Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 серпня 2020, 11:47
11896
12

НАГОРНЯК: «Перемога в Суперкубку України - це результат роботи Луческу»

Спеціаліст в інтерв'ю Sport.ua висловився про матч за Суперкубок

| Оновлено 27 серпня 2020, 11:47
11896
12
НАГОРНЯК: «Перемога в Суперкубку України - це результат роботи Луческу»
УАФ. Сергій Нагорняк

Футбольний експерт Сергій Нагорняк в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua проаналізував матч за Суперкубок України «Шахтар» - «Динамо» (1:3) і відповів на інші запитання.

- Сергію Миколайовичу, як вам гра «Шахтар» - «Динамо» (1:3) в матчі за Суперкубок України?
- Все було просто. Дисципліна і порядок перемогли клас. За класом «Шахтар» вище, але за рахунок дисципліни, за рахунок використання слабких сторін «Динамо» обіграло «гірників».

- Луческу щось довів цією перемогою?
- Йому в такому віці вже нікому нічого не потрібно доводити. Він уже давним-давно все довів. Людина просто знаходиться на своєму місці, працює. Він довів, що навіть у 75 років він спокійно йде в ногу з часом у футболі. Луческу зіграв на слабких сторонах «Шахтаря», на тому, що «Шахтар» погано обороняється. У «Динамо» в цьому матчі три удари в отвір воріт - три голи. Але зате які голи, кожен гол по-своєму дуже хороший.

- Ці три голи - результат роботи Луческу або просто збіг обставин?
- Це результат роботи не тільки Луческу, а й усієї команди. У кожного гравця була якась установка. Десь знайшли слабке місце у «Шахтаря». У «Шахтаря» завжди в обороні були проблеми, а в цьому матчі - взагалі. Пятов всю гру був без роботи, а три м'ячі пропустив. «Динамо» терпіло, терпіло і домоглося свого. Перший тайм мені нагадав часи, коли я був у «Дніпрі», і ми грали з «Шахтарем». Ми витримували натиск «Шахтаря» і за рахунок швидких футболістів на контратаках обігравали їх. У поєдинку за Суперкубок те ж саме «Динамо» зробило.

- Третій Суперкубок поспіль «Динамо» виграло. Про щось це говорить?
- Кожна гра - це окрема історія. «Динамо» виграє Суперкубок, а чемпіонат виграє «Шахтар». Ми, як уболівальники футболу, сподіваємося, що буде інтрига в чемпіонаті. Попередні роки все було без інтриги, все було зрозуміло, на жаль. Сподіваємося, що в цьому році буде інтрига і буде набагато цікавішим український чемпіонат.

- Після цієї гри є надія, що «Динамо» може стати чемпіоном України?
- Рано ще про це говорити. Клас у чому полягає? Стабільність повинна у команди з'явитися. Подивимося, як Луческу цю стабільність привнесе в команду. Найголовніше, щоб у «Динамо» була стабільність, щоб від гри до гри додавали. Для «Динамо» зараз дуже важливо вийти в Лігу чемпіонів.

- Як вам молодь «Динамо»? Тимчик, Сирота, Супряга, Лєднєв. Справляються вони?
- У матчі за Суперкубок досить солідно виглядав Сирота. Недарма його викликали до збірної України. Хлопець на очах у тренерів збірної України довів, що він може конкурувати. Що стосується Тимчика, то, як на мене, він на цій позиції набагато впевненіше виглядає, ніж Кендзьора. Це моя думка. Супряга? Так, у нього не було особливо гольових моментів, крім одного в першому таймі. Може, там треба було раніше вдарити. Йому потрібно забити, і він відчує впевненість. Щоб відчути впевненість, йому потрібно пару м'ячів забити. Лєднєв з «Олімпіком» зіграв 25 хвилин, з «Шахтарем» - 10 хвилин. До нього придивляються. Його потенціал ми знаємо, але як він його використає? Будемо дивитись.

- З Луческу перші два матчі «Динамо» виграло з рахунком 7:2. Хороший показник?
- Те, що вони забивають, добре діють в атаці, звичайно, це дійсно так. Не кожен день «Шахтар» пропускає по три м'ячі. Коли «Шахтар» грав з «Колосом», моя думка, вони ще трошки не відійшли від «Інтера». Але видно проблеми у «Шахтаря» в оборонних діях. Стільки пропускати - змушує задуматися. І я погоджуся з Луческу: фінали потрібно вигравати.

У матчі за Суперкубок все могло бути. «Шахтар» мав беззаперечну перевагу у володінні м'ячем, особливо в другому таймі. Єдиною великою проблемою «Динамо» було те, що перші двадцять хвилин другого тайму команда грала взагалі без контратак. Якщо сказати простою мовою, вони відбивалися. Потім пару атак провели, «Шахтар» десь втомився. І третій гол «гірників» взагалі зламав. Інтрига могла б повернутися, якщо б Фернандо забив або Мораес.

Проблеми «Шахтаря» зрозумілі: це гра в обороні і нереалізація моментів. У матчі з «Динамо» вони досить створили моментів, щоб не програти. Для «Шахтаря» - це корисна гра для того, щоб подивитися на свою гру в обороні. Те, що проходить в Україні з командами більш слабшими, в Європі не проходить. Там потрібно працювати на повну.

- Луїш Каштру сильно нервував після гри. Щось його особливо зачепило?
- Все дуже просто. Маючи таку перевагу щодо володіння м'ячем, в першому таймі вони легко пропускали контратаки. У другому таймі «Шахтар» додав. Коли Каштру прибрав двох центральних захисників, то з десяти польових футболістів було вісім гравців атакуючого плану. Залишилися тільки крайні захисники. Тренер пішов ва-банк повний, хотів хоч щось зробити.

Було багато хаосу в другому таймі, лідери не зіграли так, як треба, той же Тайсон. В епізоді з першим голом, коли забивав Де Пена, Тете просто дивився футбол, там тактична помилка бразильця. Третій пропущений гол: Андрієвського зустрічав Матвієнко, а в середині штрафного майданчика, де повинні були знаходитися центральні захисники, їх не було. Не найкращий матч «Шахтаря» був, особливо в обороні.

- Що скажете про гол Жерсона Родрігеша?
- Це чиста заслуга і індивідуальна майстерність хавбека «Динамо». Не кожен футболіст у такій ситуації виконає подібний технічний прийом. Він показав високу майстерність. Ніхто не думав, що Родрігеш може так зіграти. А він Пятова і всіх переграв.

ФК Динамо

- Як вам початок чемпіонату України? Хто вас здивував? І як вам новачки УПЛ «Інгулець» і «Рух»?
- «Рух» пропустив відразу п'ять м'ячів від «Ворскли». А «Інгулець», може, більш готовим був. «Ворскла» і «Дніпро-1» грають в різних манерах. Якщо «Дніпро-1» просто катає м'яч, то було видно, що «Ворскла» грає з «Рухом» з позиції сили. Вони з перших хвилин показували, хто в домі господар. Вони гру зробили за тайм. Зрозуміло, що в другому таймі розслабилися, Юрій Максимов трошки незадоволений залишився цим. Але вони гру зробили за тайм. Наступний матч «Інгулець» буде в Полтаві грати. Цікаво буде подивитися на «Інгулець» на тлі «Ворскли», яка грає в дуже агресивний футбол. У першому турі здивував тільки воротар «Колоса» Євген Волинець. Не кожен в одній грі два пенальті з трьох відіб'є.

- Якби відбив третій пенальті, героєм взагалі став би?
- (Сміється) Він і так найкращий гравець туру. Це точно додасть впевненості йому і команді. Хлопці грають і знають, що у них позаду надійний тил, що в будь-який момент він може виручити. Це дуже важливо для команди.

- Євген Селезньов перейшов у «Колос». Чи допоможе він команді?
- Сподіватимемося. Думаю, що Євгена взяли, щоб його досвід допоміг в єврокубках. Ще Селезньов хоче забити 14 м'ячів і стати кращим бомбардиром в історії чемпіонатів України. У нього мотивація є. Те, що він підсилить, це однозначно. З його досвідом він підсилить. У майстерності Євгена ніхто не сумнівається.

- Як, на ваш погляд, збірна України виступить в Лізі Націй?
- Ярмоленко зараз не грає. Маліновський тільки починає підготовку до нового сезону. Зінченко не має постійної ігрової практики. Подивимося, як хлопці зіграють у цій ситуації. У зв'язку з коронавірусом ситуація непроста. Складно зараз судити, але ми сподіваємося, що хлопці нормально виступлять. Але як воно буде, подивимося.

- Яка ваша думка з приводу тріумфу в єврокубках «Баварії» та «Севільї»? Очікувано?
- «Баварія» очікувано перемогла. «Севілья», на мою думку, трошки вище голови стрибнула. У матчі з «Інтером» удача була на їхньому боці. «Манчестер» взагалі пройшли, можна сказати, завдяки воротарю.

«Баварія» потенційно була фаворитом. Але забий «ПСЖ» у першому таймі, моменти були, і гра могла піти за зовсім іншим сценарієм. Але «Баварія» абсолютно заслужено перемогла. За грою це була найкраща команда в Лізі чемпіонів. Не кожен день можна розгромити «Барселону» з таким рахунком.

Дмитро КОТКОВ

Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
fifadinamo
Победа в Суперкубке Украины ̶–̶ ̶э̶т̶о̶ ̶р̶е̶з̶у̶л̶ь̶т̶а̶т̶ ̶р̶а̶б̶о̶т̶ы̶ ̶Л̶у̶ч̶е̶с̶к̶у(Нагорняк такого не сказал, не врите тов. Котков), – это результат работы команды под управлением Луческу
Ossa8860
Ну, конечно! Прошлый Суперкубок - результат работы Хацкевича, Кубок - Михайличенко (хотя, по-справедливости, тоже Хацкевича), а нынешний - Будулая. Капитан Очевидность...
Вячеслав Авдеев
Везёт дуракам и пьяницам!Придёт ЛЧ все станет на круги свои.Если Луческо будет так нервничать -это будет последний чемпионат в его карьере?