Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 22 серпня 2020, 03:18
5061
5

Руслан КОСТИШИН: «Як можна розпочати чемпіонат і знову йти у відпустку?»

Наставник «Колоса» прокоментував поразку від «Шахтаря»

| Оновлено 22 серпня 2020, 03:18
5061
5
Руслан КОСТИШИН: «Як можна розпочати чемпіонат і знову йти у відпустку?»
ФК Шахтар Донецьк. Руслан Костишин

Наставник «Колоса» Руслан Костишин на післяматчевій прес-конференції прокоментував поразку від «Шахтаря» (1:3):

– Можу тільки підтримати своїх хлопців. Знав, що буде важко – у нас підготовка була такою. Це моя відповідальність, я готував команду. Ми не готувалися до «Шахтаря», чесно кажу. Вийшли з відпустки тільки 10 серпня. Ми два дні назад ще на піску бігали, а сьогодні граємо з «Шахтарем»! Можна сказати, що цей матч не брали до уваги. Так, хотіли грати гідно, дати бій, але розуміли, що якби ми були навіть в суперкондиціях, з цим суперником важко. Я хочу сказати про інше. Чемпіонат України, Прем'єр-ліга ... Ви назвіть хоч одну країну, де між першим і другим турами 21 день. Я говорю не про те, де між третім і четвертим або четвертим і п'ятим, коли команди вже в тонусі.

Як можна розпочати чемпіонат і знову йти у відпустку? Я просто цього не можу пояснити. Розумію, збірні, але... До інших якась неповага? «Динамо» може бути в тонусі, у них ще Суперкубок, «Шахтар» в тонусі, у нього була Ліга Європи. А решта команд? Як їм готуватися? Ми команду вантажили, і це видно на полі, що футболісти вже ледве пересували ноги. Просто бігали. Про якісь швидкісні дії або різкість гравців не йдеться. Це я як тренер вибрав таку підготовку. Хлопців можу тільки підтримати, щоб вони навіть не засмучувалися, що виглядали якось повільно. Вони не можуть зараз бути дуже швидкими, тому що навіть в найкращих кондиціях проти «Шахтаря» все виглядає не дуже швидко. Ми знали, на що йшли. Хлопці більш-менш гідно зіграли. Рухаємося далі: для нашої команди чемпіонат розпочинається 12 вересня.

– У першому таймі «Колос» успішно протистояв «Шахтарю» і мав моменти для взяття воріт. За рахунок чого вдалося створити проблеми чемпіону України?

– Я не кажу, що ми взагалі не готувалися. Ми готувалися тактично, вивчали «Шахтар», проводили теорії. Але фізично не готувалися. На 30 хвилин нас вистачило – і все. «Шахтарю» теж було складно після «Інтера» знайти якусь мотивацію. Думаю, тренер суперника для того і поставив основний склад, щоб вони знову відчули смак перемоги. Я був впевнений, що буде грати основний склад, і хлопцям на установці про це говорив. Те, що ми створювали моменти? Може, «гірники» повільно входили в гру. Їх теж можна зрозуміти: після всіх матчів Ліги Європи переключитися на чемпіонат України дуже складно. Створювали, молодці, потрібно забивати.

– Три пенальті в ворота вашої команди – це рекорд? Що говорили ваші футболісти з приводу цих фолів?

– Я ще не спілкувався з ними з приводу фолів. У нас вже начебто було три пенальті – це повторення рекорду. Хто дивився повтори, каже, що першого пенальті зовсім не було, другий і третій – були. Якщо повтор показує, що пенальті був, то які суперечки?

 
Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 22
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zzg77
Говори , не говори, а судейство никуда не денется! УАФ-МАФИЮ будет тянуть Шахту всеми возможными методами. Судьи все назначены, деньги заплачены, всё давно расписано. Одно может помешать - тюрьма Павелко!
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Купцов
Молодец Костышин..не стал раздувать тему о том, что там всех пенальти не было, и ч то судьями убивают, хотя тренер импульсивный мог наговорить разного) играли хорошо, но поражение по игре...