Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 серпня 2020, 19:22
1818
1

Олександрія - Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Підопічні Володимира Шарана намагатимуться взяти реванш у «Маріуполя» за поразку у плей-оф

| Оновлено 22 серпня 2020, 19:22
1818
1
Олександрія - Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олександрія

Менше місяця тому 25 липня ці команди зустрічалися в Олександрії в матчі плей-оф за право виступати в сезоні 2020-2021 років у Лізі Європи. Тоді (втім, як і зараз) фаворитами вважалися господарі поля, які за підсумками попереднього чемпіонату посіли п'яте місце. Однак футбол ще раз довів, що тут прогнози нерідко не справджуються і маріупольці завдяки голам Павла Полегенька і Олексія Кащука зуміли здобути перемогу 2:1 (у підопічних Володимира Шарана відзначився Денис Безбородько) і вийшли до фіналу міні-турніру, який у нас проводився вперше. 

Напевно, «Олександрія» не забула про ту поразку, що позбавила її права виступити на міжнародній арені. Тому для футболістів буде дуже важливо намагатися взяти реванш і хоча б таким чином трохи реабілітуватися перед своїми вболівальниками. В період міжсезоння великих змін в команді не відбулося. Практично всі провідні гравці були збережені, а з деякими із них, такими як Юрій Паньків, Павло Пашаєв, Олексій Довгий, Василь Грицук, Артем Сітало та Максим Третьяков, були підписані нові контракти.

За тиждень до старту нового сезону олександрійці провели контрольний матч з «Дніпром-1», який завершився внічию 0:0. А до цього ще встигли обіграти «Гірник» з Кривого Рогу з рахунком 3:1 (два м'ячі у переможців забив Денис Безбородько і один Євген Банада). Так що до гри з «Маріуполем» господарі поля повинні підійти, скоріш за все, в своєму бойовому складі і в непоганій формі.

А ось команда гостей для всіх поки залишається великою загадкою. Нагадаємо, що після закінчення минулого сезону тут змінився головний тренер і місце вже досить досвідченого Олександра Бабича посів Остап Маркевич, який до цього ніколи не тренував клуби Прем'єр-Ліги. Більш того, з «Маріуполя» з різних причин пішло чимало гравців основного складу (Руслан Фомін, Сергій Яворський, Валерій Федорчук, Павло Полегенько, Віктор Корнієнко). На деякий час покинув клуб, але потім повернувся Ігор Тищенко. А на їхнє місце прийшли голкіпер Олег Кудрик, захисник Назарій Муравський і гравець середньої лінії поля Артем Бондаренко (всі - з донецького «Шахтаря»), а також ще один захисник Петро Стасюк із «Миная».

Маріупольці взагалі не були у відпустці і тому змогли провести три контрольні поєдинки. У аматорської команди «Яруд» вони виграли з рахунком 2:1 (голи забили Кащук та Биков). З тим же результатом поступилися луганській «Зорі» (автор забитого м'яча у азовців Кулаков). А ось «Кристал» з Херсона нові підопічні Остапа Маркевича розгромили 5:1 (відзначилися Топалов, Горбунов, Бондаренко, Путря і Кирюханцев).

І ще на що слід звернути увагу. Через реконструкцію стадіону у Маріуполі всі матчі першого кола однойменний клуб, швидше за все, проведе на виїзді. Тому ціна кожного набраного очка для нього має дуже велике значення.

Матч «Олександрія» - «Маріуполь» судитиме арбітр з Київської області Дмитро Кутаков. У минулому сезоні при ньому олександрійці обіграли «Зорю» 1:0, а маріупольці програли «Шахтарю» 1:5 і зіграли внічию з «Ворсклою» 1:1.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Орієнтовні склади:

«Олександрія»: Паньків, Бабогло, Пашаєв, Мірошниченко, Гордієнко, Гречишкін, Ковалець, Лучкевич, Банада, Задерака, Безбородько

«Маріуполь»: Гальчук, Биков, Дава, Муравський, Кирюханцев, Горбунов, Чех, Путря, Бондаренко, Кащук, Кулаков

 
  • 1.78
  • 3.74
  • 4.54
Сделать ставку
 
  • 1.73
  • 3.70
  • 4.85
Сделать ставку
 
  • 1.76
  • 3.75
  • 4.60
Сделать ставку

22 серпня, субота

«Олександрія» — «Маріуполь»
Олександрія. Стадіон «Ніка». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ОЛЕКСАНДРІИЯ - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Дмитро Кутаков (Київська обл.)
Прогноз Sport.ua — 2:0

 

 

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 4
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 9
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tkach008
Бухал вылетел на 2-3 месяца,а вы его пишите в состав...