Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 18 серпня 2020, 14:23
2389
14

Олександр СОПКО: «Інтер нічого такого особливого не показав»

Спеціаліст розібрав півфінальний матч Ліги Європи

| Оновлено 18 серпня 2020, 14:23
2389
14
Олександр СОПКО: «Інтер нічого такого особливого не показав»
ТК Футбол. Олександр Сопко

Відомий експерт Олександр Сопко прокоментував розгромну перемогу «Інтера» над «Шахтарем» (5:0) в півфіналі Ліги Європи.

«Інтер» зі стартових секунд включив високий пресинг. Антоніо Конте побачив дане рішення єдино правильним, готуючись до матчу, переглянувши багато ігор «Шахтаря» і намацавши вразливі місця. Зокрема - вихід з оборони, коли, практично, немає в центрі півзахисників, які могли б взяти на себе роль плеймейкера, якому не страшно віддати м'яч, який міг би його потримати, перевести під тиском.

Ну і ще одна проблема - це те, що, по суті, всі атаки «Шахтаря» починаються через Пятова. Але це стає проблемою з італійськими командами, які люблять застосовувати такий високий пресинг, вміють його робити. Вони довели, що ця тактика, гра один в один, гра агресивна на чужій половині поля є дуже ефективною зброєю. Суперник від такого пресингу починає ламатися, перш за все, психологічно, грати боязко, невпевнено. Звідси помилки, погане відкривання під партнера, спроби перекласти відповідальність знову ж на партнерів. А «Інтеру» всією цією ситуацією треба було просто скористатися.

На жаль, так і вийшло. Три перші голи - це чисто індивідуальні помилки гравців. Високий пресинг «Інтера» як би придушив волю, вміння «гірників», змусив помилятися в простих ситуаціях. Після 0:3 гра, по суті, була зроблена, «Шахтар» просто догравав. Дуже шкода, що не вистачило десь сил, а десь і характеру закінчити на більш гідному рівні.

Що міг запропонувати «Шахтар» в цій грі, він, в принципі, і запропонував. Кінцівка першого тайму показала, що донеччани за рахунок такого ось пресингу, контролю м'яча вимотували суперника, змушували його багато бігати, багато грати в обороні. Ну і в позиційно тривалої атаці «Шахтар» виглядав десь навіть краще суперника. Але, знову ж таки, «Інтер», як і всі італійські команди дуже добре організований в тактичному плані. Як тільки не виходив високий пресинг, вони моментально, фактично, всі десять чоловік поверталися до свого штрафного, до лінії оборони, шикувалися там, підстраховуючи один одного, позбавляючи суперника першої-ліпшої можливості для стрімкої атаки. А гра один в один - це просто їхній козир, тут вони набагато сильніші за «Шахтар», обіграти їх в такому компоненті можливостей не було, робити подання з флангу і вриватися - це взагалі не гра «гірників». Немає навіть футболістів, які могли б нав'язати там боротьбу, до штрафного навіть ніхто і не йшов. Єдиний момент, який став винятком із загального правила - це коли Мораес ще при 1:0 після подачі з лівого флангу головою влучив у Хандановича.

«Інтер» ж, за великим рахунком, нічого такого особливого не показав. Просто його тактика була більш гнучкою, більш сучасною, більш різносторонньою. Плюс на цьому тлі додалася хороша реалізація і вміння зіграти індивідуально», - сказав Сопко.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 7
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери
Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 28
Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mvv71ua
«Інтер» ж, за великим рахунком, нічого такого особливого не показав - лише забив аж 5 голів !!!
Иван Грозный
сопко или долбоеб или дурачок,но судя по всему все вместе!
говорить это-"«Интер» же, по большому счету, ничего такого сверхособенного не показал."
и тут же-" Просто его тактика была более гибкой, более современной, более разносторонней. Плюс на этом фоне добавилась хорошая реализация и умение сыграть индивидуально»
а что он должен был показать?он играл так как считал нужным,по сопернику,а соперник по сути дела ,команда среднего европейского уровня.
stopor2016
А если бы показал , скоко было бы ?
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Злобный Енот
Лысая ты залупа, а что означает 5 мячей в ворота Пяткина?
Hispan
Ще той спеціаліст. Командна гра на голову вище, ніж у Шахти, пресинг з витисканням суперника до своїх воріт, та хоча б подивися як ця команда рухається на полі...
Владимир Копяк
Этот горе -эксперт, застрял в совке с имперским мышлением о превосходстве своего болота - мы хоть и в лаптях, но сильнее всех! И плевать что пятерочку пропустили, что мордой возили по полю, что были гораздо слабее итальянцев...
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Пан Сопко,ви про який матч?
Hispan
Ще той спеціаліст. Командна гра на голову вище, ніж у Шахти, пресинг з витисканням суперника до своїх воріт, та хоча б подивися як ця команда рухається на полі...
DKTheBest2
А якби щось таке показав, то який би був результат? 10:0 чи 15:0?
Brian
Бавария с Барсой тоже ничего не показала....только 8 банок закинула. Ничего особенного.