Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 04 вересня 2020, 23:30
28973
31

Швейцарські ЗМІ: «Швейцарія зробила все, але Україна перемогла»

Sport.ua представляє огляд швейцарської преси після перемоги України над Швейцарією в Лізі націй

| Оновлено 04 вересня 2020, 23:30
28973
31
Швейцарські ЗМІ: «Швейцарія зробила все, але Україна перемогла»
cdt.ch

У четвер, 3-го вересня, в поєдинку Ліги націй збірна України на «Арені Львів» обіграла національну команду Швейцарії з рахунком 2:1.

«Одного диригента недостатньо: швейцарські футболісти програли в першому матчі Ліги націй», — пише видання Neue Zürcher Zeitung, яке видається німецькою мовою.

«У своєму першому за довгий час матчі швейцарці програли з рахунком 1:2 перед порожніми трибунами в Україні. Граніт Джака — хороший капітан. Але крім нього майже ніхто не брав гру на себе. Сеферович забив хороший гол, але не зробив нічого по-справжньому видатного.

На стадіоні було тихо, як у концертному залі, коли згасло світло, і глядачі чекають на диригента. Але на львівському стадіоні яскраво горіли ліхтарі. Було так порожньо і тихо, що навряд чи хтось підозрював, що ось-ось щось має статися», — пише Neue Zürcher Zeitung.

«Гірка поразка Швейцарії. За підсумками цілком збалансованої гри збірна України виграла з рахунком 2:1. Сеферович нівелював перевагу, здобуту Ярмоленком, але гол Зінченка у другому таймі став вирішальним», — пише Corriere del Ticino.

«290 днів. Рівно стільки часу минуло з останнього матчу збірної Швейцарії. У Львові швейцарська команда повернулася на поле, але невдало — господарі виграли з рахунком 2:1. Перший матч у Лізі націй став гірким для наших гравців.

Швейцарія почала дуже добре. Швейцарська команда грала наполегливо і сміливо. Але Україна незабаром прокинулася, особливо виділявся Маліновський, який влучив у стійку. А на 14-й хвилині Ярмоленко магічним чином вивів збірну України вперед. Команда Петковича продовжила боротися, але українці продовжували створювати момент за моментом. Але потім швейцарці перехопили нитки гри. Сеферович зрівняв рахунок на 41-й хвилині, але справжнім мозком команди був саме Граніт Джака.

У другому таймі Швейцарія намагалася вийти вперед, але ані Штеффену, ані Варгасу це не вдалося. Розлючений Андрій Шевченко говорив зі своїми помічниками італійською. На 68-й хвилині чудовий гол забив Зінченко. Заміни у виконанні Петковича не дали бажаного ефекту. Швейцарія боролася до кінця, але все ж зазнала поразки з рахунком 1:2», — розповідає про гру Corriere del Ticino.

«Швейцарія зробила все можливе, але Україна перемогла», — говорить заголовок видання LaRegione Ticino.

«Боротьба в Лізі націй почалася для Швейцарії з поразки. Збірна України перемогла швейцарців з рахунком 2:1. У першому таймі Ярмоленко відкрив рахунок ударом п'ятою, скориставшись пасом Тимчика. Наприкінці першого тайму забив Сеферович. На 68-й хвилині збірну України вивів вперед Зінченко. Але це було скоріше збігом обставин, ніж підсумком переваги збірної України на полі.

Граніт Джака, який вийшов на матч з капітанською пов'язкою, надихав збірну Швейцарії. Але на відмінний старт швейцарської команди збірна України відповіла швидкістю. Спочатку Маліновський влучив у стійку, а потім Тимчик віддав на Ярмоленка, який забив п'ятою. Збірна Швейцарії була дезорієнтована, але завдяки Джаці та Емболо швейцарська команда прийшла до тями і почала тиснути на ворота Пятова. Швейцарці більше володіли м'ячем, і гол Сеферовича на 41-й хвилині був цілком логічним.

У другому таймі Швейцарія стартувала активно. Щонайменше, до моменту Варгаса на 55-й хвилині, який йому створив Штеффен. Але це був один з небагатьох яскравих епізодів у виконанні збірної Швейцарії. Україна, яка виглядала фізично більш свіжою, тримала гру під своїм контролем. Зінченко забив шикарний гол завдяки своїй лівій нозі, яка залишила Соммера за бортом. Петкович спробував оживити гру замінами, але оговтатися від удару Швейцарія так і не змогла. У кінцівці зустрічі Штеффен був близький до того, щоб зрівняти рахунок, але забити так і не зміг», — зазначає LaRegione Ticino.

У наступному поєдинку Ліги націй, який відбудеться 6-го вересня, збірна України зіграє з національною командою Іспанії.

Оцініть матеріал
(124)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ
Футбол | 06 травня 2024, 09:50 1
Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру

Розгроми від Динамо і Шахтаря, звитяга Скрипника, перемога Дніпра-1 у дербі
Футбол | 07 травня 2024, 02:20 0
Розгроми від Динамо і Шахтаря, звитяга Скрипника, перемога Дніпра-1 у дербі

Найцікавіші події 27-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vit18
З приводу більш свіжішої України можна посперечатися. Я б навіть сказав, що Швейцарія виглядала більш свіжішою.
Андрей Абзонь
Адекватно
fifadinamo
В таких матчах многое зависит от судьи, все забыли что "игрок номер 1" сыграл на отлично, вот ему огромное спасибо.
На протяжении всего матча было ощущение, что наши забьют ровно столько, сколько нужно и реально берегут силы. Кто что бы не говорил, но я думаю, что Шевченко с командой и до матча, и во время и после него в мозгу будильник калатает: "Испания!". А вот там реально будет видно на что способна наша сборная, вот там будет оценка, извиняюсь не от экспертов и завсегдатаев спорт. юа, а от мировой футбольной элиты. Дай бог что бы нам не попались педерсены и кашаи.
Вірю в свою збірну, мрію про перемогу, разом з тим розумію, що нічия чи мінімальний програш, але в бою, буде також добрим результатом. Ну якось так
Доброгорский Юрий
Матч мне очень напоминал игру ДК-ШД...
Самоотдача и реализация - залог успеха.
Vbolivalnyk-Peter
Цікаво що би "співали" швейцарський ЗМІ якби грали у Львові при забитих трибунах..
Lucky Lucky
Сделали, что смогли и что позволили, а это - не много: шальной гол с 30 метров и удар в штангу. При тотальном владении мячом во второй половине первого тайма и части второго - ничего сообразить не смогли, наши при этом могли легко засунуть ещё как минимум два(момент Коноплянки и Мораеса, плюс штанга Малиновского и несколько перспективных контр-атак, запоротых последней передачей).
Vbolivalnyk-Peter
Серби теж були не "ликом шиті" і теж перед матчем ніхто не очікував такого знущання. Ти коли небудь був на матчах збірної у Львові ( Чи то Україна чи то Арена Львів)? Там навіть сидячи на трибунах отримуєш такий заряд енергії, що здається гори би звернув. Тому малюнок гри був би зовсім іншим. А щодо моментів.. так давай підрахуємо: 2-3 момента у Швейцарців ( з них реальний один - коли влучив у штангу) проти 4 майже 100% моментів у наших ( штанга, Ярмоленко, Коноплянка, Мораес)... Так що рахунок міг бути "печальним" не для нас, а для червоних.
korsun_skif
Автор занадто зловживає словом "але" в статті!
Servicant
Да, без зрителей любой самый важный матч подсознательно воспринимается как тренировка. Не представляю, как у игроков получается настраиваться на игру при пустых трибунах.
Mac_Gyver
Весьма самокритичные.
spqr-te
От не знаю чи радів би я збірній України, де було б лише кілька етнічних українців. Це вже не збірна, а клуб, який бере участь у турнірах збірних.
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил