Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 13 серпня 2020, 21:18
7533
22

Минай обіграв Волинь і став переможцем Першої ліги!

Другий сезон поспіль Андрій Тлумак не може вивести «Волинь» до Прем'єр-ліги

| Оновлено 13 серпня 2020, 21:18
7533
22
Минай обіграв Волинь і став переможцем Першої ліги!
ФК Минай

Перша ліга України зуміла донести інтригу в своєму розіграші аж до останнього туру цього дуже затягнутого у часовому проміжку сезоні. 30-й ігровий день команди проводили в синхронному режимі, що ще сильніше загострювало боротьбу у верхній половині турнірної таблиці. На диво, жодна з трьох вакантних путівок до Прем'єр-ліги не була розіграна до початку зустрічей 13-го серпня. Титул чемпіона першості також передавався з рук в руки, немов у грі «гаряча картопля», а основними фаворитами в цій боротьбі вважалися закарпатський «Минай» та «Інгулець» з с. Петрове. До їхнього персонального нещастя, календар розіграшу розвів їх у різні пари, тому боротьба між командами Василя Кобіна та Сергія Лавриненка мала заочний характер.

У останньому турі «Минаю» було необхідно дома обігравати «Волинь», для якої будь-який результат, окрім власної перемоги, вказував на заочне припинення боротьби за вихід з Першої ліги. При цьому, навіть у разі успіху, лучанам ніхто не міг гарантувати, що львівський «Рух» не набере свої шість очок за рахунок одного пропущеного поєдинку. А це ми ще не брали до уваги «Агробізнес»! Загалом, ситуація у «хрестоносців» була вкрай складною. Команду Василя Кобіна настільки суворі умови не сковували. Теоретично, навіть нічийний результат для закарпатської команди був з розряду допустимих.

Зустріч розділилася на два різних за своїм сценарієм фрагменти. Гострота по обидва боки на початку поєдинку непомітно переросла у ситуативну перевагу у володінні від господарів, проте гольові моменти «Минай» не особливо поспішав створювати. Далекий постріл Ткачука на 30-й хвилині – справжній шок для опорної зони і голкіпера «Волині», адже суперники лучан не були помічені в разючих наступах на чужі ворота. А ще в самому початку протистояння гол Станіслава Куліша міг би забезпечити гостям прекрасні види на кінцевий успіх!

Після цього, гра була зовсім іншою. Ризикувати «Минай» явно не поспішав. Кобін дав команду гравцям зустрічати суперників на своїй половині, але «Волинь» не користувалася переданою їй ініціативою в контролі. «Хрестоносці» безперспективно навантажували центральну зону своїх атак, хоча там і вишикувалися цілих три лінії від суперників. Серія замін також не пішла команді з Луцька на користь – навіть за загальним поглядом на гру гостей не було помітно прагнення йти в атаку.

А що залишалося робити в такій ситуації команді Кобіна? До наступу «Минай» повернувся лише за десять хвилин до кінця зустрічі, двічі упустив можливість зняти всі питання достроково, після чого знову закрився в обороні, довівши гру до логічного завершення. Фехтувальний
прийом від закарпатської команди з єдиним разючим уколом на адресу суперника спрацював повною мірою.

Інтрига в чемпіонській гонитві Першої ліги жила і після фінального свистка в звітній зустрічі. «Інгулець» у підсумку так і не зміг вирвати перемогу над «Балканами» (1:1), тому «Минай» завоював не тільки путівку до Прем'єр-ліги, але і забрав титул свого дивізіону. «Волинь» другий сезон поспіль зупинилася за кілька кроків до заповітної мети.

Перша ліга України. 30-й тур.

Минай – Волинь – 1:0

 Ткачук, 30

 Нурієв, 89, Глагола, 90+3 – Конкольняк, 60, Рябов, 79, Приндета, 80

Минай: Попович – Стасюк, Допілка, Маткобожик, Жичіков – Ткачук – Пиняшко (Никитюк, 86), Голодюк (Глагола, 76), Нурієв (Вагін, 90), Книш (Шпак, 70) – Ахмедзаде (Машталір, 82).

Волинь: Літовченко – Цюпа, Приндета, Михалик (Конкольняк, 46) – Мартинюк, Клімець (Кізілатеш, 81), Рябов, Чачуа, Кожанов – Сад (Кобзар, 64), Куліш (Волошинович, 55).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон: «Минай» (с. Минай)

МИНАЙ-ВОЛИНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 29°C

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу
Футбол | 18 квітня 2024, 09:40 6
Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу

Федеріко Вальверде висловився про українського голкіпера

Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд
Футбол | 18 квітня 2024, 01:40 8
Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу-відповіді головного єврокубка

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BaZia
Волині точно потрібна УПЛ? Мені здається там солідний підбір гравців, які повтікають до клубів УПЛ які захочуть підсилитись. Тренер однозначно має інший прийти, бо й в наступному сезоні облажаються
Вячеслав Самойлов
Так что, Вася "Бисиклета" - офигенный тренер?
bas
с заходом таких команд на ПЛ хрест и бантик
DidOk
З ким Минай, Рух та Інгулець грають в 1-у турі ?
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dudigo78
закономірно. Треба омолоджувати склад
Муґунот Уух
шкода, що замість Руха Агробізнес не вийшоа. вкупі з Колосом було б 4 клуби з села. і це на 14 команд. втім, і 3 на 14 - теж непогано
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Shevchenka2019
Масссса колишніх карпатівців.....масссссса....
Мінай порішав...