Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 23 серпня 2020, 12:42
13202
12

Ястремська з камбеком обіграла Вінус Вільямс у Нью-Йорку

Українська тенісистка здолала легендарну американку в трьох сетах, програвши перший

| Оновлено 23 серпня 2020, 12:42
13202
12
Ястремська з камбеком обіграла Вінус Вільямс у Нью-Йорку
Jimmie48 Photography. Даяна Ястремська

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№25 WTA) стартувала з перемоги на турнірі серії Прем'єр 5 в Нью-Йорку («Western & Southern Open»), який в цьому році перенесли з Цинциннаті.
 
У матчі першого кола українка, посіяна на змаганнях під 16-м номером, з камбеком обіграла екс-першу ракетку світу Вінус Вільямс (№65 WTA), яка отримала від організаторів вайлд-кард.
 
Нью Йорк. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Вінус Вільямс (США) - 5:7, 6:2, 7:5

Матч почався з шести поспіль виграних очок Вільямс-старшої, але дуже швидко Даяна перехопила ініціативу. Вона намагалася диктувати умови на корті, рано зустрічала м'яч і в більшості розіграшів швидко захопила ініціативу. За рахунку 4:2 українка не зуміла реалізувати два прихованих сетболи, після чого її гра трохи посипалася.
 
Даяна стала частіше атакувати з непідготовлених позицій, в зв'язку з чим помилялася і втрачала важливі очки. Вільямс також робила все можливе для перемоги, за що була винагороджена виграшем з рахунком 7:5.


 
Як виявилося, Ястремська підвернула щиколотку і відчувала біль, проблему довелося вирішувати під час медичного тайм-ауту. На старті другого сету Даяна була близькою до того, щоб відпустити Вінус у відрив, але їй вдалося повернутися в гру з рахунку 0:1 (0-40) і вирватися вперед 5:1. Під час другої партії вона також кілька разів скаржилася на мозоль на великому пальці іншої ноги, але ще раз викликати на корт фізіо їй дозволили тільки після завершення сету. Тому доводилося максимально фокусуватися на кожному розіграші, що в кінцевому рахунку і зменшило кількість невимушених помилок. Та й Вінус перестала здійснювати потужний тиск, який спостерігався до цього.

 
У вирішальному сеті боротьба була вже більш рівною, вісім перших геймів обійшлися взагалі без брейкпойнтів. Але в найвідповідальніший момент американка втратила ритм на подачі і дозволила українці оформити прихований матчбол. З першого разу Даяні не вдалося подати на матч, але через два гейми і три брейкпойнти Вінус Ястремська все ж здобула цю безсумнівно важливу перемогу в далеко не найпростішому для себе поєдинку.
 
У наступному раунді Ястремська зіграє проти американки Бернарди Пери (№61 WTA).
 
Нагадаємо, що попереднього разу Ястремська вигравала матч, програвши першу партію, ще на початку минулого сезону в Брісбені в поєдинку проти представниці США Варвари Лепченко. До цього моменту серія поразок Даяни після програшу першого сету налічувала рівно 20 матчів.

Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український тенісист уперше зіграв на Мастерсі. Скільки заробив?
Теніс | 30 квітня 2024, 20:56 0
Український тенісист уперше зіграв на Мастерсі. Скільки заробив?

Денис Молчанов у парі з Джоном Смітом програв дуету Ніс / Зелінськи у Мадриді

Баварія – Реал. Прогноз і анонс на матч півфіналу Ліги чемпіонів
Футбол | 30 квітня 2024, 19:00 11
Баварія – Реал. Прогноз і анонс на матч півфіналу Ліги чемпіонів

Справжня класика європейського клубного футболу

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Ад
молодчинка...
Stanislav Matusevych
Дуже важкий матч, дуже посередній за грою, але все ж переможний. Хоч і вдалося вперше за півтора роки перемогти після програшу першої партії, але в тенісі Даяни практично нічого не змінюється. Проблеми все ті ж. Ще й підвернула ногу, як би далі те не вилізло боком.
Тим не менше, вітаю з перемогою над колишньою легендою світового тенісу. Далі ще одна американка Пера, яку теж потрібно проходити. Найбільше того явно бажає Баїн, щоб у третьому колі спробувати обіграти його колишню підопічну, розрив з якою був не найбільш приємним. Але так далеко забігати наперед у жіночому тенісі не варто.
vital
Перша вольова перемога Даяни за останні 2 роки. Сподіваюся що ця перемога над легендою стане в нагоді Ястремській у майбутньому.
П.с. Але й затягнула Даяна подачу на передостанньому м'ячі, коли був ейс, який американка перевіряла. Там було секунд 10, не менше. Добре що суддя не дав попередження Даяні.
Andy Chak
Накінець-то перервала негативну серію!!! Молодець, дальше треба більш відповідальніше грати, особливо на своїх подачах. Саша повинен провести додаткову роботу, а загалом, дякую за переживання, слава Богу, що все закінчилось в нашу користь!!!
Николай Власов
браво даяночка поздравляю тебя с победой огромное тебе спасибо за те положительные эмоции которые ты подарила удачи тебе ты молодчинка
vital
Даяні здоров'я. Хотілося б побачити її матч із Осакою в 3-му колі цього турніру. Вельми цікава була б ситуація...
axylinam
Молодчинка Ястремская-производители валидола очень довольны
1Odessit
Красотулечка
Kanarejka
І знову на інших іноземних чатах називають Даяну "cheater" через MTO. Неприємно це читати. Мені здається, їй реально вчора було боляче. Може, якось треба зав'язувати з цим, якщо звичайно нема нагальної потреби.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил