Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 04 вересня 2020, 16:25
90355
194

Переможний дебют в еліті. Україна у Львові здолала Швейцарію

Команда Андрія Шевченка вдало стартувала у вищому дивізіоні Ліги націй

| Оновлено 04 вересня 2020, 16:25
90355
194
Переможний дебют в еліті. Україна у Львові здолала Швейцарію
УАФ

Львів залишається неприступним бастіоном збірної України. Наша національна команда ще жодного разу не програвала в столиці Західної України. Не програла і на цей раз - в матчі проти Швейцарії.

За допомогою поєдинків Ліги націй наша збірна буде готуватися вже безпосередньо до Євро, хоча в той же час будуть експерименти зі складом - приблизно так висловився напередодні гри Андрій Шевченко. Чесно кажучи, спочатку не дуже було зрозуміло, як головний тренер збірної України буде проводити, точніше, поєднувати рішення цих двох практично взаємовиключних завдань. Але чим ближче ставав старт другого за ліком розіграшу цього дивного, але цікавого турніру, то ставало зрозуміло, що Андрій Миколайович все ж зробить свій вибір на користь результату.

Саме на такий розвиток сюжету вказувала хоча б та обставина, що розширений список кандидатів у збірну Шевченко «почистив» на користь бувалих і перевірених бійців. За два дні до матчу зі швейцарцями табір збірної покинув через травму Шапаренко, за день до гри від збірної України «відчепили» Бондаря, Безуса, Макаренка і Болбата. Все б нічого, але останнього наш тренер називав «найкращим на зборах». Чому тоді гравець «Шахтаря» залишився поза списком?

Проте, стартовий склад «синьо-жовтих» на матч проти Швейцарії виявився досить несподіваним. Вихід з першим хвилин Михайличенка на позицію лівого захисника читався через травму Миколенка: тут все зрозуміло, іншої кандидатури просто немає. А ось вихід на протилежному фланзі Тимчика можна назвати свого роду експериментом. Чому не Караваєв? Або той же «найкращий» Болбат? Складно було передбачити і вихід з перших хвилин Коноплянки, який не має постійної ігрової практики в «Шахтарі». Та й Мораєс на вістрі атаки - якось несподівано...

Що ж стосується колеги Шевченка - Владімира Петковича, то він був змушений комплектувати свою команду за принципом «хто живий - того в стрій»: аж надто багато було у наставника швейцарців кадрових втрат. Але ця біда наших гостей на старті матчу практично не була помітною: швейцарці дуже жваво і активно почали гру. Більш того, саме гості спочатку володіли ігровою ініціативою. Досягли вони її завдяки високому пресингу, атакуючи наших уже поблизу штрафного майданчика Пятова.

Але перший гольовий момент створили українці. Малиновський розрядив свою «гармату» з-за меж штрафного майданчика - гостей врятувала лише штанга; повторний удар Ярмоленка мети не досяг.

Цей момент став переломним для господарів. Через кілька хвилин вони відкрили рахунок. Гольову атаку спорудили на правому крилі атаки. Малиновський вивів на ударну позицію Тимчика, який з другої спроби віддав передачу на Ярмоленка, і Андрій п'ятою відправив м'яч у ворота. Красиво, хоча і несподівано (якщо судити по стартовому відрізку матчу).

Трохи пізніше міг відзначитися і наш лівий вінгер - Коноплянка, який завершував швидку контратаку, розпочату Кривцовим, але Євгена банально підвела майстерність.

А що ж гості? На 27 хвилині вони завдали першого удару по воротах Пятова: Варгас запустив м'яч над поперечиною. Однак недооцінювати їх все ж не варто: вони тримали в постійній напрузі наш захист і голкіпера.

Другий удар по воротах Пятова виявився результативним. Сеферович зважився на дальній удар в ближній кут: наш голкіпер постелився в струнку, але відбити м'яч не зумів. Якось дуже легко гостям вдалося створити цей гол: і коли був обіграний в центрі поля Зінченко, і коли залишився не при справах Пятов.

Що можна сказати по першому тайму: в цілому рівна гра, тому її підсумок можна вважати цілком закономірним. Гості були більш старанні в пресингу. Господарі - в контратаках. Непогано проявив себе наш правий фланг в особі Тимчика і Ярмоленка, чого, на жаль, не скажеш про лівий фланг.

Другий тайм українці почали не так, як перший - активніше, швидше і наполегливіше. Приблизно так, як почали гру гості. Однак до подібного розвитку подій команда Петковича виявилася готовою: вона постаралася якомога швидше перевести гру в середину поля.

Шевченко відреагував заміною Коноплянки на Яремчука. Зізнатися, вона напрошувалася: півзахисник «гірників» був в цей вечір напевно найслабшою ланкою збірної України.

І тут же команди обмінялися небезпечними моментами. Більш небезпечно вийшло у гостей: удар Варгаса головою парирувала штанга, а ось прохід Малиновського закінчився неточним ударом.

Коли гра майже перетворилася на гойдалки, наша команда забила другий гол. Причому зробила це елегантно і класно: Зінченко без розбігу зльоту завдав удару в дальній кут, і Соммер лише поглядом провів м'яч. Автор голу присвятив взяття воріт пам'яті колишнього лікаря збірної України Худаєва.

Зінченко мав шанс зробити дубль, але здалеку запустив м'яч вище дев'ятки. Подібним відзначився і Яремчук. До речі, з виходом Романа наш лівий край атаки по-справжньому ожив (саме там грав форвард «Гента», а не на вістрі атаки, де залишався Мораєс).

Після цих двох моментів наші якось знітилися. А ось гості навпаки - додали. Простріли, навіси, неточні удари: Швейцарія робила все, щоб відігратися. Але наші вистояли. І здобули першу перемогу в новому році, в новому сезоні, на старті нового турніру, продемонструвавши при цьому досить якісний футбол проти гідного і кваліфікованого опонента.

Ліга націй. Дивізіон А. Група 4.

Україна - Швейцарія - 2:1

Андрій Ярмоленко (14), Олександр Зінченко (68) - Харіс Сеферович (41)

Олександр Тимчик (86) - Ніко Ельведі (59), Ренато Штеффен (83)

Україна: Андрій П'ятов, Богдан Михайличенко, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Олександр Тимчик, Руслан Маліновський, Тарас Степаненко, Євген Коноплянка (Роман Яремчук, 54), Олександр Зінченко, Андрій Ярмоленко, Жуніор Мораєс

Швейцарія: Ян Соммер, Ніко Ельведі, Стівен Цубер (Ренато Штеффен, 46), Кевін Мбабу, Рікардо Родрігес, Мануель Аканджі, Граніт Джака, Джибріль Соу (Мішель Ебішер, 82), Брил Емболо, Рубен Варгас (Албіан Аеті, 73), Харіс Сеферович

Арбітр: Андреас Екберг (Швеція)

Стадіон «Арена Львів» (Львів, Україна)

УКРАЇНА - ШВЕЙЦАРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(295)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі
Бокс | 25 квітня 2024, 14:53 6
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі

Також MEGOGO покаже поєдинок Берінчик – Наваррете

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 37
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 194
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
футфан
Ярмоленко харош, а Коноплянка дно. З іспанцями буде ротація складу
Ukraine_Kiev_Fan
Всех с победой! Сыграли лучше, чем я думал после такого простоя! Тымчик огонь! Коноплянка сдулся, на его фоне Ярмоленко молодой мальчик!
Alexandr Rozovyk
Шева поменял Коноплянку, что бы приберечь на Испанию)))) А если серьезно, то Конопа уже давно не уровень сборной. Приятно удивил Тымчик и даже Ярмола под конец не особо выдыхался. Яремчук тоже неплохо осчежил игру. Поменьше бы брака у команды и вообще б было шикарно
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mac_Gyver
Семижильный Ярмола - это что-то новое. Коноплянке же пора на пенсию.
Vipfishman2
Лучшего игрока сборной Украины Андрея Украины с 38 голом в составе команды , с очередным ассистом и матчем , в котором он опять был лучшим !!! Молодец Ярмоленко , отлично Тымчик !!
Александр Пересадько
Пора Лунина продовжать.Хоть и Пятова жалко.Коноплянку гнать в шею.Его максимум Днепр 1 и то не на весь матс
K_Sarioglo@i.ua
Отличный результат, особенно Тымчика похвалить хочется - супердебют! Плюс Украине повезло, что Испания на последней минуте отыгралась, так что после 1-го тура мы лидеры! Браво!
Хотя надо отметить, что при этом на бумаге свой самый "легкий" матч в этой группе мы уже сыграли и дальше будет только труднее. Но истинная сила познается именно в таких матчах!
Злобный Енот
Вітаю усіх з перемогою
Дмитрий Украинский
Пятов вечно выбивает мяч на противника и это постоянно и в Сборной и в Шахтере! Пусть тренируется выбивать мяч верхом и далеко и на своих желательно! А вообще он уже старый! Уже пора дать дорогу молодому игру Реал Мадрид - Лунину!
Крот
Первый тайм очень слабо, второй лучше, коноплянка ниочем, молодеж отлично, Лунина уже подпускать пора! А так с победой
Alexandr Dorofiy
Всіх з перемогою! Другий тайм вже веселіше,але прибавляти ще треба.
Сан Саныч
я видел как в перерыве работники стадиона штангу рихтовали после удара Малины
Poltfut
С победой!!! Львов Фартовый и удобный для сборной. После простоя- результат есть
Женя Матийчук
Украина 1 місце в групі, так тримати
Artyom Ilchenko
С победой, любимая сборная! Немного повезло, конечно, но игра есть! Главное - прибавить к матчу с испанцами!
Коля Драган
Крноплянка повне дно паси всі назад або поперек креативу 0 загострення ноль обводок нема швидкості нема. Що він робить в цій збірній - 1 один футболіст коли він на полі краще би вже випустили циганкова хоч це і не його позиція але я думаю толку було б набагато більше
Cityzen83
Это Львов детка! Пох@й на качество игры, пох@й кто тренер, пох@й какие футболисты на поле, все равно выиграет УКРАИНА!!! Всех с победой.
Поручик Ржевский
Играла сборная Украины так себе.
Но Львов сделал своё дело - победу!
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил