Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 20 вересня 2020, 23:20
4281
9

Сильні і без Кріштіану. Португалія вдома розібралася з Хорватією

Єдиний свій м'яч хорвати провели лише під завісу поєдинку

| Оновлено 20 вересня 2020, 23:20
4281
9
Сильні і без Кріштіану. Португалія вдома розібралася з Хорватією
twitter.com/CornerfootF

Ліга націй УЄФА стрімко набирає ходу в своєму розіграші. Баталії перших днів у найвищому дивізіоні були досить напруженими, після чого черга вступити до боротьби підійшла до мало не найцікавішого для спостереження квартету. Певна річ, якщо не брати до уваги групу збірної України. Третій набір з чотирьох команд в лізі А зумів включити в себе обох фіналістів чемпіонату світу 2018-го року, а також переможця першого в історії розіграшу Ліги націй. Доповнювала цю і без того напружену атмосферу національна команда Швеції, яка «вдало» підвищилася в класі двома роками раніше.

Португальцям і хорватам жереб наказав зустрітися вже першого ігрового дня. До гостьового поєдинку на «Драгау» колектив Златко Даліча підходив із загостреним почуттям недомовленості в першому розіграші даного турніру. «Картатих» від зниження рангу врятувала тільки зміна регламенту і супутнє їй розширення елітного дивізіону. А ось колектив Фернанду Сантуша заходив на новий виток в історії національної команди своєї країни, але вже з чітко вираженою необхідністю захистити досягнення минулого розіграшу в умовах чергового надходження молодих виконавців.

Залишилися позаду ті часи, коли збірна Португалії була вразлива без присутності Кріштіану Роналду на футбольному полі. Головна зірка залишилася поза заявкою на цю зустріч через екзотичну травму (укусу бджоли в палець на нозі), а футболку з його номером навіть передали Сержіу Олівейрі, який на полі з'явився лише за дев'ять хвилин до кінця основного часу. Сантуш вибрав схему з «фальшивою дев'яткою» в особі Жоау Фелікса і не прогадав. Простору безпосередньо у штрафному хорватів було не так вже й багато, зважаючи на щільність між гравцями захисту, а ось опорна зона без Брозовіча явно давала слабину.

Уже в першому таймі з підступів до чужих володінь португальці двічі перевірили лівий каркас воріт на міцність. І це була лише мала частина від загального числа їхніх разючих наступів. Голкіпер Лівакович рятував свої ворота на найвищому рівні виконання аж до прицільного удару від Канселу з-за меж штрафного на 41-й хвилині, і тільки лише після цього хорвати почали втрачати впевненість у власних силах.

На другий тайм Даліч не виконав жодної ротації в грі своїх підопічних, тому суперники просто почали надолужувати втрачену до перерви реалізацію. Жота і Фелікс точними ударами під голкіпера з середньої дистанції довели різницю в рахунку на табло до загрозливого стану за третину години до кінця поєдинку. І тільки ці дії господарів підштовхнули Даліча до ротації.

Відправлені в бій хорвати зуміли спорудити лише один небезпечний момент, який і був успішно завершений Петковичем ударом з лівого флангу штрафного. Гра в цей момент тільки перейшла в компенсований до другого тайму час, тому португальці знову повернулися до плину подій, провівши успішний розіграш кутового на правому фланзі. Пепе скинув м'яч на Андре Сілву, який з близької відстані на дальній штанзі проштовхнув його у ворота. Украй впевнений старт від власника титулу, а у «картатих» намічаються проблеми.

Другий ігровий день для Португалії відзначиться необхідністю зіграти гостьовий поєдинок проти Швеції, а Хорватія отримає рідкісний шанс у домашніх умовах взяти реванш у збірної Франції за поразку в фіналі чемпіонату світу 2018-го року.

Ліга націй УЄФА. Груповий етап. Ліга А. Група 3. 1-й тур.

Португалія – Хорватія – 4:1

 Канселу, 41, Жота, 58, Фелікс, 70, А. Силва, 90+5 – Петковіч, 90+1

 Єдвай, 60, Барішич, 71

Португалія: Лопеш – Геррейру, Діаш, Пепе, Канселу – Фернандеш, Данілу, Моутіньо (Олівейра, 81) – Б. Сілва (Трінкан, 78), Фелікс (А. Сілва, 88), Жота.

Хорватія: Лівакович – Барішич, Віда, Ловрен, Єдвай – Ковачіч, Пашаліч (Брозовіч, 61) – Ребіч, Влашіч, Брекало (Перішіч, 61) – Крамаріч (Петковіч, 73).

Арбітр: Давіде Масса (Імперія, Італія)

Стадіон: «Драгау» (Порту, Португалія)

Удари (у площину): 25 (10) – 5 (2)
Кутові: 8 – 4
Оффсайди: 2 – 1.

ПОРТУГАЛІЯ-ХОРВАТІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C 

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 37
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 18
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maxcrimea10
Если бы не вратарь, 6-7 получили бы хорваты..
pahentrahen
укус пчелы в палец ноги - звучит как название рок группы)
OKs100
И это та Португалия, которую сборная Украины недавно уничтожала на поле.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил