Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 серпня 2020, 21:50
3089
4

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Я не вірю Смалійчуку. Це якісь схеми, ще одна авантюра»

Екс-футболіст Карпат про ситуацію з командою

| Оновлено 12 серпня 2020, 21:50
3089
4
Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Я не вірю Смалійчуку. Це якісь схеми, ще одна авантюра»

Колишній захисник  львівських «Карпат» Артем Федецький в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua поділився думками про ситуацію з командою і що буде далі.

— Що можете сказати про ситуацію з «Карпатами»?
— Ви ж бачили, що вони емблему змінили? Я вважаю, що це ще одна авантюра з боку Смалійчука. Він думає, що він найхитріший, що він фанатам емблему передає. Я поважаю фанатів, знаю особисто багатьох.

Я не вірю Смалійчуку. Дай Бог, щоб я помилився і буде команда, яка буде розвиватися. Але, мені здається, це якісь схеми, ще одна авантюра Смалійчука. Якщо він думає, що він найхитріший, повірте, в УЄФА більш серйозніші люди працюють. Тому так просто не буде. Але шкода ту всю історію, ту всю роботу, яку було зроблено. Вона, можливо, не така крута, як у «Шахтаря» та «Динамо». Але це історія, це історія «Карпат».

— А можуть бути якісь оптимістичні прогнози по «Карпатах»? І, якщо простою мовою, що там відбувається?
— Так, як я розумію, вони зробили нову емблему. Стару емблему, не знаю на яких правах, вони передали фанатам. І вони хочуть, щоб борги залишилися на новій емблемі. А потім клуб збанкрутує і фанати повернуть вже новій команді стару емблему «Карпат». І вони думають, що вони найхитріші і у них все це вийде. Це все авантюра. І те, що їх не допускають до змагань, звичайно, мені неприємно. Адже це та команда, якій я так само віддав багато здоров’я та сил. І за неї та за «Дніпро» переживаю. Але так, як поводить себе керівництво в обличчі Смалійчука… Наприклад, чемпіонат не дограли. Козловський там хотів допомогти. Смалійчук заплатив штраф. Це цирк. Козловський вчинив правильно, адже він також фанат «Карпат». Маючи свою команду, він є фанатом «Карпат» і хотів у тяжкий момент допомогти їм. Хтось це сприймає як хайп, але я Козловського поважаю за це, адже знаю його особисто і він дійсно хотів допомогти «Карпатам».

— А Смалійчук, виходить, відмовився від допомоги.
— Вони вирішили не догравати чемпіонат, аргументуючи це тим, що будуть стартувати в новому сезоні в Першій лізі. Вибачте мене, як це в Першій лізі? Наступного сезону ще будуть команди, які бачитимуть, що вилітають в Першу лігу. І вони скажуть, що у них немає шансів, тому нащо витрачати фінанси на матчі, які залишилися. Ну, є ж якийсь регламент, якісь норми, які треба виконувати. І тут треба, щоб Федерація на це реагувала.

— У ПФЛ заявили, що «Карпати» через те, що не явилися на дві гри, не допускають до чемпіонату України.
— Їх не допускають навіть до Другої ліги? Правильно реагують. Є норми та закони, які прописані в статуті ПФЛ і їх треба виконувати. Подобаються вони чи не подобаються, але вони є і їх треба дотримуватися. А в «Карпат», напевно, у керівництва з Смалійчуком на чолі своє бачення, свої закони. Він вважає, що може поступати по-іншому. І цілком нормальна реакція Федерації, якщо не допускає їх до змагань. І правильно роблять.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dima Any
А я вірю Смайлічуку, і все правильно вони роблять , пробують спасти клуб , а хто такий Козловський - то весь Львів знає , нехай тримається подальше від клубу . Якби хотів допомогти , то б поміг організувати зустріч з бородатим а не тупо піаритися на Карпатах по своїх канал . На разунок боргів - Смайлічук вже декілька разів говорив , що бере на себе , принаймні думаю свою половину заплатить . Одним словом побачимо , що буде далі , те що буде важко то всім зрозуміло , тому що нікому ніхто на лапу заносити не буде ,