Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 03 вересня 2020, 20:25
29538
123

Україна — Швейцарія. Прогноз і анонс на матч Ліги націй

Чи довіриться новачкам Андрій Шевченко?

| Оновлено 03 вересня 2020, 20:25
29538
123
Україна — Швейцарія. Прогноз і анонс на матч Ліги націй
УАФ

У четвер, 3-го вересня, збірна України зіграє проти Швейцарії у межах Ліги націй. Поєдинок пройде на «Арені Львів» і, як зазвичай у світі під гнітом коронавірусу, глядачів на трибуни не допустять.

Ліга націй — відносно новий турнір під егідою УЄФА. Ідея ще остаточно не прижилася, але її потенціал досить непоганий. Зрештою, куди цікавіше грати з топ-командами, ніж проводити товариські поєдинки зі слабкими суперниками.

На цей раз збірній України буде протистояти Швейцарія, яка посідає 12-е місце в рейтингу збірних ФІФА. Українська національна команда розташувалася на його 24-му рядку. Це буде перший поєдинок для обох збірних в групі А Ліги націй сезону 2020/2021. Також до групи входять національні команди Іспанії та Німеччини. За підсумками групового етапу найкраща команда вийде до фінальної частини Ліги націй, найгірша опуститься до групи В.

Через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19 практично всі європейські збірні давно не грали. Україна, наприклад, останній поєдинок провела 17-го листопада, зігравши 2:2 із Сербією у відборі на Євро-2020. Весняні матчі були скасовані через пандемію, а потім на рік був перенесений і Євро-2020. З одного боку, збірним дуже не вистачає ігрової практики. З іншого боку, гравці скучили за футболом, за своїми національними командами. «Майже рік не бачилися. Останній матч був ще минулого року... Звичайно, всі скучили і з великим задоволенням зібралися», — вважає гравець збірної України Олександр Караваєв.

Наставник збірної України Андрій Шевченко вирішив провести тривалий підготовчий збір. Команда почала збиратися в Харкові вже 26-го серпня. Викликав Шевченко і декількох новачків. Зокрема, Богдана Михайличенка, Валерія Бондаря, Олександра Сироту, Георгія Бущана, Олександра Тимчика та Владислава Супрягу. Щоправда, частина гравців тільки потренувалися з національною командою, потім залишивши розташування збірної, але перше знайомство все ж відбулося.

«Ми викликали новачків, і комусь із них я завтра дам шанс зіграти. Ось над цим я і думаю... У мене зараз є робота, у нас є цілі: це — Євро-2020, це — Ліга націй і кваліфікація на чемпіонат світу-2022», — сказав головний тренер «синьо-жовтих» Андрій Шевченко на передматчевій прес-конференції, чітко позначивши пріоритети своєї команди.

«Думаю, що збірна України демонструє футбол європейської якості. Вона довела це у відборі на Євро-2020 і в Лізі націй-2018/2019. Мої компліменти Андрію Шевченку», — не поскупився на похвалу наставник збірної Швейцарії Володимир Петкович.

До речі, збірна Швейцарії не ликом шита. У відборі на Євро-2020 швейцарська національна команда посіла перше місце в групі D, випередивши збірні Данії, Ірландії, Грузії та Гібралтару. Та й 12-е місце в рейтингу ФІФА (і 7-е серед всіх європейських збірних) просто так не дістається.

Важко сказати, як буде виглядати збірна України після такого тривалого простою, хоча те ж саме можна сказати і про Швейцарію. Багато чого буде залежати від того, яку тактику обере Шевченко на матч, чи захоче він ризикувати, чи буде активно використовувати новачків або довіриться досвідченим гравцям... У будь-якому випадку, поєдинок обіцяє бути дуже цікавим. Швейцарія, звичайно, не подарунок, але й на Україну практично ніщо не тисне, адже Ліга націй — це не відбір на чемпіонат Європи чи світу. Так що чекаємо симпатичного і в міру відкритого футболу із забитими голами.

Орієнтовні склади:

Україна: Пятов — Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Соболь, Степаненко, Маліновський, Зінченко, Ярмоленко, Циганков, Яремчук.

Швейцарія: Зоммер — Родрігес, Аканжі, Ельведі, Мбабу, Джака, Соу, Штеффен, Мехмеді, Емболо, Сеферович.

 
  • 2.44
  • 3.18
  • 3.088
Сделать ставку
 
  • 2.41
  • 3.30
  • 3.20
Сделать ставку
 
  • 2.46
  • 3.10
  • 3.05
Сделать ставку

3 вересня, четвер

Україна — Швейцарія
Львів. Стадіон «Арена Львів». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Україна»
УКРАЇНА — ШВЕЙЦАРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Андреас Екберг (Швеція)
Прогноз Sport.ua — 2:1

Опитування

Голосів 292
Спрогнозуйте результат матчу Ліги націй між збірними України і Швейцарії, який відбудеться 3 вересня у Львові.

Велика перемога України

43 голоса 14.73 %

Мінімальна перемога України

152 голоса 52.05 %

Нічия

72 голоса 24.66 %

Мінімальна перемога Швейцарії

16 голосів 5.48 %

Велика перемога Швейцарії

9 голосів 3.08 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(83)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 4
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Коментарі 123
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vitaha33
Думаю, зліва Шева поставить Яремчука, як в останніх матчах, спереду Мораес, справа Ярмола. А новачком у старті буде Михайличенко
mov4uk
Напрошується вихід в старті на правому фланзі Марлоса,який набрав хорошу форму і Мораеса в нападі...Яремчук може зіграти з ліва
Александр Жаирс
Поверніться на свою землю.Зараз рветься до влади партія "Лехаїм", якщо хто не знає, так перекладається на іврит "за життя". Всі їхні лідери мільярдери, хочеться задати їм питання-Навіщо вам міняти владу? Вам, що погано живеться, або жаба давить, що Порошенко прийшовши до влади вдвічі збільшив свої статки? Не розумію українців, як можна голосувати за цих пройдисвітів.
Вони блокують трибуну, щоб дати право голосу тим, хто 80% проголосували за відділення від України, хто вбивав тисячі наших хлопців, хто кричав-Путін приди..Не дивно, що це їх лєкторат і вони за нього ж-пу рвуть. А ви обговорюєте КПРС, якого вже 30 років немає.
Александр Шевченко
Ору, Ифанова. Он думает, что если бы совок не распался, то сейчас бы он был на уровне Китая, а его Запорожье родное было бы типа Уханем или Шенженем каким-то с крутыми постройками, дорогоами, развязками, ахаха)))) Ты пля спроси у жителей Благовещенска, как они сейчас живут и как они ездят за покупками в КИетай, а именно Хейхе и ликак там этот город зовут. Ушлые китайцы, поняли, что цапы бомжи с их строем и берут бабки с русских только так) За-то там в Благовещенске памятник ЛЕнину стоит, а напротив через Амур большой торговый центр китайский))
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Владимиров
Марлос и Мораес выйдут на замену.
Тарас Чубак
Думаю із новачків може вийде Тичмчик або Михайличенко, або разом, ну принаймні так хотілося б, але не здивуюсь і Караваєву з Соболем. Ще зараз трохи турбує форма флангів атаки, та центра оборони, Кривцов та Матвієнко хоч і круто відіграли відбір, але і тоді коли погано працював центр поля були постійні пожежі. Плюс зараз не у найкращому гуморі після останніх поразок, а найголовніше, що і замінити майже ніким не буде
dd dent
Не такой уж и экспериментальный состав
Diego Armando
Ярмола тагне!
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Disiny7
Не будет в старте новичков.
Ну не для того Ээээ сбор так рано начал, что бы проверять резерв. Ему нужен результат, ну не с Немцами и Испанцами его же добывать.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ingvar8888
Мінімальна перемога України...
1-0 або 2-1 якось так буде....
Tasha19
Лунин - Караваев, Кривцов, Бондарь, Матвиенко - Степаненко, Малиновский, Зинченко, Ярмоленко, Марлос - Яремчук
roman_kros
А я думаю, що в стартовому складі точно вийде Коноплянка і Марлос, а ще думаю Михайличенко. Циганков появиться десь в другому таймі на заміну Марлосу або Ярмоленко. Це легко прогнозується на основі попередніх матчів збірної. Не треба вигадувати велосипед.
Александр Шевченко
Надеюсь, спорт уа с пргнозом угадает, как и в мачте шахта-дк за суперкубок. Хочется победы от наших. Давайте на чистоту, со Швейцарией это лобовые игры, чтобы остаться в высшем дивизионе. С Испанией и Германией, нам не тягаться
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил