Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 вересня 2020, 15:59
5537
41

Повний реванш. Олександрія вдома не залишила шансів Маріуполю

Підопічні Шарана тепер ділять першу сходинку з київським «Динамо»

| Оновлено 11 вересня 2020, 15:59
5537
41
Повний реванш. Олександрія вдома не залишила шансів Маріуполю
ФК Олександрія

З часу останньої офіційної зустрічі цих суперників не минуло й місяця, а в «Маріуполі», який виграв тоді матч, відбулися досить значні зміни у стартовому складі. Тільки двоє (!) футболістів - воротар Євген Гальчук та півзахисник Дмитро Мишньов - з'явилися з перших хвилин в Олександрії на полі стадіону «Ніка» і у липні, і зараз. Втім, Володимир Шаран також здійснив низку перебудов у господарів, які перш за все стосувалися ліній оборони і атаки.

Вже на другій хвилині гості створили перший небезпечний момент біля воріт «Олександрії». Після розіграшу штрафного м'яч вдало ліг на ногу Артему Бондаренку і той із середньої дистанції завдав щільного удару, але Юрій Паньків виявився на місці і зіграв надійно. За чотири хвилини вже Андрій Кулаков справа вбіг до штрафного майданчика суперників і пробив низом. І в цьому епізоді воротар олександрійців чітко забрав м'яч у руки.

Далі гра вирівнялася і вже господарі поля стали частіше йти вперед. Ось тільки із завершальними ударами у Дмитра Гречишкіна і Євгена Банади не склалося, м'яч обидва рази пролітав повз ворота. Зате на 27-й хвилині Богдан Мишенко метрів з тринадцяти бив, здавалося, напевно, але на шляху м'яча опинився Данило Сагуткін, який по-справжньому виручив свою команду.

Відбивши кілька атак «Олександрії», підопічні Остапа Маркевича знову стали думати про чужі ворота і двічі протягом двох хвилин створили чудові можливості для того, щоб відкрити рахунок. Так, на 31-й хвилині Андрій Кулаков в «ближньому бою» знову не зумів переграти Юрія Паньківа. І буквально тут же Олексій Кащук на швидкості втік від голкіпера суперників, який трохи не розрахував з виходом на перехоплення м'яча, і, наблизившись до воріт, пробив у ближній кут, де вже перебував Владислав Бабогло. Захисник господарів поля головою відбив м'яч з лінії воріт і врятував команду від пропущеного гола.

І все ж таки перед самою перервою рахунок в матчі був відкритий. На останній хвилині першого тайму «Олександрія» змогла організувати швидку контратаку, Валерій Лучкевич справа виконав передачу в центр штрафного майданчика і Дмитро Шастал, продавивши захисника гостей Данила Сагуткіна, з близької відстані не схибив. Євген Гальчук в цій ситуації вже безсилий був допомогти своїм партнерам.

Трохи відпочивши в роздягальні, місцеві футболісти вийшли на другу половину зустрічі з великим бажанням збільшити свою перевагу. І це їм вдалося блискуче, адже на 49-й хвилині рахунок був 3:0 на їхню користь. Спершу після подачі кутового з правого флангу Артем Гордієнко випередив захисників «Маріуполя» і головою точно пробив в дальній від себе кут воріт. Не встигли гості оговтатися від такого розвитку подій, як «Олександрія» провела ще одну швидку контратаку, яку вдало завершив Богдан Мишенко. Причому його партнери по команді Дмитро Шастал і Кирило Ковалець зробили все можливе, щоб той забивав м'яч вже у порожні ворота.

Натхнені таким успіхом, господарі поля відразу могли ще, як мінімум, двічі змусити маріупольців розпочинати з центру. На 51-й хвилині Дмитру Гречишкіну не вистачило зовсім трохи, щоб зі штрафного удару направити м'яч в дальню «дев'ятку». А через три хвилини дубль міг оформити Дмитро Шастал, проте гостей тут виручив Петро Стасюк.

Надалі гравці «Олександрії» мали набагато більше можливостей, ніж суперник, щоб порадувати своїх вболівальників черговим голом. Досить згадати, наприклад, красивий удар у поперечину на 80-й хвилині Дениса Устименка, який вийшов на заміну. Але, як часто це буває, не забиваєш ти - забивають тобі. За дві хвилини після цього епізоду «Маріуполь» все ж один м'яч відіграв. Зробив це Андрій Кулаков, який у боротьбі із захисниками з другої спроби проштовхнув м'яч у сітку.

На останніх хвилинах матчу були ще непогані моменти, щоб вразити ціль, у азовців Олексія Кащука та Станіслава Біблика, проте в обох випадках надійним був Юрій Паньків. А вже в компенсований арбітром час Василь Грицук відмінним пасом вивів до воріт Євгена Гальчука форварда Дениса Безбородька і той, говорячи хокейною мовою, чітко реалізував буліт.

4:1 на користь «Олександрії», яка взяла переконливий реванш у «Маріуполя» за недавню поразку в плей-оф.

Українська Прем’єр-ліга. 1-й тур.

Олександрія – Маріуполь – 4:1

Шастал, 45, Гордієнко, 47, Мишенко, 48, Безбородько, 90+1 – Кулаков, 82

 Пашаєв, 18 – Кащук, 3, Тищенко, 7, Биков, 10, Топалов, 33, Ігнатенко, 61, Сагуткін, 64, Мишньов, 74

Олександрія: Паньків – Мірошніченко, Гордієнко, Бабогло, Пашаєв – Ковалець (Грицук, 90), Гречишкін, Банада (Довгий, 79) – Мишенко (Устіменко, 79), Шастал (Безбородько, 67), Лучкевич (Задерака, 67).

Маріуполь: Гальчук – Стасюк, Сагуткін, Биков, Тищенко (Муравський, 65) – Ігнатенко (Петерман, 87) – Топалов, Мишньов, Кащук – Бондаренко (Чех, 59) – Кулаков (Біблик, 87).

Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська обл.)

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія)

Удари (у площину): 13 (7) – 7 (6)
Кутові: 13 – 4
Оффсайди: 4 – 2.

ОЛЕКСАНДРІЯ-МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 22°C

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 41
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Футбол в квадрате
Пока результативный первый тур получается, это радует!
fifadinamo
Догнали Динамо . У Шахтера рубилово с Десной за 3-е место.
Kolejchuk
Все по делу затовптали в будку а шо там коханци шахтаря тут раз гавколись ..
Al Zolo
первый тур не принес понимания-многие только сыгрываются.... ясно будет через 2-3 игры
DidOk
Олександрія зіграла 👌👍✋🏐🇺🇦
DidOk
Журналюга, а де 4-й гол "Олександрії" загубили ?
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
С мариком все понятно с таким составом это путевка в первую лигу, а Александрии не мешало бы состав усилить
Lion
Играли Мариуполь с Александрией а главный динамовский тролль зас@ал ветку...
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vipfishman2
Ждём наставления Мыроськи своему сынку по поводу врожденной семейной жопорукости 🤣🤣🤣
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил