenares85
Игру со Швейцарцами показали отвратную, проиграли центр поля и контроль мяча, то что выиграли простофарт. На контрах играть не получалось особо. Шева сказал нужно показать игру но где она. Да на пресухе сказал команда Швейцарии сильная но когда уже можно будет сказать такое про сб. Украины. Состава как такого нету разбалансованые игроки разного уровня , тот же Коноплянка в Шахтере выходит на 10 минут в конце матча , еле ходит а его в основу.
8number
Надеемся на лучшее. Всё будет гуд.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вячеслав Авдеев
Интересно в каком тайме Сидорчука выгоняет с поля?
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Тарас Чубак
Щось зі складом здається не вгадають, чому наприклад Караваєв буде грати замість Тимчика, який вже показав, що у захисті він кращий. Ярмола видав класний матч, та і Мораєс без м'яча, як показує практика, не ефективно. Короче хотілося щоб ви не вгадали зі складом))
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Микола Унгурян
2-2? Це хіба що іспанці будуть грати у шашки. Добре буде якщо 2-1 чи 3-1
Александр Шевченко
Главное чтобы на поле не было старых бразильских пердунов, которые растроворяются в сборной, ибо на них никто не играет. Чмораес это ваще аля БЕседин, биться-бороться в сборной, но даже у БЕседина в сборной статистика лучше, чем у этого пердуна. Ну, а Марлос, его и в шлаке днонецком не видно против сильных команд, куда его на поле против Испании.