Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 13 серпня 2020, 21:35
7539
25

Луїш КАШТРУ: «Стиль Шахтаря є незручним для Інтера? Це не моя проблема»

Наставник донецької команди розповів про підготовку до півфіналу Ліги Європи

| Оновлено 13 серпня 2020, 21:35
7539
25
Луїш КАШТРУ: «Стиль Шахтаря є незручним для Інтера? Це не моя проблема»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру відповів на запитання журналістів про підготовку до півфіналу з «Інтером» і фаворитів Ліги Європи.

– Містере, чи все йде за планом? Яких труднощів ви, можливо, зараз зазнали?
– Жодних труднощів немає. Є визначений план. Між матчами – шість днів, є план відновлення гравців. Це те, що ми робимо наразі. Відзавтра перейдемо до більш стратегічної складової підготовки до поєдинку.

– Усі футболісти здорові?
– Ніхто не має проблем після попереднього матчу. Травмованих нема. Усі футболісти готові до гри.

– Італійські фахівці поголовно стверджують, що атакувальний стиль «Шахтаря» є дуже незручним для «Інтера». Чи дійшли ви такого або іншого висновку після ретельного вивчення суперника?
– Це думка італійських експертів, як ви сказали. Я не маю коментувати сторонні думки, заяви або аналізувати, що говорять суперники. Я зосереджений на своїй команді та беру до ваги власні коментарі. Я почуваюся комфортно з атакувальною грою «Шахтаря». Це їхня проблема, не моя.

– Як ви сприймаєте те, що і ви, і команда закриті в готелі? Чи є відчуття обмеженості?
– Жодного дискомфорту немає. Команда постійно з цим стикається протягом сезону, і на зборах, де ми завжди перебуваємо або на тренувальному полі, або в готелі, нічого не змінюється. Усі ідеальні умови для того, щоб підійти до майбутнього матчу підготовленими, забезпечив клуб. Тому всі почуваються дуже комфортно. Ми маємо все, що потрібно, аби підійти до гри в гарних кондиціях.

– Які сильні й слабкі сторони «Інтера» ви можете зараз відзначити?
– Ми в жодному разі не повинні шукати якісь слабкі сторони в команди такого рівня, як «Інтер». Певно, що, швидше за все, й суперник не шукатиме в нас якісь слабкі сторони. Команди, що зустрічаються в півфіналі такого турніру, як Ліга Європи або Ліга чемпіонів, є дуже компетентними в будь-яких аспектах гри. Це буде надскладне протистояння. Баталія, де обидва клуби намагатимуться перемогти. Гадаю, що обидва мають гарні нагоди пройти до фіналу, і на полі вони спробують продемонструвати всі свої властивості. Компроміс команди має бути дуже сильним, аби здобути перемогу. Це нормально для нас. Гра буде дуже важкою, повторюся, проте ніхто не може очікувати від такого матчу легкості. На нас чекає складний півфінал. Гадаю, як «Севілья» з «Манчестер Юнайтед», так і «Шахтар» з «Інтером» – це ті матчі, де ніхто не знає до самого кінця, яким буде підсумок.

– Чиї привітання з виходом до півфіналу були для вас найприємнішими?
– Я не говоритиму, чиї. Що нас цікавить у кінці, коли ми виконали свою роботу в кожному матчі, то це те, як ми відчуваємо свою совість. Після кожної гри перше, що я роблю, – намагаюся все проаналізувати. Моя совість говорить мені, можна мене вітати або ні. Лише моя совість знає, зробив я, що хотів, чи ні. Це найголовніше. Друге, що не менше важить у нашій роботі, – відчувати, що люди навколо нас щасливі. Важливо лишати щасливими нашу адміністрацію, наших уболівальників, усю нашу структуру. Коли я це відчуваю, мені дуже приємно. І після перемоги, звісно, надходить значно більше повідомлень, ніж після поразок. Найчастіше у футболі в разі поразок єдині двері, що відчиняються, єдині люди, які вас обіймають, – ті, хто найближче до вас. Це правило футболу й узагалі життя. І я усвідомлюю, що значно більше людей бере участь у перемозі, ніж у поразці. Поразка – це найчастіше тільки наше, моє – тренера. Саме ми беремо на себе всю відповідальність за поразку. Я почуваюся добре з цими правилами. Уважаю за потрібне брати на себе відповідальність за не найкращі моменти в моїй кар’єрі та клубах. Усі знають, що я – тренер, який бере на себе відповідальність за все-все-все. Я завжди готовий до того, аби піти з клубу, коли буде потрібно. А в моменти перемог, звісно ж, надходить безліч привітань звідусіль. Деякі є важливішими – від тих, хто займає важливу нішу в нашому житті. Це те, що завжди може мене зворушити. Ці люди знають, хто вони, і мені не потрібно зараз їх називати. Вони знають, наскільки є важливими в моєму житті.

– Чи є, на ваш погляд, відвертий фаворит, який претендує на перемогу, з чотирьох команд, що лишилися в турнірі?
– Як я сказав щойно, «Севілья» з «Манчестер Юнайтед» і «Шахтар» з «Інтером» – кожен може бути у фіналі. Гадаю, жоден тренер з чотирьох – ні Сульшер, ні Лопетегі, ні Конте, ні я – не сумнівається в тому, чого бажає від цього змагання. Зараз слід грати з цілковитою концентрацією та віддачею. Ми говоримо це від самого початку сезону. Ми готові грати на будь-якому стадіоні світу проти будь-якої команди. Це й робимо. Від самого початку сезону за межами України ми не програли жодного матчу – ані в Лізі чемпіонів, ані в Лізі Європи. Ми не поступилися на виїзді ні загребському «Динамо», ні «Сіті», ні «Аталанті», ні «Бенфіці», ні «Вольфсбургу». І зараз «Базелю» також не програли. Завжди, зазираючи трохи в майбутнє, беремо до уваги своє минуле. Наше минуле в принципі було дуже стабільним, воно побудовано на роботі. Якщо працювати так, як мої гравці, якщо є такий характер, як у моїх хлопців, коли вони не бояться будь-якого матчу на будь-якому стадіоні, можна почуватися тільки впевнено. І розуміти, що ми також є одним із фаворитів, який претендує на перемогу в змаганні. Коли ми вийшли з Ліги чемпіонів, то вирішили, що в Лізі Європи намагатимемось завжди дивитись у фінал. І не зараз, коли ми в півфіналі, ми припинимо думати про фінал. Грати півфінал і дивитись у фінал – це нам потрібно.

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Davosnickolsky
Та Динамо это такая зал**а, которой никто и никогда не поможет!!!
Вячеслав Самойлов
"Осторожно, во дворе злая собака!"
RomarioUA
Мне понравился настрой Каштру. Дай ему Бог удачи. Остальное у него есть. Пусть будет хороший честный матч и удачи Каштру сделать его победным. Сила команды есть, ум тренера есть. Удачи! Болельщик ДК
Игорь Петров
Каштру - красавчик, судя из его интервью ( не только этого), в команде классная атмосфера, а сплоченный коллектив, объединённый одной целью, это 50% успеха.
Вячеслав Самойлов
Что-то есть места во вью, где явно есть ошибки перевода. Может, стоило пригласить Спиридона к нам?
А по сути: не совсем согласен, что не надо изучать слабые стороны противника; важную часть подготовки всегда составлял его анализ. По-моему, здесь Каштру лукавит - вот не верю, что он Интер не анализировал и ничего не скажет по этому поводу своим...
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Miroslav1981
С Интером можно играть... То, что они в ЛЕ, а не в ЛЧ на этом этапе, много о чем говорит... шансы есть..В этой игре посмотрим на Каштру, как тренера.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Шевченко
Хуистер, блять. Кроты, мы живем в Украине, а не в США или Англии. Какой он нахер мистер? Либо пан, либо сеньор. Ебнутые.