Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 25 серпня 2020, 18:05
8221
6

Вийшла на Осаку. Ястремська виграла непростий матч в Нью-Йорку

Даяна була не в найкращих кондиціях, але дуже хотіла виграти у Бернарди Пери

| Оновлено 25 серпня 2020, 18:05
8221
6
Вийшла на Осаку. Ястремська виграла непростий матч в Нью-Йорку
Jimmie48 Photography. Даяна Ястремська

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№25 WTA) продовжує боротьбу на турнірі серії Прем'єр 5 в Нью-Йорку («Western & Southern Open»), який цього року перенесли з Цинциннаті.
 
У матчі другого кола українка, посіяна на змаганнях під 16-м номером, обіграла американку Бернарду Перу (№61 WTA).
 
Нью Йорк. Друге коло
Даяна Ястремська (Україна) - Бернарда Пера (США) - 7:6(5), 4:6, 6:3

Грала сьогодні Даяна на фоні травми, яка була отримана в матчі з Вінус Вільямс. Оцінювати її виступ через це складніше, тим більше переможців не судять.
 
Спочатку українка абсолютно нічого не могла зробити на прийомі, подача лівші Пери чомусь ніяк не читалася, та й робота ніг Ястремської була нижче середнього. Все йшло до того, що американка, яка вела з брейком, візьме перший сет, але в кінцівці Бернарда трохи занервувала, чого більш класній тенісистці по іншу сторону корту виявилося досить, щоб забрати першу партію на тай-брейку.
 
Другий сет можна охарактеризувати, як боротьбу Даяни зі своїм тілом. Спочатку її перетейпували, потім з м'язами трохи попрацював фізіо, але за підсумком якість тенісу лише падала і рахунок за партіями зрівнявся.
 
Після цього команда Даяни запропонувала їй знятися з матчу, але 20-річна українка впевнено парирувала фразою: «Зніматися не хочу, я хочу грати».
 
Третій сет йшов на рівних до рахунку 2:2, після чого Пера на подачі не виграла жодного гейму. Вона ще зробила один брейк, але програла матч суперниці, яка сьогодні сильніше хотіла виграти і в потрібні моменти видавала свій максимум. Мабуть, наступний поєдинок на турнірі Ястремську дуже інтригує.
 
Цікаво, що Даяна поки дуже ефективно грає в турі з ліворукими тенісистками, після цієї перемоги у неї вінрейт проти шульг - 72,2%, це дуже солідний показник. Наприклад, у Світоліної він менший за 54%, але там, звичайно ж, дуже добре постаралася зіпсувати статистику Квітова.
 
У наступному раунді Ястремська зіграє проти японки Наомі Осаки (№10 WTA), яку раніше тренував наставник Даяни Саша Баїн.

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vital
Перемоги від Даяни в 3-х сетах не можуть не радувати. Схоже, потрохи в неї з'являється характер не опускати руки після невдалих дій/геймів. Поки гра не дуже вражає, але через матчі і набирається форма.
Попереду цікава гра з Осакою.
П.с. Головне щоб зі здоров'ям Даяна собі не нашкодила.
Stanislav Matusevych
Даяна, схоже, прокачує свій характер. Знову важка перемога за поганої гри та ще одного пошкодження бідолашної правої ноги. Проблеми з коліном можуть мати куди серйозніші наслідки, ніж гомілкостоп.
Пера добре провела перші два сети. Щоправда, втрата концентрації при подачі на перший сет та на таї зіграли свою роль на користь Даяни. А ось у третьому, хоч гра все одно не дуже клеїлася, Даяна ввімкнула режим кіборга та дотиснула втомлену суперницю. На три сети рівня Пери не вистачає, хоча на початку гри вона здивувала мене своєю стабільністю, якою ніколи не вирізнялася.
Даяна припустилася знову незліченної кількості невимушених, абсолютно по-юніорськи підходячи до м'ячів. Таке враження, що за час карантину вона повернулася до себе 17-річної. Неможливо руками допрацювати там, де не доходять ноги. Але при цьому у найважливіші моменти їй якось вдається вмикати більш дорослу гру. За рахунок цього і вдалося перемогти, хоч загалом Пера сьогодні виглядала цікавіше.
Далі Осака, яка намучалася з Муховою, та з огляду на здоров'я Даяни шансів зовсім небагато. На жаль для Баїна, якому більше за всіх потрібна та перемога)
Sport Ukraine
В симуляцию Даяны не верю. Коронного форхенда вообще не было. С левой ногой реальные проблемы. Слышно было как папа просил сниматься с игры, но Даяна - "хочу играть".
Есть ли смысл себя так мучить перед "Шлемом"? хз
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Otec_Gorio
Гадаю з Осакою зніметься по ходу гри.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил